Всичко, което трябва да знаете за Животозастраховане

Home » Insurance » Всичко, което трябва да знаете за Животозастраховане

Всичко, което трябва да знаете за Животозастраховане

Животозастраховането е договор между застрахователна компания и индивидуално, в която застрахователната компания се съгласява, че ако физическото лице ( “застрахования”) трябва да умре по време на срока на животозастрахователната полица, застрахователната компания ще плати определената сума пари до избраното от застрахования при смъртта им бенефициента.

Застраховка живот може да бъде закупен за предварително определен срок, обикновено от 5-30 години, или за постоянно.

Причини да купя Животозастраховане

Хората купуват застраховка живот по много причини. Най-честата причина за това е, за да оставите малко пари за семейството си в случай, че ти ще умреш, така че те да не се озове в финансова криза поради загубеното ви доход. Все пак, има няколко други причини, за да си купят застраховка живот, може да искате да се помисли:

 1. За да се покрият разходи за погребение
 2. За да се гарантира вашата ипотека, вместо да купуват застраховка през банката
 3. За да се изплати кредитните задължения или други заеми, така че вашият имот или семейството не се заби с дълговете си
 4. За да се плащат данъци имоти
 5. За да се защити начин на живот съпруга или съпругата си, дори и да не разполагате с деца
 6. За да се защити бъдещето на вашия начин на живот, като го заключите в по-ниска степен по общо застраховане, докато сте млади, здрави, и нямат никакъв проблем с медицински преглед
 7. За да се изгради богатство, като част от финансовата си стратегия

Животозастраховане факти, които може да ви изненада

Според 2016  Тенденции в Животозастраховане Собственост  проучване:

 • 84% от американците, че повечето хора се нуждаят от застраховка живот
 • 70% заявяват, че е необходимо застраховка живот, но 41 процент от американците не го има
 • Millennials надценява цената на $ 250 000 застраховка живот с по 3 или 4 пъти на действителните разходи
 • 83 процента от американците чувствах, че ще помисли за застраховка живот, ако тя е по-лесно да се разбере,

Данните, а след това, показва, че има някои неща за застраховка живот, които са объркващи за обикновения човек. Ще изясним някои от погрешните схващания, обясни някои животозастрахователни основи, и да отговори на няколко ключови въпроси като:

 • Наистина ли трябва застраховка живот?
 • Кога трябва да го купя?
 • Какъв вид застраховка живот е най-добре?
 • Как да се спестят пари за застраховка живот?

Какви са различните видове Животозастраховане?

Да започнем от разхождах из различните видове застраховки живот, както и предимствата и недостатъците на всеки от тях.

 • Срок Животозастраховане: застраховка живот Срок е достъпна опция, която ви позволява голяма гъвкавост по отношение на това колко дълго искате политиката за, както и за срока на застраховката. Тъй като това е за определен срок, може да поиска и с фиксиран лихвен процент, който ви позволява да бюджет плащанията си за дадения период. Срок застраховка започва от 5 години и може да стигнат до 30. Това е най-евтиния вариант.
 • Цялата Животозастраховане: Цялата застраховка живот е постоянна форма на застраховка живот, защото ви покрива за срока на живота си. За разлика термин застраховка, чийто срок изтича след избрания размер на години сте се осигуряват за. Недостатък за някои хора в цяла политика на живота е, че премиите са обикновено по-високи.
 • Universal Life Insurance:  Универсален живот е вид целия живот застрахователна полица. В миналото историческия изпълнението на универсалната живот причина много хора да бъдат внимателни, в резултат на инвестициите фактор на част от премиите. Тя може да бъде интересна опция, ако се информира за ползите, като например възможността за по-късно заемане на пари от вашия живот застрахователна полица.

Преобразуване Срок Life Insurance за цял живот

Ако не сте сигурни каква политика ще работи най-добре за вас, вие също трябва да помисли, че иска ако закупите по-евтино, по-евтина опция като застрахователна полица термин живот, ако вие ще имате възможността да се превърнат в едно цяло живот политика по-късно.

Къде можете да получите Животозастраховане?

Можете да си купите застраховка живот директно чрез застрахователно дружество, чрез застраховка живот брокер или финансов плановик, или чрез групови или членство асоциации. Все повече хора купуват застраховка живот онлайн или директно чрез застрахователни компании. Понякога това изглежда като бързо и лесно решение, но не могат да бъдат намалени най-доброто покритие за цената, която плащате. Винаги проверявайте на няколко места или да работят с финансово планиране или брокер, за да получите някои съвети за вашата обстоятелство.

4 Съвети за да спестят пари за застраховка живот

Освен избора на дългосрочна политика, има начини да се спестят пари на вашата застраховка живот.

 1. Магазин наоколо за вашата застраховка живот, за да намерите най-добрите цени. Помислете за използване на животозастраховането брокер, който може да се провери много различни животозастрахователни компании и политики за вас и ще ви предложи различни варианти. С помощта на брокер или финансов съветник също ще ви даде предимство на работа с някой, който ще анализира вашите нужди и излезе с решения, които работят за вас. Намерете някой, можете да се доверите и да се насладите на работа с който отговори на всички ваши въпроси. Животозастрахователните цени се регулират, така че не се чувстват като трябва да се обадите на много брокери – просто се справят с този, който като най-доброто, вие ще получите същите цени.
 2. Купи застраховка живот, когато са по-млади и здрави. Животозастрахователните цени са въз основа на възрастта и здравословното Ви състояние. Ти не знаеш какво ще се случи в бъдеще, така че, ако сега сте здрави, помислете за получаване на политиката, където можете да премине медицински преглед и да получите най-ниската цена заключен вътре. Не забравяйте да попитате за премии гарантирано ниво, така че да можете да се възползват от последователен курс през целия срок на политиката, за да изберете и нямат никакви изненади. Ако имате здравословни условия, уверете се, и пазаруват, вижте първата точка по-горе за използването на брокер, защото някои животозастрахователни компании ще даде по-добри цени за определени медицински състояния, при които други ще таксуват по-скъпо. Финансов съветник ще бъде в състояние да ви помогне.
 3. Да не се пуши. Непушачите получават по-ниски цени за животозастраховане, отколкото непушачите. Ако пушите, помислете за отказване. Въпреки че може да си купи политика като пушач, ако можете да се откажат за период от 12 месеца, най-общо застраховане ще се коригират ставките, след като са били без тютюнев дим. Но не се отложи закупуване на застраховка живот, докато не се откажат от тютюнопушенето, особено ако го има в тези планове; просто да си политика, и да разберете какво ще бъде цената, след като ти си свободна от тютюнев дим. Това може да ви помогне да мотивира в дългосрочен план, както и на семейството си, ще бъдат защитени, докато работите върху него.
 4. Попитайте дали има по-добър процент за плащане на премията си на годишна база, а не ежемесечно. Някои компании ще предлагат по-добри цени при заплащане на годишна база.

Животозастраховане Чрез работата си: тя е достатъчно?

Според най-добрите тарифи Life 2017 проучване , една трета от американците, които имат застраховка живот има само политика животозастраховането група. Въпреки че е по-добре от нищо, има няколко причини, поради които не трябва да разчитат на животозастраховането да получите чрез работа:

 1. Можете да го загубят, когато смените работата си
 2. Вие ще трябва да се вземе нов медицински преглед, ако решите да получите нова политика
 3. Границата на вашата застрахователна група живот чрез работа е ограничена – например, може да е само два пъти заплатата си (или по-малко). Това няма да е достатъчно, в повечето случаи, за да помогне на семейството си, или за покриване на дълговете си и финансови отговорности в дългосрочен план.

Погрешни схващания за Животозастраховане, Развенчана

Застраховка живот често се счита за ненужни разходи или такава, която получава отлага. Ето някои неща, които може да искате да мисля за преди да решите застраховка живот не е за вас точно сега.

“Хората, които не работят, не е нужно Животозастраховане”

Дори и да не работят, смъртта ти все още ще има финансови последици, ако изпълните отдаване на грижи или домакинство задължения, като партньор работи. Ако нещо се случи с вас, за да няма загуба на доход, но няма да има драстично увеличение на разходите. Грижи за деца разходи и разходите за стопанисване, например, може да се наложи, ако изведнъж изчезна. Ако бихте искали семейството ви да поддържа начина си на живот и да има неща, които се погрижили по подобен начин, което правите в момента, вие ще трябва да погледнем разходите за наемане на хора, за да поеме тези задачи, за да се даде възможност на партньора си да продължат да работят и да печелите доходи.

“Хората без деца или съпрузи не е нужно Животозастраховане”

Ако нямате издръжка или са деца, но планираме да имам семейство по-късно в живота, може да помислите за купуването застраховка живот по-рано в живота, докато сте млади. Животозастрахователните разходи се основават на редица фактори, включително и вашата възраст и здравословно състояние. Когато сте по-млад, ще имат значително по-ниски цени, отколкото когато най-накрая да се оженят и да имат, че семейството.

Живот “е твърде скъпо”

В очакване да плати дълговете, преди да закупят застраховка живот звучи като добра идея, но ако нещо се случи с теб утре, ще напуснат вашия дълг към семейството си. Щяха ли да е в състояние да покрие тези дългове и да компенсирате изгубеното доход се дължи на ваше отсъствие?

Има възможности за евтина застраховка живот, които могат да бъдат закупени за по-малко няколко долара на ден. Като малко количество от животозастраховането вече може да позволи по-добра мрежа за сигурност за вашето семейство.

Колко време ще отнеме да получа Животозастраховане?

Като цяло, процесът на животозастраховането включва 3 стъпки и че обикновено може да бъде завършен през 4-6 седмици от момента на попълване на заявлението:

 1. Обсъждане опции и след попълване на заявление за застраховка живот
 2. Като медицински изпит
 3. Получаване на резултатите от медицинско изследване и последващо одобрение, за настройка на скоростта, или отказ на обезщетения

Ще Животозастраховане изплати веднага, след като го купя?

Много компании ще “държат ви е предмет” при животозастрахователните ползи от момента, в който да подадат заявление за условията, че:

 • Всичко е обявен по прилагането
 • Медицинският изпита идва с нова информация.

Посъветвайте се с Вашия животозастрахователна компания за това по време решите да закупите на политиката и да подпише заявлението. Разберете, ако покритие започва веднага или ако има период на изчакване. Също така, пазете се от изключвания в политиката, като клаузата за самоубийство и периода на конкурентността.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.