Τα λάθη πιο κοινή Επιχειρηματικό Σχέδιο

Home » Small Business » Τα λάθη πιο κοινή Επιχειρηματικό Σχέδιο

Απαραίτητα Επιχειρηματικό Σχέδιο: Γράφοντας ένα προβολής Ταμειακών Ροών

Διαβάζοντας μέσα από αυτά τα κοινά λάθη επιχειρηματικό σχέδιο προτού να γράψετε μία θα κάνει το έργο πολύ πιο εύκολο – και να δώσει νέο σας επιχειρηματικό εγχείρημα μια πολύ καλύτερη πιθανότητα της επιτυχίας.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη του επιχειρηματικού σχεδίου είναι:

1) Δεν μπαίνει στον κόπο να γράψω ένα.

Αυτό είναι μακράν το πιο κοινό λάθος. Οι επιχειρηματίες είναι doers έτσι είναι φυσικό να θέλουν να πάρουν ό, τι θέλουν και να τους γίνει – ειδικά όταν έχουν μια ιδέα ότι είναι ενθουσιασμένος για βουίζουν γύρω από το κεφάλι τους.

Αλλά ποιος δεν έχει ακούσει την παροιμία «Αυτός που δεν σχεδιάζουν σχέδια να αποτύχει;» Και αυτή είναι η μοίρα όλων σχεδόν των επιχειρήσεων κάποιος ξεκινά χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο? αποτυχία. Ναι λοιπόν, θα πρέπει να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα μια πλήρους κλίμακας επίσημη εκδοχή ενός επιχειρηματικού σχεδίου επαγγελματικά συσκευασμένα σε ένα συνδετικό υλικό (δείτε το επόμενο σημείο για το σκοπό αυτό), αλλά εσείς πρέπει να έχετε ένα.

2) Δεν είναι σαφείς σχετικά με το σκοπό του επιχειρηματικού σχεδίου σας.

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι ουσιαστικά μια λύση σε ένα πρόβλημα, το πρόβλημα είναι πώς θα έχετε την ευκαιρία να μετατρέψουν το όραμά σας για μια επιτυχημένη επιχείρηση σε μια πραγματικότητα.

Έτσι, γιατί θα προετοιμάζει ένα επιχειρηματικό σχέδιο; Είναι για να πείσει έναν πιθανό δανειστή για να σας δώσει ένα δάνειο των επιχειρήσεων; Προσέλκυση επενδυτών; Καταλάβω αν νέα επιχειρηματική ιδέα σας θα μπορούσε πράγματι να μετατραπεί σε μια βιώσιμη επιχείρηση; Σερβίρετε ως πρότυπο για την επιτυχή έναρξη της λειτουργίας σας;

Ο σκοπός του επιχειρηματικού σχεδίου σας θα επηρεάσει τα πάντα, από το ποσό της έρευνας που πρέπει να κάνετε μέσα από ό, τι η μορφή του τελικού σχεδίου θα μοιάζουν (και τι θα κάνετε με αυτό).

Αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να μάθετε αν μια επιχειρηματική ιδέα είναι καλή που θα μπορούσε να αξίζει να εργαστεί κανείς ένα επιχειρηματικό σχέδιο για, χρησιμοποιούν αυτές τις πέντε ερωτήσεις για να πει αν η ιδέα του επιχειρηματικού σχεδίου σας αξίζει τον κόπο.

3) Μην έχοντας ένα σαφές επιχειρηματικό μοντέλο.

Μια επιτυχημένη επιχείρηση πρέπει να κάνετε ένα κέρδος.

Με εκπλήσσει το πόσοι άνθρωποι που ξεκινούν μικρές επιχειρήσεις δεν φαίνεται να κατανοήσουν αυτό το βασικό γεγονός – ή είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο σε αγνοούν αυτό.

Σχεδιάζει να πουλήσει κάτι που δεν είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο? ένα επιχειρηματικό μοντέλο είναι ένα σχέδιο για τη δημιουργία εσόδων πέρα ​​και πάνω από τα έξοδά σας. Μπορείτε να κάνετε την καλύτερη ποντικοπαγίδα στον κόσμο, αλλά αν σας κοστίζει $ 90 έως κάνουν κάθε μία και οι άνθρωποι είναι μόνο πρόθυμοι να πληρώσουν $ 10 για ένα, δεν υπάρχει κανένα σημείο να το κάνει ως μια επιχείρηση.

Με όλα τα μέσα, αν σας παρέχει προσωπική ικανοποίηση και να αισθανθείτε το κόστος είναι δίκαιη, να το κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση, να ξεχάσουμε αυτό και να προχωρήσουμε σε μια επιχειρηματική ιδέα που έχει δυνατότητες κέρδους.

Επαγγελματική και την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων μπορεί να είναι πραγματικό αδιέξοδο παγίδες, αν δεν έχετε ένα σαφές επιχειρηματικό μοντέλο που έχει συσταθεί. Αν αυτό είναι το είδος της επιχείρησης που ξεκινάτε, CJ Hayden εξηγεί πώς να δημιουργήσουν κερδοφόρες επιχειρηματικών μοντέλων για τις εν λόγω επιχειρήσεις σε Είναι μοντέλο της επιχείρησής σας Broken;

4) Δεν κάνει αρκετή έρευνα.

Το επιχειρηματικό σχέδιο σας είναι μόνο πρόκειται να είναι τόσο καλή όσο η έρευνα θα τεθεί σε αυτήν. Για να δοθεί απάντηση στο κεντρικό ερώτημα «Θα αυτό το έργο;» θα πρέπει να βρεις τις απαντήσεις σε ένα ολόκληρο σύμπλεγμα άλλες ερωτήσεις, από το «Ποιες είναι οι τρέχουσες τάσεις στον κλάδο αυτό;» «πώς θα αυτή η επιχείρηση πάγκο ό, τι οι ανταγωνιστές της έχουν κάνει;» Και το πιο ολοκληρώσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα, το καλύτερα προετοιμασμένοι θα είναι είτε να ξεκινήσετε τη νέα επιχείρησή σας ή να κλείσει την ιδέα και να προχωρήσουμε.

Κάθε τμήμα του επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει η έρευνα εκτός από την Περίληψη. Ευτυχώς, ένα μεγάλο μέρος της απαιτούμενης έρευνας μπορεί να γίνει σε απευθείας σύνδεση, αλλά δεν υπάρχει κανένας να πάρει γύρω από το γεγονός ότι η σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου είναι πολλή δουλειά.

Αν πρόκειται να ξεκινούν μια επιχείρηση στον Καναδά, θα βρείτε μου Γράφοντας μια σειρά Επιχειρηματικό Σχέδιο ιδιαίτερα χρήσιμο, διότι οι οδηγίες για τη συγγραφή κάθε τμήμα του επιχειρηματικού σχεδίου περιλαμβάνουν προτάσεις για τους πόρους για να σας βοηθήσει να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

5) Αγνοώντας την πραγματικότητα της αγοράς.

Εσείς και τι θέλετε να κάνετε είναι μόνο το μισό της εξίσωσης της έναρξης μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Η αγορά είναι η άλλη.

Έχω πει (και γραπτές) αυτό πολλές πολλές φορές, αλλά φέρει την επανάληψη? μπορείτε να έχετε το καλύτερο προϊόν ή την υπηρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο για την πώληση, αλλά δεν έχει σημασία αν κανείς δεν είναι πρόθυμος να το αγοράσει.

Αυτό είναι ένα βραχώδες υπόστρωμα, αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα της αγοράς.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να εμπορεύονται δοκιμάσει το προϊόν ή την υπηρεσία σας πριν να προσπαθήσετε να στηρίξει μια επιχείρηση για την πώλησή του.

Αν θέλετε να πωλούν τα προϊόντα, δοκιμάστε να τα πωλούν σε τοπικούς χώρους, όπως οι αγρότες υπαίθριες αγορές και τις τοπικές εμπορικές εκθέσεις, ή την πώληση μικρές παρτίδες σε απευθείας σύνδεση μέσω του eBay ή Etsy, χρησιμοποιώντας ομάδες εστίασης για να μετρηθεί το ενδιαφέρον, ή να δίνει τα δωρεάν δείγματα και τη συλλογή των ανθρώπων σχόλια σχετικά με αυτά.

Αν θέλετε να πουλήσετε υπηρεσίες, οι έρευνες των πιθανών ομάδων συμφερόντων ή εστίασης μπορεί να λειτουργήσει καλά. Do-It-Yourself Έρευνα Αγοράς εξηγεί πώς μπορείτε να κάνετε τη δική σας έρευνα αγοράς, συμπεριλαμβανομένων συμβουλές για το σχεδιασμό έρευνες και ερωτηματολόγια.

Ο διαγωνισμός είναι μια άλλη πραγματικότητα της αγοράς που πρέπει να αντιμετωπιστεί επαρκώς με το επιχειρηματικό σχέδιο σας.

Δεν είναι αρκετό απλά να επισημάνω ποιοι είναι? θα πρέπει να εξετάσει τι κάνει ο ανταγωνισμός και να εξηγήσει συγκεκριμένα πώς θα πάμε για να αντιμετωπίσει αυτό που κάνουν για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς.

Και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη όλες τις ανταγωνισμό. Μην απλά σκεφτείτε τους ανταγωνιστές αυτούς που λειτουργούν ακριβώς το ίδιο είδος των επιχειρήσεων? σκέφτονται πλαγίως, επίσης, να είστε σίγουροι ότι τον εντοπισμό όλων των ανταγωνιστών. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος ανθοπωλείο δεν είναι μόνο ανταγωνιστικά έναντι άλλων ανθοπωλεία σε μια συγκεκριμένη περιοχή? είναι επίσης ανταγωνίζονται με όλες τις άλλες τοπικές επιχειρήσεις που πωλούν λουλούδια, συμπεριλαμβανομένων παντοπωλεία και μεγάλους εμπόρους λιανικής πώλησης κουτί και σε απευθείας σύνδεση πωλητές λουλουδιών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταγράψουμε κάθε δυνητικό ανταγωνιστή στο επιχειρηματικό σχέδιο σας και να εξηγήσει πώς θα πάμε να κερδίσουμε τον αγώνα μαζί τους, αλλά εσείς πρέπει να απαριθμήσει και να εξηγήσει πώς θα πάμε να ασχοληθεί με την ενδεχόμενη απειλή κάθε είδος του ανταγωνισμού τουλάχιστον.

6) Δεν κάνει ενδελεχή προετοιμασία των οικονομικών μεγεθών.

Αν κοιτάξει κανείς Γράφοντας το Τμήμα Χρηματοοικονομικής σχέδιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου, θα δείτε ότι θα πρέπει να συγκεντρώσει τα τρία οικονομικές καταστάσεις?

  • τις καταστάσεις αποτελεσμάτων,
  • η προβολή των ταμειακών ροών
  • και ο ισολογισμός.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να υπολογίσετε πόσα χρήματα θα πρέπει να ξεκινήσει και να λειτουργήσει την επιχείρησή σας και να κάνετε εκπαιδευμένες εικασίες για το πόσα χρήματα νέες επιχειρηματικές σας θα φέρει κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του.

Υπάρχουν δύο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι αντιμετώπιση αυτή την ενότητα του επιχειρηματικού σχεδίου.

Το πρώτο δεν είναι ρεαλιστικό για τα έξοδά τους. Οι άνθρωποι συχνά αφήνουν έξω τα έξοδα εξ ολοκλήρου ή υποτιμούν το κόστος συγκεκριμένων δαπανών. Σχολαστική έρευνα θα αποτρέψει αυτό το λάθος.

Η δεύτερη είναι να είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για τις προοπτικές νέων επιχειρηματικών σας. Φυσικά, είστε ελπίζοντας νέα επιχείρησή σας θα πάνε καλά. Δεν θα επιλέξετε να ξεκινήσετε με άλλο τρόπο. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε την αισιοδοξία σας να σας οδηγήσει να δημιουργήσετε υπερβολικά ρόδινη προβλέψεις ταμειακών ροών.

7) Καθορισμός επιχειρηματικό σχέδιο σας κατά μέρος, αφού έχετε γράψει.

Αν γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το χρησιμοποιούν για να πάρει ένα δάνειο και ποτέ δεν το δει κανείς ξανά, σπαταλάτε το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του. Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι ακριβώς αυτό? ένα σχέδιο για το πώς νέες επιχειρηματικές σας πρόκειται να πετύχει.

Αντιμετωπίστε το ως πρώτο έγγραφο προγραμματισμού νέα επιχείρησή σας και καθώς κινείστε μέσα από την περίοδο εκκίνησης και πέρα, να επεξεργαστείτε και να προσθέσει σε αυτό ανάλογα με τις ανάγκες. Ένα ζευγάρι καλή πρώτη προσθήκες στο επιχειρηματικό σχέδιο σας είναι η Δήλωση Όραμα και η δήλωση αποστολής? δημιουργώντας αυτά θα στερεοποιηθεί τους στόχους σας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αποπροσανατολιστεί.

αρχικό επιχειρηματικό σχέδιο σας θα είναι επίσης ένα χρήσιμο έγγραφο αναφοράς όταν κάνεις τη συνεχιζόμενη επιχειρηματικό σχεδιασμό λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης απαιτεί. Για παράδειγμα, δείτε γρήγορης εκκίνησης Σχεδιασμού για τις μικρές επιχειρήσεις για οδηγίες σχετικά με το πώς να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για τη μικρή επιχείρησή σας.

Να θυμάστε ότι δεν είναι κάθε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αξίζει Τελειώνοντας

Η απάντηση στο κεντρικό ερώτημα, «Θα το έργο αυτό;» δεν είναι πάντα θετικές.

Και αυτό είναι μια χαρά. Αυτό σημαίνει ότι το επιχειρηματικό σχέδιο κάνει τη δουλειά του σας δείχνει αν μια επιχειρηματική ιδέα αξίζει να κάνετε και εξοικονόμηση δυνητικά τεράστια χρηματικά ποσά και το χρόνο.

Αλλά συνήθως, αυτή η ανακάλυψη συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εργασίας μέσα από ένα επιχειρηματικό σχέδιο, όχι στο τέλος. Και αυτή είναι η ώρα να σταματήσουν την ανάπτυξη το συγκεκριμένο σχέδιο.

Αν ανακαλύψετε, για παράδειγμα, ότι η αγορά για το προτεινόμενο προϊόν σας είναι κορεσμένα ενώ εργάζεστε στο διαγωνιστικό τμήμα ανάλυσης του επιχειρηματικού σχεδίου, δεν υπάρχει νόημα να μεταφέρουν και να πάει στο πρόβλημα της προετοιμασίας οικονομικά – αυτό το άλογο κέρδισε» t τρέχουν και ο χρόνος σας είναι πολύ καλύτερο να δαπανηθούν έρχονται με μια άλλη επιχειρηματική ιδέα που μπορεί να είναι πιο λειτουργική.

Η επιμονή και η αποφασιστικότητα είναι μεγάλη χαρακτηριστικά για τους επιχειρηματίες να έχουν – μέχρι να μετατραπεί σε ανόητη επιμονή και να σας κρατήσει από την επίτευξη ό, τι θα μπορούσατε να επίτευξη. Αυτό μπορεί να είναι το χειρότερο λάθος επιχειρηματικό σχέδιο του συνόλου.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.