Защо трябва да се избягва по кредитни карти Cash Advance

Home » Uncategorized » Защо трябва да се избягва по кредитни карти Cash Advance

Как аванси струва повече и да доведе до дълг

 Защо трябва да се избягва по кредитни карти Cash Advance

[ТОС]

Опцията за да получите пари в брой от кредитна карта може да звучи съблазнително, особено ако сте с ниско съдържание на парични средства, но авансово плащане в брой е нищо като теглене на пари с помощта на дебитна карта. Кредитни карти аванси са скъпи и лесно могат да доведат до дългове по кредитни карти.

Използването на кредитната си карта, за да теглят пари в брой от банкомат, използвайки един от издател на картата доставени проверките за удобство, или с помощта на вашата кредитна карта като овърдрафт защита са начини за издаване на кредитната карта прави аванс на разположение.

Тя може да бъде лесно да се вземат пари авансово кредитния си лимит, но трябва да се избегне възможността, освен ако това е екстремна ситуация.

Защо кредитна карта паричните аванси се толкова скъпи

Парични аванси са едни от най-скъпите видове транзакции с кредитни карти. Това е, защото те са на цена по-различно от други покупки и дори прехвърляне на баланс.

Парични авансови такси

Парични аванси се начисляват предварително заплащане в брой, което е било най-малко единна ставка или процент от размера на авансовото плащане в брой. Например, условията за кредитни карти могат да заявят предварително пари таксата е $ 5 или 5%, което е по-голямо. При тези условия на таксата за $ 75 в брой предварително ще бъде $ 5, тъй като 5% от $ 75 е $ 3.75. Таксата за $ 150 в брой предварително ще е $ 7.50, което е 5% от сумата на авансовото.

Парични авансови такси обикновено варират от 2% до 5% от сумата на авансовото пари в брой, с повече кредитни карти за таксуване на горния край.

банкомат такси

В допълнение към аванс такса, ще бъдете таксувани и такса банкомат, между $ 2 и $ 5, в зависимост от банката, АТМ, който използвате.

Операторът банкомат и за издаване на кредитната карта може да начисли такса за двете банкомат.

По-висока лихва

Парични аванси почти винаги имат по-висок лихвен процент от цената за покупки и дори прехвърляне на баланс. Ако приемем, че сте платили всеки баланс в рамките на същия период от време, което биха платили по-голям интерес от $ 500 в брой предварително, отколкото на самолетен билет на стойност $ 500, например.

Колкото по-дълго тя ще ви отведе да изплати авансово плащане в брой, толкова по-лихвата, която ще платите.

Не гратисен период

Повечето кредитни карти не предлагат гратисен период при теглене в брой. Това означава, че те не получават пълен цикъл на фактуриране да заплати в пълен размер и да се избегне такса финансиране. Интерес започва да се начислява от датата на сделката изчиства сметката на кредитната Ви карта. Не чакайте, докато сметката си идва, за да изплати остатъка, ако искате да се намали лихвата, която плащате на вашия баланс. Ако това е само баланса на кредитната си карта, обърнете го от възможно най-скоро.

Правила за определяне на плащане

Федералният закон изисква издателите на кредитни карти да се прилага минималното плащане да салда с най-висок лихвен процент. Но, всичко над минимума, издателите на кредитни карти могат да кандидатстват по свое усмотрение. Често плащания над минимума, се прилагат към най-ниската баланс лихвен процент, което го прави да отнеме повече време, за да изплати авансово плащане в брой баланс. И плащат вече означава, че ще платят по-голям интерес в дългосрочен план.

Бихте могли да имат по-голяма за паричните потоци Проблем

Това, което трябва да се вземат авансово плащане в брой може да е признак на по-голяма финансова проблем. В идеалния случай, трябва да имате достатъчно доходи, за да отговори на всички ваши финансови задължения. Помислете за това: ако не разполагате с достатъчно пари, за да плащат сметките си и други разходи, как ще имате достатъчно пари да си плати сметката на кредитната си карта, когато става въпрос?

Хората, които вземат по аванси са по-склонни от просрочените кредити картата си от хора, които не го правят. Това е част от причината, че лихвените проценти по аванси са по-високи. Това също така означава, че сте изложени на риск от изоставане на плащанията на кредитната си карта, ако трябва да вземе авансово плащане в брой.

Ако установите, че сте често с помощта на парични аванси да плащат за неща, особено неща, като хранителни стоки и сметки за комунални услуги, че е време да погледнем по-отблизо на вашия бюджет и разходи.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.