Дали е по-умен, за да използвате дебитна карта или кредитна карта?

Home » Credit and Debt » Дали е по-умен, за да използвате дебитна карта или кредитна карта?

Дали е по-умен, за да използвате дебитна карта или кредитна карта?

Въпреки че те може да изглежда точно така, закътана в рамките на портфейла си, кредитни карти и дебитни карти представляват две много различни видове начини на плащане.

С помощта на дебитна карта е подобна на плащане с пари в брой или стар чек старомоден хартия. Дебитна карта (която също е различен от предплатена дебитна карта) е свързан с банковата си сметка, а когато направите покупка, средствата са изтеглени от наличния баланс,.

Кредитни карти, от друга страна, да работят по съвсем различен начин. При използване на кредитна карта, за да направят покупка, вие всъщност теглене на заем от издаване на кредитната карта, която по-късно ще се наложи да платите обратно. Това заем е съставен от предварително определена сума, официално наречен кредитния си лимит. Тя може да се обърне назад, а след това съставя отново. Това може да се случи отново и отново в продължение на толкова години, колкото искате да използвате картата.

Подобно на всички финансови продукти, има плюсове и минуси, свързани както с дебитни и кредитни карти. Ако вече имате предварително мнение на кой вид пластмаса е най-добре, опитайте се да се определят тези, които за малко настрана и да разгледаме предимствата и недостатъците на всеки метод на плащане може да предложи.

Защита от измами

Кредитни карти и измамите дебитна карта, за съжаление, доста често. Никой не е имунизиран. Аз съм бил жертва на измами с кредитни карти твърде много пъти, за да се брои. Шансовете са доста прилични, че вече се е занимавал с неупълномощени разходи в някакъв момент, може би няколко пъти. За щастие, когато информацията за кредитната ви карта е компрометиран или откраднат, вие сте много добре защитени от финансова гледна точка.

Законът за честно кредитно таксуване (честно кредитно таксуване) е федерален закон, който ви предпазва в случай имате кражба на кредитна карта или измама. Per за честно кредитно таксуване, ако подадете сигнал неоторизирани такси към издателя на картата в рамките на 60-дневния период, отговорност за измамни сделки, е ограничена до $ 50.

На върха на защитата, честно кредитно таксуване, всичките четири от най-големите мрежи за кредитни карти (Visa, MasterCard, American Express, Discover и) политика на нулева отговорност за измама. В интерес на истината, най-вероятно никога няма да платят нито стотинка, ако подадете сигнал измами с кредитни карти незабавно. И парите, които е бил откраднат или “използвани” без ваше разрешение, не е наистина парите си – това е пари на емитента карта.

Добре е да отбележим, че Законът за електронен превод на средства (ЕАСТ) ви предпазва от неоторизирани транзакции с дебитни карти, както добре. Въпреки това, защити от ЕАСТ са по-малко надеждни.

Така например, в рамките на ЕАСТ, вашата отговорност за неоторизирани транзакции се изкачва до $ 500 вместо $ 50 ако чакате повече от два работни дни да докладва измамата. Също така, за разлика от измами с кредитни карти, при възникване на неоторизирани дебитни транзакции, това е вашата пари, който е бил откраднат. Това може да доведе до множество други проблеми, ако, например, не е нужно да имат достъп до средствата, които трябва да бъдат в банковата си сметка, когато под наем, сметки или други финансови задължения стават изискуеми.

Credit Сграда

Друга полза от отварянето и използването на кредитна карта отговорно е фактът, че това има потенциала да ви помогне да изградите силен кредит. Поддържайте баланс на кредитната си карта с ниска и за предпочитане се изплаща изцяло всеки месец, и да направи всеки един плащане в срок. Вие вероятно сте видим тези сметки имат положително въздействие върху кредитните резултатите си с течение на времето.

Ограничаване на надхвърляне на бюджета

Основното предимство, че хората асоциират с помощта на дебитни карти през кредитни карти е фактът, че дебитните карти обезкуражават преразход, или дори да го правят невъзможен. Може да не бъде чудесен мениджър пари, но ако изберете да използвате дебитна карта, поне няма да се случва в дългове.

В същото време, около 29 милиона американци са извършили баланс кредитна карта за две или повече години, което показва, че те са хронично харчи повече, отколкото могат да си позволят да.

Но истината е, че ако имате преразход проблем, дебитна карта, всъщност няма да го оправя. Тя просто ще ограничи разходите си, за да баланс във вашата проверка на сметка. От друга страна, може да се отвори сметка на кредитна карта с умишлено нисък лимит и може би се постигне една и съща цел, докато се наслаждават на по-добри защити измамите.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.