Има ли по-Life Insurance политика Cover самоубийство?

Home » Insurance » Има ли по-Life Insurance политика Cover самоубийство?

Table of Contents

Може Животозастраховане се събират след самоубийство?

Има ли по-Life Insurance политика Cover самоубийство?

В зависимост от това кога е закупен животозастрахователната полица, застраховка живот все още може да изплати обезщетение за смърт, след като самоубийство. Като правило, ако животозастрахователна полица по е закупен в рамките на две години преди самоубийството, не могат да бъдат изплатени в полза на смъртта. Ние ще разгледаме всичко, което трябва да знаете, за да ви помогне да разберете дали една животозастрахователна компания ще продължи да плати обезщетение за смърт, когато причината за смъртта е самоубийство.

Смята се, че 250,000 души годишно в Съединените щати стават оцелели самоубийци, един от най-болезнените ситуации, за да се справят с. Загубата някого, когото обичаш, и на всички въпроси, които идват с тази загуба е изключително трудно да се изправи. Налага да се справят с отказан достъп на застрахователни искове в лицето на такава трагедия, е още една опустошение, че човек би се надявам да не се справим.

Факторите, които Помислете за разбиране на начина на живот застрахователна полица работи за смъртта Претенция самоубийство

Застрахователната компания може или не може да плати на бенефициента на животозастрахователна полица за в случай на самоубийство в зависимост от обстоятелствата, основният фактор за това е наличието на две клаузи, открити в животозастрахователна полица за:  разпоредбата за самоубийство , а клаузата неоспоримостта .

Ще Бенефициенти на застрахователна полица живот получи плащане, ако смъртта е настъпила вследствие на самоубийство?

Самоубийството може да бъде покрита от застраховка живот, в много случаи, обаче клаузите на животозастрахователна полица на са предназначени да спрат хората само закупуване на политика, защото те искат да напуснат пари за семейството си, след като самоубийство.

За да се избегне хора, които използват това като стратегия, за да оставят пари от застраховка живот, за да им бенефициент след планираната смърт, има някои основни правила по местата си.

Самоубийство и Животозастраховане

Според най-новите данни на разположение на самоубийство от CDC в САЩ през 2014 г. е имало над 40 000 смъртни случая от самоубийство .

Самоубийството е шокиращо и често непредвидено от хората, оставили след себе си. Това е ужасна трагедия. Разбира се, би било справедливо, че членовете на семейството, оставени от акт на самоубийство трябва да бъде в състояние да се възползва от животозастрахователната полица, обаче, за да се направи това, определени условия трябва да бъдат изпълнени, за да се даде възможност на изплащане от договора. За съжаление, през първите две години на всеки от застраховка живот, има и клауза, известна като неоспорима клауза , че в резултат на тази клауза, застрахователната компания може да оспори и отрече иск по няколко причини, една от тях е самоубийство.

Уязвимият период от живота осигуряване и как това се отразява на самоубийство Претенция

Неоспоримостта клауза в животозастраховането политика е ключова причина, че иск ще бъде отказан от животозастрахователна компания в първите две години на една политика е в сила. Според Националната асоциация на застрахователните комисари (SIC), това може да включва след смърт чрез самоубийство. Неоспоримостта клауза позволява на животозастрахователна компания да откаже искане по време на периода на конкурентността. уязвимият период е посочено в клауза обикновено е за срок от две години след началната дата на покритието политика на застраховка за първи път започна.

След като срокът на неоспоримите клаузата е преминал, а след това животозастраховането иск във връзка с става “неоспорима”, с изключение на много сериозни въпроси като измама или невярно съдържание. Трябва да се свържете с вашия застрахователен представител живот, за да разберете точните детайли на вашата политика и срока на клаузата във вашата конкретна ситуация.

Ще е Животозастрахователно Дружество Deny иск Ако смъртта е настъпила вследствие на самоубийство?

Ако правилото е в сила по-малко от две години, по време на периода на оспорване животозастрахователната полица, а след това застрахователно дружество може да разследва твърдението, и след това се отрече иск за застраховка живот, ако самоубийство е причината за смъртта според NAIC. В допълнение към неоспоримо клауза, застраховка живот на може да има и самоубийство Разпоредбата или клаузата. Предоставянето на самоубийство се занимава с правилата и условията на изплащане, или изключванията, поради самоубийство конкретно.

Той често идва с двугодишна времева рамка за изключването на изплащане поради самоубийство. Ако вашата политика съдържа клауза за самоубийство, а след това твърдение може да бъде отказано на условията на клауза, която обикновено се посочва, че няма смърт полза ще се изплаща, ако осигуреното лице се самоубива или ако самоубийство е причината за смъртта.

По времето, когато купувате застраховка живот на вашата застраховка представител има задължение да обясни всички тези клаузи и условия по полиците за вас, както и други изключения в застрахователната си полица живот, като част от процеса на закупуване.

Дали самоубийство разпоредба и клаузата неоспоримостта едно и също нещо?

Не, клаузата за самоубийство и клаузата неоспоримостта не са едно и също нещо. клаузата неоспоримостта е по-широко и се занимава с възможността на застрахователите да оспори или да отрече животозастрахователна иск по време на периода на конкурентността. Други причини, освен самоубийство също са разгледани, като например смърт по време на незаконен акт, или изопачаване на информацията, както и потенциала за “злоупотреба с наркотици и алкохол” клауза. Това е много важно, за да получите точните спецификата на животозастрахователната полица, закупени при подписване на договор за застраховка живот, така че да не се окажете с изненади, или имат отрече твърдение.

Кога ще е Животозастраховане политика изплати на самоубийство

След периода на самоубийство разпоредба, или уязвимият период свърши, който обикновено е две години от датата на закупуване на нова политика, а след това животозастрахователна полица за да плащате по иск за самоубийство. Политиката трябва да плати обезщетение за смъртта на бенефициентите. За да разберем Вашите условия за политика, можете да проверите раздел изключвания на тази политика, тъй като предоставянето на самоубийство може да бъде различен за всяка политика.

Пример за Когато Животозастраховане политика ще плати иск Когато причината за смъртта е самоубийство

Ако няма изключване или клауза в сила в момента на смъртта, който изключва самоубийство.

Иван и Мария закупили 10-годишната политика мандат застраховка живот, когато те се оженили, те са платили своите премии и се държат една и съща политика в сила. 5 години по-късно, Мария е бил диагностициран с депресия, въпреки че тя беше в лечението и са били прави и един ден, много да шок на семейството, те открили, че се е самоубил. Джон беше опустошен, членове на семейството му помагат да се работи всичко Мери в ред и са открили своя живот застрахователна полица. Въпреки, че парите не помогна с опустошителното си загуба, семейството е изненадан и успокои, когато разбрах, че застрахователната компания ще плати на иска, въпреки че причина за смъртта се дължи на самоубийство, тъй като предоставянето на самоубийство вече не се прилага.

Пример за застрахователна компания Отричайки иск Поради самоубийство

Джеф беше запазил застраховка живот за последните 20 години, когато дойде време за подновяване на политиката си, той решава, че тъй като тя е била на 20 години, една и съща животозастрахователна компания вече може да предложи по-добра политика, така че той е направил някои разследване и преминали към друг вид политика от една и съща животозастрахователна компания. Една година по-късно, той се е самоубил, той не осъзнават, че това, че е включена застраховка живот уязвимият период е нулиране, а сега се прилага разпоредбата за самоубийство. Семейството му бе отказано на иска.

Пример дело на Застрахователно дружество Етикетиране на Смъртта самоубийство и Отричайки иск

Това е реалния живот пример за ситуация, в която една застрахователна компания се оценява на смъртта като самоубийство, но след това по-късно е установено, че причина за смъртта е случайно. Тод Пиърс бе Десет години по-късно с диагноза рак на кожата през 1999 г., Тод беше на пътуване и той е участвал в фатална автомобилна катастрофа. Застрахователната компания с етикет инцидента като самоубийство и исках да се отрече това твърдение. Съпругата Тод Джейн не можеше да повярва, че те са се обадите смъртта му е самоубийство. Тя решава да получи помощта на адвокат, и като резултат, застрахователната компания се стигна до създаването с нея, и не се обърнат към съд. Повечето хора нямат достъп до адвокат на разумна цена, в допълнение към разрушителните обстоятелствата самоубийство, те често се откажат и не е задължително да се опита и да се бори с отричането на животозастраховането иск за поради самоубийство. В този случай, г-жа Пиърс беше смел и се бори за уреждане на нея. Това е рядко изключение, повечето общо застраховане са платени, без проблем, но това е един добър пример за ситуация, когато искът да е била отхвърлена поради формулировки на политиката, клаузи и изключвания. За щастие на бенефициента е в състояние да получи правен експерт.

Притеснен за застраховка живот и самоубийство?

Ако вие или някой ваш познат е болен от депресия, или психично заболяване, или просто като твърд време, най-важното нещо, което трябва да направите, е да получите помощ за себе си и тях, така че никога не трябва да се притеснявате за вашата застраховка живот и ако то ще плати в случай на самоубийство.

Ако сте самоубийство оцелял, вие сте сред една четвърт от един милион души в САЩ, не се страхувайте да се достигне до многобройните организации. Надявам се, че тази статия е помогнал изясни въздействието на самоубийство в плащания на застрахователни полици живот, но още повече, че аз Ви препоръчваме да се пресегне и да получите помощ чрез каквото страна на този въпрос сте. Ние всички сме докоснати от самоубийство, депресия и психични заболявания и като се обърнете и да работим заедно, може да има помощ,

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.