Готови ли сте за закупуване на жилище?

Home » Finance » Готови ли сте за закупуване на жилище?

Готови ли сте за закупуване на жилище?

Този уикенд предизвикателството се готви да си купи къща. Има много причини, поради които може да не са готови да си купи къща за тази година, но е важно да се разгледа вариант, и да се предприемат стъпки, за да стане готов за закупуване на жилище. Никога не трябва да се чувстват притиснати в закупуване на жилище, вместо това трябва да изчакате, докато не сте готови. Планиране и спестяване сега ще направи по-лесно за вас да закупите къща, когато му дойде времето.

1. Готов ли си?

Първо трябва да се определи, ако сте готови за закупуване на жилище. Тя може да бъде трудно да се определи дали трябва да наемат или купят. По принцип не трябва да си купи къща, освен ако имате намерение да бъде в района в продължение на поне още три години. Ако не, ще вземе по-голяма хит, отколкото ако бяха отдаване под наем. Друго нещо е да се помисли дали не сте финансово готов да си купи къща. Не само, че ви отведе на ипотека или къща плащане, когато си купя къща, но вие също носи отговорност за всички ремонти, които трябва да се извърши на къщата. Вътрешни ремонти и поддръжка могат да бъдат много скъпи и трябва да имате добър размер фонд за спешна помощ, преди да закупите къщата. План за непредвидени разходи и изготвя бюджет и се придържаме към нея, така че да не надценявайте възможностите си и се изправи пред възможността от загуба на вашия дом.

2. Какъв тип Home трябва да купя?

Когато сте готови да си купите, може да имате няколко различни опции. Ако сте единствен, той може да е по-разумно да си купите апартамент или град, дом, който има по-малко поддръжка или може да искате място, където можете да имате съквартиранти. Ако имате малък семеен може да се търси по-стартер у дома, но вие също трябва да помисли за неща като училищата в района. Вие може да бъде също така да се има предвид по-стар дом, че имате намерение да се обнови. Вие може да искате да изберете опция, която ви позволява да растат малко като семейство. Определено искате да изберете една област, която ще бъде удобна за живеене в крайна сметка, ако има деца, дори и да са единични.

3. Какъв тип ипотека е точно за вас?

На трето място трябва да имате предвид различните видове ипотеки, които са на разположение. Трябва да изберете ипотека с фиксирана лихва, не регулируема ипотека процент. Това означава, че вашият плащане къща ще останат същите. Освен че трябва да отида с най-кратък срок, който можете да си позволите. Петнадесет години заеми спестят пари за лихви и плащанията не са много повече, отколкото на тридесет годишен заем.

4. Как да се подготвя, за да си купи къща?

Четвърто, ако не сте готови да купят жилище през тази година, а след това какво трябва да направя, за да стигнем до там? Създаване на план, който ще ви подготви за закупуване на жилище. Планът трябва да включва ставане от всеки дълг, който имате, спестяване на спешен фонд в случай, че им е трудно да извършите плащане, както и авансово плащане за къщата си. Често хора правят грешката на закупуване на жилище, преди те да са готови. А авансово плащане ще ви попречи да подводна на вашата ипотека, ако стойността на вашия дом намалява в бъдеще. В най-лошия случай може да загубите дома, или може да започне да го негодуват, тъй като се ограничава това, което можеш да направиш. Не забравяйте да прегледате тези причини, за да купуват или да се изчака за закупуване на жилище, преди да вземете решение.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.