Ако можете да получите Travel кредит?

Home » Banking and Loans » Ако можете да получите Travel кредит?

Ако можете да получите Travel кредит?

В най-известните световни дестинации за пътуване могат да бъдат интересни, но много от тях са скъпи, за да се достигне. Ако имате огромно скривалище на летателни мили и пътни точки, най-вероятно ще трябва да плати за самолетни билети и някакъв вид настаняване, дори ако изберете хотел или нещо евтино. И дори тогава, все пак ще трябва да покрие храни, дейности и транспортните разходи, като например таксита и влакове. В края на деня, тези разходи и други правят пътуват привилегия не много могат да си позволят, без външна помощ.

Не е изненадващо, много се стремят туристи заемат парите, които трябва да видите в света. Обикновено, те го правят или чрез личен заем или кредитна карта, въпреки че те също могат да вземат пари назаем от роднини и приятели.

Дали заемане на пари за пътуване е добра идея? Обикновено не, но това не спира някои хора, които са решени да преследват своята страст към пътешествия. Ако ще да заеме пари, за да пътуват, най-доброто, което можете да направите, е да зададете някои основни правила и изследвания на разположение най-добрите възможности за кредит.

Проблемът с пари назаем за пътувания

Общата мъдрост казва, че трябва да взема на заем пари само за поскъпването активи като дом или бизнес. Travel е по-лошо, отколкото обратното на това, обезценени активи. Това не е нещо осезаемо можете да видите или да се чувстват, и че си струва нищо на никого, но вас.

Но, колко са вашите спомени наистина си струва? Ако ще да заеме пари да пътуват, те трябва да бъдат на стойност много.

Причината е, че в зависимост от това колко сте назаем, бихте могли да се изплати кредита си или кредитна карта баланс в продължение на години.

Също така не забравяйте, че това не е точно това, което заемат, ще трябва да плати. Също така ще бъде на куката за лихви и такси, приложими.

Тъй като средната кредитната карта, вече има в лихвен процент от 17 на сто, тези такси могат да добавят бързо.

Ако назаем $ 5000 за един месец-дълго пътуване до Тайланд или на пътешествие из Европа и да вземат десет години, за да го изплати по този лихвен процент, например, вие ще трябва да плати $ 90 на месец за 120 месеца при обща стойност от $ 10 811.

Правилният начин да заеме пари за пътувания

Преди да заеме пари за пътуване, че си струва да се запитате дали дългосрочните разходи, действително ще бъдат струва. Смятате ли наистина искат да направят плащания на средиземноморски круиз пет години, считано от сега, когато може да се спестява за дома или се опитва да създаде семейство? Вероятно не.

Но, ако ще да се получи кредит за пътуване, може и да го направи по правилния начин от самото начало. Ето някои съвети, които могат да ви помогнат да бъдете на път:

Използвайте Награди която покрива разходите,

Ако имате добра кредитна и способността да планират бъдещето си по-рано, можете също така да се опре на награди точки за покриване на част от пътуването си. Това е възможно да се печелят достатъчно точки и мили, за да получите хотели и самолетни билети, обхванати, ако имате стратегия и се придържате към него. Разгледайте награди карти и техните възможности, и можете да спестите пари за всяко пътуване по целия свят.

Задаване на бюджет можете да се придържаме към

Въпреки че не може да се знае точно колко ще трябва да се харчат за други разходи по време на пътуванията си, можете да и трябва да зададете бюджет.

Започнете с вашите хотели и самолетни билети и да разбера колко ще струва. От там се направят някои изследвания, за да разбера средните цени на храните и за дейността за вашата дестинация.

След като знаете какво ще кажеш колко си пътуване ще ви струва, че можете да работите върху осигуряването на парите, които действително се нуждаят. Това е достатъчно лошо да заеме пари за пътуване, на първо място, така че не искам да заеме повече от необходимо.

Сравнете Лични заеми и кредитни карти

Двете най-популярните методи за финансиране за пътуване са лични заеми и кредитни карти. Докато личен заем предлага фиксиран лихвен процент, фиксиран погасителен план и фиксирано месечно плащане, кредитна карта, ще ви позволи да зареждате вашето пътуване, както и да отидете и да изплати само сумата, която заемат. Кредитните карти са склонни да имат по-високи лихвени проценти от лични заеми, но и двете финансови продукти са лесни за кандидатстване за онлайн.

Едно от предимствата на пътуване кредитни карти, специално е, че можете да получите ценни ползи за пътуване като пътуване за анулиране / прекъсване застраховка, закъснение на багажа застраховка и без такси за транзакции в чуждестранна. Можете също така да печелят туристически награди и парични обратно на пътните разходи, които можете да използвате, за да се покрият разходите си или да запишете се за друго приключение.

Въпреки това, пътуване кредитни карти идват с високи лихвени проценти, които могат да правят разходи за пътуването си води драматично. Поради тази причина, може да бъде по-добре с нисък интерес кредитна карта или такава, която предлага 0% април за покупки за ограничен период от време.

Дали ще решите на кредитна карта или личен заем, уверете се, да сравните всички опции и как те се натрупват по отношение на награди, бонуси, лихвени проценти и награди. Светът очаква, но най-доброто пътуване е тази, която не се разваля финанси.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.