Доклад за кредит митове, които не са истина

Home » Credit and Debt » Доклад за кредит митове, които не са истина

Доклад за кредит митове, които не са истина

Информацията в кредитната си доклад въздействия всичко от мястото, където живеете с това, което управлява и дори в която работите. За съжаление, твърде много хора не разбират кредитните си отчети и информацията в него. Ето и някои от най-често срещаните митове за кредитни справки и истината зад всеки.

1. Не е необходимо да се провери кредитната си доклад, освен ако кандидатствате за кредит.

Проверка на кредитната си доклад, преди да приложите за голям заем може да подобри шансовете си за получаване на одобрение. Преглед на кредитната си доклад, преди да направите заявка дава възможност за изчистване на грешки и друга негативна информация, която може да сте отказан.

Вие не трябва да чака, докато се подготвяте за заявление за голям, за да проверите кредитната си доклад. Важно е също така да се провери кредитната си доклад най-малко веднъж годишно, за да търсят признаци на кражба на самоличност или измама. Проактивно преглед кредитната си доклад ще ви позволи да хване и да се справят с кражба на самоличност, преди да стане по-лошо.

Ако търсите работа или ако сте се за промоция, трябва да проверите кредитната си доклад. Много работодатели виждат кредитни доклади (а не кредитни точки) и искате да бъдат подготвени за това, което те могат да намерят. Това е особено важно, ако кандидатствате за финансовото състояние или висш ръководител на високо ниво. Имате право на безплатен кредит отчет, ако сте безработен и планират да търсят работа в следващите 60 дни.

И, по всяко време, което отрече за кредитна карта, заем или друга услуга, защото на информация в кредитната си доклад, трябва да проверите копието на кредитната си доклад, използван в това решение, за да се потвърди информацията е вярна. Вие ще имате право на безплатен кредит отчет в този случай. Ако грешки доклад за кредит са довели до се отказва, можете да оспорите тези грешки с кредитното бюро и да поиска от кредитора да преразгледаме молбата Ви.

2. Проверка на кредитната си доклад ще боли вашия кредит.

Вероятно сте чували, че разследвания на кредитната си доклад може да се отрази отрицателно върху кредитната си, но това не включва собствените си разследвания във вашия кредит. Има два вида кредитни запитвания. Твърди се правят справки, когато правите по искане за кредит или кредитна продукт базиран или услуга. Тези разследвания боли вашия кредитен рейтинг. Меки справки се правят, когато проверите кредит или бизнес чек, вашата кредитна ви отсява за кредитни продукти или услуги. Тези меки разследвания не боли вашия кредитен рейтинг.

Преминавайки през заемодател да проверява ще боли вашата кредитна вашия кредит. За да избегнете кредитната ви засегнат, трябва да проверите вашия кредитен сигнал за себе си, като отидете директно към една от трите основни кредитни бюра. Възможно е да има такса при поръчка кредитната си доклад от кредитните бюра, освен ако не отговарят на условията за безплатен кредит отчет по Закона за защита на кредитни отчети. Можете да поръчате един безплатен кредит отчет всяка година през AnnualCreditReport.com, сайтът за поръчка на безплатен кредит доклад, предоставен от федералното законодателство.

Това е добра новина, че вашите собствени кредитни проверки, няма да навредят на кредитната си. Това означава, че можете да проверите вашата кредитна толкова често, колкото е необходимо, за да без да се страхува, че тя ще ви нарани.

3. Изплащането на просрочени сметка ще го премахне от кредитната си доклад.

Погасяване на просрочени баланси е по-добре за вашия кредит в дългосрочен план. За съжаление, това плащане не ще изтрие профила или данните за историята на плащанията кредитната си доклад. Всички последните негативни плащания ще останат на кредитната си доклад за срока на лимита на кредитната отчитане на времето, но сметката ви ще бъдат актуализирани, за да се покаже, че сте попаднали на просрочени баланс. Ако профилът ви е все още отворен и активен, вашите бъдещи навременни плащания ще бъдат отчетени като добре.

Точно съобщава негативна информация може да остане на кредитната си доклад за период до седем години. След този период от време, на негативните данни следва да бъдат заличени от кредитната си доклад автоматично.

4. Плащането на дълга ще удължи срока на кредитната отчитане на времето.

Някои хора се колебаят да изплати стар профил, тъй като те смятат, че плащането ще се рестартира часовника на кредитни досиета, която поддържа сметката на кредитната им доклад за още седем години. За щастие, това не е така.

Кредитният лимит отчитане на времето се основава на времето, през което е преминала, тъй като отрицателното действие. Извършване на плащания по сметка няма да се рестартира този период от време. Например, ако сте били на 30-дни закъснение по кредитна карта през декември 2010 г., отново хванати през януари 2011 г. и се изплаща по време оттогава, забавяне на плащанията ще падне кредитната си доклад през декември 2017 г. Останалата част от историята на сметката от този момент нататък ще остане на кредитната си доклад.

5. Закриване на сметка ще го премахне от кредитната си доклад.

Друга често срещана заблуда е, че просто закриване на сметка ще го изтриете от кредитната си доклад. Все пак, това не е така. Когато затворите сметка, единственото нещо, което се случва, тъй като то е свързано с кредитната си доклад е, че състоянието на сметката се отчита като затворен. Сметката ще остане на кредитната си доклад за остатъка от срока на кредита отчитане на времето, ако тя е била затворена лошо реноме, например, ако сметката е обвинен изключен. Или, ако сметката е в добро състояние, когато тя е била затворена, той ще остане на кредитната си доклад въз основа на насоките на кредитни бюра за докладване на положителна, затворени сметки.

6. Бракът ще се слее с кредитната си доклад съпруга или съпругата си.

Когато се оженим, ще продължи да поддържа отделен доклад за кредит от своя съпруг, дори и да смените фамилното си име. Някои общи сметки, упълномощени потребителски акаунти, както и съвместно подписано сметки могат да се появят на двамата съпрузи кредитни доклади, но индивидуални сметки, ще продължат да бъдат изброени на кредит отчет всяка съответна човек.

7. Само кредитни карти и заеми се показват на кредитната си доклад.

Когато четете чрез кредитната си доклад, може да се изненадате всички видове сметки, които се показват. Медицински сметки, дългови ценни колекции, както и публични регистри, като по несъстоятелност или данъчни тежести, са изброени на кредитната си доклад, в допълнение към кредитни карти и заеми.

Тъй като те не са кредитни сметки, сметки, като мобилен телефон или окончателни плащания за комунални услуги не се отчитат редовно на кредитните бюра. Ако тези сметки стават силно просрочени, те могат да бъдат добавени към кредитната си доклад като отчита колекция.

8. история Заетост и доходи е включена в кредитната си доклад.

В проучване 2015 TransUnion , 55 процента от хората, които ще наскоро проверява кредитните си доклад смята, пълна история на заетостта се появи на техните доклади. А 41 процента мислех, че на кредитните си отчети е в списъка на доходите. Ток Вашият работодател може да бъде посочена на кредитната си доклад, но това е всичко. Вашият кредитен доклад няма да води списък на предишните си работодатели и не се изброят доходите си. Кредитни и кредитни приложения, обаче, ще се молят за заетостта и доходите информация да одобри молбата Ви.

9. наем история е в списъка на кредитната си доклад.

В проучване, TransUnion, 49% от хората с отличен кредитен смята, че плащанията за наем са включени в кредитните отчети. Наем на сметки обикновено не се появяват на кредитната си доклад, но може да има някои изключения. Под плащания, извършени в апартаменти, които се отчитат пред Experian RentBureau ще бъдат включени в Experian кредит отчет. Кредитни бюра обикновено не споделят информация, така че тези плащания наем няма да се показват на други кредитните си отчети.

10. вас профили cosigned само не се появяват на кредитната си доклад.

Когато cosign кредитна карта или заем, е изписано на кредитната си доклад точно както останалата информация, точно като всички други сметки. използване и плащане дейност Сметката ще се появи на кредитната си доклад и повлияе на кредитния ви, дори и да не си този, който използва или ползи от сметката. Освен ако името ти е cosigned без ваше разрешение, няма да бъде в състояние да се премахне cosigned сметката, от кредитната си доклад.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.