Χρειάζομαι Ταμιευτηρίου στην Τράπεζα αν έχω επενδύσεις;

Home » Investing » Χρειάζομαι Ταμιευτηρίου στην Τράπεζα αν έχω επενδύσεις;

Χρειάζομαι Ταμιευτηρίου στην Τράπεζα αν έχω επενδύσεις;

Η ζωή έχει έναν τρόπο να ρίχνουν ακριβά εκπλήσσει ο τρόπος μας, είτε πρόκειται για οχήματα χωρίς να χαλάσει ή κλιματιστικά δυσλειτουργίας στο σπίτι. Όταν αυτές οι απρογραμμάτιστες λογαριασμούς pop up, η σημασία της αποταμίευσης γίνεται εμφανής. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να έχουμε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για αυτές τις απρόβλεπτες δαπάνες.

Στην ιδανική περίπτωση, το ταμείο έκτακτης ανάγκης πρέπει να περιέχει αρκετά χρήματα για να καλύψει οπουδήποτε αξίζει τρεις έως έξι μήνες των εξόδων διαβίωσης. Μερικοί άνθρωποι προχωρούν ακόμη και τόσο πολύ ώστε να κάλτσα μακριά αξία ενός έτους των λογαριασμών. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το θέμα είναι να έχουμε μια πηγή άμεσα διαθέσιμα μετρητά, έτσι ώστε όταν οι απρόβλεπτες απεργίες, δεν είστε αναγκασμένοι να καταφύγουν στο χρέος για να καλύψει αυτές τις ξαφνικές έξοδα.

Το πρόβλημα με την κράτηση των χρημάτων σας κλειδωμένο σε ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου, όμως, είναι ότι κάτι τέτοιο θα ανακόψει σίγουρα ανάπτυξή της. Αυτές τις μέρες, θα είστε τυχεροί να σκοράρει ένα ετήσιο επιτόκιο 1% σε ένα παραδοσιακό λογαριασμό ταμιευτηρίου, ενώ εάν επρόκειτο να επενδύσουν τα χρήματα στο χρηματιστήριο, μπορείτε εύκολα να δείτε μια μέση ετήσια απόδοση 7% ή και περισσότερο.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η διαφορά μπορεί να μην έχει σημασία. Αλλά ας φανταστούμε είστε σε θέση να αποθηκεύσετε μέχρι και $ 20.000 να το κρατήσει στην τράπεζα για μια περίοδο 30 ετών, όλο αυτό το διάστημα κερδίζοντας 1% τόκων επί του ποσού αυτού. Μετά από τρεις δεκαετίες, ότι $ 20.000 θα αυξηθεί σε περίπου $ 27.000. Τώρα, αντί να τηρούν ότι τα μετρητά στην τράπεζα, ας πούμε να το επενδύσουν και να σκαλώνουν ότι το 7% μέση ετήσια απόδοση που μόλις μίλησε. Μετά από 30 χρόνια, θα ήθελα να κάθεται σε $ 152,000 – πολύ τη διαφορά.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να χάσει κρατώντας τα χρήματα στην τράπεζα. Ως εκ τούτου, θέτει το ερώτημα: Μήπως χρειάζεστε πραγματικά αυτό το ταμείο έκτακτης ανάγκης, εάν έχετε ένα χαρτοφυλάκιο επενδύσεων για την αξιοποίηση;

Προστασία κύρια σας

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους είναι έξυπνος για να κρατήσετε τις αποταμιεύσεις έκτακτης ανάγκης σας στην τράπεζα. Κατ ‘αρχάς, λογαριασμών ταμιευτηρίου είναι εύκολα προσβάσιμα. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία για να πάρει μετρητά, αλλά μάλλον, μπορείτε γενικά να πάρετε τα χρήματά σας επί τόπου, αν παραστεί ανάγκη.

Το άλλο όφελος της διατήρησης ταμείο έκτακτης ανάγκης σας στην τράπεζα είναι να μην κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια – με την προϋπόθεση ότι δεν είστε υπερβαίνει το όριο FDIC. Με άλλα λόγια, αν έχετε κολλήσει $ 20.000 στην τράπεζα, το ποσό αυτό δεν μπορεί να πάει κάτω – το μόνο που μπορεί να πάει πάνω.

Όταν επενδύετε, από την άλλη πλευρά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσουν σε κάποια κύρια. Αλλά ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο έχει να λάβει μια απόσυρση σε μια εποχή που η αγορά είναι κάτω.

Φανταστείτε τυχαίνει να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση επισκευή στο σπίτι κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, όταν η αγορά παίρνει μια σημαντική ρούχων. Αν χρειαστεί να πληρώσει ο εργολάβος σας αμέσως και είστε αναγκασμένοι να πωλούν τις επενδύσεις σε μια απώλεια για να πάρει ότι τα μετρητά αμέσως, αυτό είναι χρήματα που θα ξεχάσουμε.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η λήψη και η περιστασιακή απώλεια αξίζει τον κόπο λόγω της πιθανότητας για υψηλότερες αποδόσεις. Και σε ορισμένα σενάρια, ίσως να έχετε δίκιο. Αλλά είναι ότι πραγματικά ένα κίνδυνο που είστε διατεθειμένοι να πάρετε;

Τούτου λεχθέντος, έχοντας ένα ισχυρό επενδυτικό λογαριασμό και δεν ταμείο έκτακτης ανάγκης δεν είναι η χειρότερη κατάσταση που μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας σε. Φανταστείτε να δαπανήσει $ 5.000 το μήνα, οπότε ταμείο έκτακτης ανάγκης σας θα πρέπει να πέσει κάπου στη σειρά $ 15.000 έως $ 30.000. Αν έχετε $ 5.000 σε τράπεζα, αλλά $ 80.000 επενδύσεις, ας το παραδεχτούμε – είστε ακόμα σε αρκετά καλή κατάσταση. Και αν δεν περατωθεί τη λήψη μια απώλεια, όχι μόνο έχετε ένα ωραίο μαξιλάρι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα ανακάμψει σε κάποιο σημείο. Αλλά αν κάθεστε σε $ 15.000 συνολικά , είστε σε καλύτερη θέση που έχει τα χρήματα στην τράπεζα, και στη συνέχεια βάζοντας ό, τι πρόσθετα κεφάλαια που συσσωρεύονται σε έναν επενδυτικό λογαριασμό.

Τέλος, ενώ καλό θα ήταν να έχουμε ένα ειδικό ταμείο έκτακτης ανάγκης, δεν θέλετε να πάει στη θάλασσα, είτε. Εκεί είναι ένα τέτοιο πράγμα όπως έχει πάρα πολλά χρήματα σε μετρητά, έτσι ώστε όταν έχετε ότι δίχτυ ασφαλείας που ορίζει, να είστε βέβαιος να αρχίσουν να επενδύουν το υπόλοιπο των καταθέσεων σας για την καλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.