Има запаси за добра инвестиция от недвижими имоти?

Home » Retirement » Има запаси за добра инвестиция от недвижими имоти?

Акции срещу недвижими имоти – това зависи от вашите цели

Има запаси за добра инвестиция от недвижими имоти?

В Аризона, Невада, Калифорния и Флорида, цените на недвижимите имоти скочиха през 2004 г. през 2006 г. Да, те скочиха в други части на страната също, но тези четири държави са имали най-доброто от бум, а след това най-лошото на бюста.

По време на тази фаза покачващите, сякаш всеки клиент, който ходеше на вратата ме попита дали аз мислех, че трябва да се инвестира в отдаване под наем на недвижими имоти. Започнах да се чувствам като счупен рекорд.

Тъй като те ще ми разкаже историята, след като историята на техния съсед или колега, който само махна с къща и направи $ 50 000 в рамките на един месец, бих предложил да ги, че всеки път, когато чух думата “недвижими имоти”, че те психически вмъкнете Думата “запаси технологии” на вместо това. Някои заслуша.

След пазара на недвижими имоти се разби, открих цяла нова група от хора в офиса си през 2009 г. и 2010 г., ме пита дали си мислех, че трябва да кратко продават домовете си, или да ги пусне до ограничаване на достъпа. В продължение на много читатели, би било странно, че клиентите ми дори ме питаха този въпрос, но разбирам Аризона е безвъзмездна състояние, което означава, че някой може да ходи далеч от дома им и банката не може да продължи след тях за оставащия дълг.

Аз се опитва да изгради мрежа от ресурси за тези, чиито домове са били жестоко под водата. Една дама намерих се оказа феноменален преговарящ, и е в състояние да получи много от банките да променят заеми от името на моите клиенти.

Аз бях по телефона с тази дама един ден, когато тя каза: “Ами запаси са много по-добра инвестиция от дясната недвижими имоти? Ти си финансово планиране, така че разбира се, че е това, което ти казвам на клиентите си.”

Бях безмълвен.

Тя продължи “В крайна сметка, ако щеше да изведе всичките си пари в нея, когато излезе със своето IPO, ще бъде създадена в момента, нали?”

Аз отговорих: “Да, и ако сложите парите си в сто други запаси мога да ви изброя разстояние, точно сега, че ще се счупи.”

За да се определи дали една инвестиция е по-добър от друг, първото нещо, което трябва да направите, е да се определи “по-добре”. Трябва да знаете, това, което прави една добра инвестиция за вас.

Започнете с няколко въпроса, като например:

Какво целите си обява, която инвестиция е най-вероятно да ви помогне да ги постигнете през вашия определеното времева рамка?

Искате ли да бъде ръце на управител на вашите инвестиции, или пасивен инвеститор?

Имате ли нужда от вашата инвестиция за производство на доходите, бързо да търсите за увеличение на капитала?

Какви са данъчните последици и минимални суми за покупка, необходими за финансиране на инвестицията?

Тогава оценят характеристиките на запаси, така и на недвижими имоти, за да се определи кой може да е най-подходящ с оглед на целите си.

Акции и недвижими имоти имат много общи черти като инвестиции:

  • И двете акции и недвижими имоти включват компромиси между риск и възвръщаемост.
  • И двете могат да бъдат закупени от новаците – но не трябва да бъде.
  • И двете могат да ви направи много пари – или ще загубите много пари.
  • С запаси, така и недвижими имоти, ако се използва ливъридж (назаем пари, за да купят на инвестицията) може да загуби повече пари, отколкото сте инвестирали.
  • И двете акции и недвижими имоти лесно могат да бъдат закупени чрез публично търгувани фондове като склад индексни фондове или АДСИЦ (със специална инвестиционна цел). Това обикновено е най-добрият избор за тези, които нямат познания и опит, за да се оцени индивидуални акции и недвижими имоти покупки.
  • И двете акции и недвижими имоти може да произвежда доход; запаси чрез изплащане на дивиденти, както и на недвижими имоти чрез приходи от наем.

Твърде много неопитни инвеститори купуват акции и недвижими имоти мислейки, че ще направим лесни пари. Тя не работи по този начин. Постоянно печелене на пари с помощта на който и да е инвестиция изисква опит и познания.

С всички прилики, какви са разликите?

Запаси (ако приемем, че се търгуват публично акции) обикновено са по-ликвидни – което означава, че можете да ги продават доста лесно. Това може да отнеме месеци или години да продаде част от недвижим имот, в зависимост от местоположението и пазара.

В крайна сметка: Мисля, че запасите, така и на недвижими имоти могат да бъдат подходящи инвестиции за пенсиониране. Има един по-добър от друг? Не, изцяло зависи от вашите индивидуални цели и обстоятелства.

[1] Тази безвъзмездна правило не се прилага за всички видове дълг може да се извърши срещу собственост, нито пък се прилага за всички държави.

Потърсете съвет от адвокат недвижими имоти, който знае правилата на вашата държава, преди да отиде през къса продажба на възбрана.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.