Започвайки колеж спестявания, когато вашите деца са по-стари

Home » Finance » Започвайки колеж спестявания, когато вашите деца са по-стари

Започвайки колеж спестявания, когато вашите деца са по-стари

Това е здрав разум, ако знаете много на всички за инвестиране и лични финанси. Ако имате намерение да спести пари за децата си полувисше образование, най-доброто нещо, което можете да направите, е да започне рано – възможно най-рано.

Причината е проста – това е всичко за силата на сложна лихва. Когато ви спести пари за бъдещето, той печели за връщане, а ако сте избора да реинвестират тези декларации, той ускорява.

Ако направи $ 100 при 7% лихва, например, тя се превръща в $ 107 след една година, но след още една година имате $ 114.49 – спечелихте $ 7,49 вместо $ 7 в тази втора година. След три години, имате $ 122,50 – в тази трета година сте спечелили $ 8,01 вместо 7,49 $. Тя продължава да се случва и ще такова, расте от година на година – по време на осемнадесетата година, тя печели $ 22.11 за себе си, просто си седи там.

Ако оставим настрана $ 100 при 7% годишна възвръщаемост и не правят нищо друго, освен да чакаме 18 години, тя ще бъде на стойност $ 338, когато отидете да го оттегли.

Но какво се случва, ако не може – или не – започнете да спестявате за полувисше образование на детето си, когато те са наистина млади? Какво, ако не започнете да спестявате, докато 10-годишна възраст, което им дава само осем години, докато колеж?

Е, ако оставим настрана $ 100 при 7% годишна възвръщаемост и не правят нищо друго, освен да чакаме 8 години, тя ще бъде на стойност само $ 171,80.

Вижте разликата? Просто чака 10 години, за да направи, че $ 100 струва вашето дете $ 166.20 в инвестиционния доход.

Това е очевидно е добра идея да започнете да спестявате млад, ако ти започваш да се спаси, но какво ще правиш, ако това не е опция?

Какво става, ако току-що разбрах, че детето ви е осем и удря високите тонове на техните стандартизирани тестове и като начало звездна отчетни карти и сте осъзнавайки, че колеж вероятно трябва да бъде в бъдеще това дете и как смяташ да плати за него?

Какво става, ако детето ви е 10, а най-накрая имам добра работа, истински добра работа, а сега имате стаята дишане да спести пари за неща като колеж за първи път?

Какво ще направите, ако не разполагат с предимството на всички от онова време сложна лихва?

Ето плана за игра.

Запазване Какво можете да, започне сега

Отворете 529 колеж спестявания план за вашето дете (тук е страхотно сравнение на различни планове) и започнете да спестявате сега , отколкото по-късно. Направи го и днес, сериозно.

Просто отворете тази сметка, задаване на детето си като на бенефициента, а след това се създаде тази сметка автоматично да се оттегли малко от вашата проверка на сметка всеки месец. Дори и $ 20 е добре – каквото можете да си позволите. Просто започнете сега.

Тя не трябва да бъде много. Той просто трябва да бъде каквото и да могат да си позволят, и тя трябва да започне възможно най-скоро.

Започнете Поставянето Някои “подаръци” в този профил

Когато дойде време за даване на подаръци, уверете се, че поне някои от дара им е допълнителен принос към тази сметка.

Можете да направите това по забавен начин, така че вашите деца да осъзнаят това, което се дава. Например, можете да ги дадат на разширена фотокопие на $ 20 или $ 50 или банкнота от $ 100 и пишат на него, “Това е пусната в спестяванията си от колежа” и след това увийте този лист в кутия риза с някои книжна салфетка. Въпреки че няма да е нещо, което много се вълнуваме точно сега, те ще си спомнят тези подаръци по-късно, когато разберат, че имат студентски заем, който е хиляди долара по-малко, и те ще продължат да го помня, когато те имам много по-малки плащания студентски заеми, когато те са за възрастни.

Можете също така да насърчи и други роднини, за да направи същото нещо. Нека роднини знаят, че сте отворили нагоре колеж спестовна сметка за детето си и да им даде необходимата информация за тях, за да дадат своя принос. Поканете ги да направи същото нещо – те могат физически да даде детето на фотокопие на $ 10 законопроект или каквото и заедно с някои скромен подарък те ще се насладите на момента.

Lean Into Други възможности за финансиране

Важно е да се помни, че плащат за колежа не е просто комбинация от това, което сте записали и студентски заеми. Има много други опции, които детето ви могат да използват, когато те са готови да отидат на училище.

Например, много училища предлагат стипендии и стипендии от различни видове на пристигащите студенти на базата на финансова нужда и заслуги. Ако сте в ситуация, в която тя е истинска борба да спаси, може да откриете, че училището предлага на вашето дете на субсидия, която се грижи за някои от цената на училище. Не си мислете, че всичко ще бъде под формата на заеми.

В същото време, детето ви може да кандидатства за стипендии независимо. Отново, ако сте в ситуация на необходимост-базирани, което е често срещана причина за бори с икономии колеж, има много стипендии, за които детето ви може да са допустими.

Детето ви може също така да искате да прехвърлите известна част от всеки доход, те печелят в гимназията в собствената си колегиален бъдеще. Докато те са като у дома си, вие сте вероятно да се грижи за разходи като храна и подслон и функционално облекло, така че те трябва да могат да насочат част от доходите си за икономии колеж.

Вижте други образователни и професионалните възможности,

Ако започвате спестявания на по-късен срок и ако не може да допринесе големи количества, вие все още трябва да спаси, но трябва да държите очите си върху други възможности освен традиционните четиригодишен колеж опит, където парите, които са в състояние да запишете ще има по-голямо въздействие.

За начало, детето ви може да искате да изследвате посещаване на колеж за една или две години , когато те се грижат за изискванията за общообразователните и наистина се спрете това, което искате да правите с живота си, преди да преминете към четиригодишен училище, за да завършат образование. Кредити на ниво колеж са скъпи и обикновено прехвърлят директно към много четири години колежи и университети. Това е чудесен начин да се намали цената на колежа, докато все още придобиването на този четиригодишен степен.

Вашето дете може също да искате да разгледа търговско училище . Търговски училища предлагат път директно в търговията на някакъв вид, който обикновено предлага една улица в добре платена кариера за детето си, без да е за сметка на четири години училище. Много кариера център около програма за търговско училище, включително електрически работа, ВиК услуги, управление на строителството, техническо обслужване на самолетите, механична обработка, ОВК работа, както и много други области.

Търговия училище обикновено отнема много по-малко време, отколкото от четири години университет и обикновено поставя хората директно в някаква програма за чиракуване, където те се учат тънкостите на упражняване на търговска дейност професионално. Общата стойност на търговско училище е далеч по-малко от четири години на училище, също и 529 спестявания обикновено могат да се прилагат към търговията училище обучение.

Те могат също така има и други възможности, веднага след гимназията, особено ако те имат солидна работа и не разбра точно това, което искат да правят. Ако те решат да се изчака една или две години, преди да започне обучението си, така че те са сигурни за това, което искам да направя ( “разминаване в година”), това дава всичките си спестявания от колежа още една година, за да расте.

Не попадайте в нагласата, че единственият приемлив път след гимназията е директно в период от четири години училище.

Да подкрепя време колеж

Друг метод за намаляване на необходимостта от икономии през годините на колежа е да насърчи детето си да посещава училище в близост до мястото, където живеете и след това предоставя на “стая и храна” част от разходите на колежа директно. Детето ви продължава да живее у дома си и ще продължи да осигурява храна, дрехи и други основни нужди. По този начин, единствените разходи за колежа са обучение и образователни материали.

Очевидно е, че това не е идеалното решение за всички семейства. Тя побутва студентите да избират училище, което е по-близо до дома си от финансова целесъобразност, а не най-добрият избор за тяхното образователно бъдеще.

По принцип, колкото повече от разходите за ден за ден на живот като независим студентка, която можете да вземете на като родител за детето си, толкова по-малко студентски заеми, те ще трябва да се справят с, а по-малък проблем си края започнете да спестявания колеж ще бъде.

Заключителни мисли

Големият което трябва да запомните, е следното: никога не е твърде късно, за да започнете да спестявате за колеж за детето си. Винаги можете да започнете да спестявате, дори и ако датата е късно, и на всеки долар е от значение.

Вашата помощ с колежа не започва и свършва с колко сте спасени, един от двамата. Има много начини да се направи една голяма финансова разлика с техните публикувайте гимназията образователни и професионални възможности за избор.

Късмет!

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.