Какво е застрашен дълг Инвестиране и как работи?

Home » Investing » Какво е застрашен дълг Инвестиране и как работи?

Какво е застрашен дълг Инвестиране и как работи?

Когато компаниите изпитват финансови затруднения, ние често чуваме за инвеститорите ходене далеч с як суми пари. Това изглежда нелогично, но това се дължи на факта, че инвеститорите са закупили дълг на компанията, а не неговата наличност.

Това често се нарича като застрашен дълг инвестиране, и това е често срещана практика сред хедж фондовете и много институционални инвеститори.

С застрашен дълг инвестиране, инвеститор съзнателно купува дълг на проблемен компания-често с отстъпка-и се стреми да се възползва, ако компанията се обръща.

В много случаи, инвеститорите все още си тръгне с плащанията, дори и ако една компания фалира, а в някои случаи, в затруднено положение инвеститори дългови действителност достигат като собственици на закъсалата компания.

Първи дълг на безценица

Не е строго правило за кога да се категоризират на дълг като “застрашен”, но това обикновено означава, че дългът се търгува на значително намаление с номиналната й стойност. Така например, може да имате възможност да закупите $ 500 облигации на стойност за 200 $. В този случай, тъй като отстъпката идва на кредитополучателя е изложен на риск от неизпълнение. И наистина, инвеститорите могат да загубят пари, ако компанията фалира. Но ако инвеститорите вярват, че може да има обрат и в крайна сметка са доказани десни, те могат да видят стойността на дълга отиде драстично.

Търси се инвеститор, който купува акции на компания, вместо на дълга може да направи повече пари, отколкото дългови инвеститори ако една компания се обръща. Но, акции може да загуби цялата си стойност, ако една компания фалира.

Дълг, от друга страна, все още запазва някаква стойност, дори ако обрат не се случи.

Придобиване на контрол

Когато един инвеститор купува застрашен дълг на компанията, те са не само да направите покупка, но често ще се окажете с някакъв контрол на бизнеса. Субекти, като хедж фондове, които купуват големи количества от застрашен дълг често ще преговарят условия, които да им позволят да вземат активно участие в закъсалата компания.

Освен това, в затруднено положение инвеститори дълг може да се постигне приоритетни в които ще се плащат, ако фирмата фалира.

Когато една компания декларира, глава 11 несъстоятелност, съдът обикновено ще определи реда на приоритета на кредитори, които са дължими пари. Лицата, участващи в застрашен дълг често са някои от първите хора, платени обратно, пред акционерите и дори служители. Понякога това може да доведе до кредиторите в действителност, като собственост на фирмата. Когато това се случи, инвеститори застрашен дълг може да направи цяло състояние, ако те са успешни при превръщането на компанията наоколо.

Управление на риска

Всеки път, когато инвеститор покупки дълг, като например под формата на едно правителство или корпоративни облигации, те са изложени на риск от страна на кредитополучателя неизправни. Ето защо повечето инвеститори се приканват да направят проучване на кредитоспособността на кредитополучателя да се определи вероятността за си получат обратно парите. Рискът от неизпълнение е и защо дълг от по-малко платежоспособни организации ще генерира по-висока възвръщаемост за инвеститора.

С застрашен дълг инвестиране, там е много реален риск от инвеститора отдалечаваше с нищо, ако компанията фалира.

Инвеститорите, които се занимават с застрашен дълг инвестиране, особено по-големите хедж фондове, често се представят много точен анализ на риска, като се използват съвременни модели и сценарии за проверка.

Освен това, тези средства често са много опитни в разстилане на риска и, когато е възможно, си партнира с други фирми, така че те не се преекспонира ако един инвестиционни подразбиране.

Най-важното е, квалифицирани мениджъри на хедж фондове да разберат стойността на диверсификация в инвестирането. Това е малко вероятно, че застрашен дълг ще включва значителен процент от пълното портфолио хедж фонда.

Застрашен дълг за Средни Инвеститорите

Общо казано, средностатистически човек няма да бъдат включени в застрашен дълг инвестиране. Повечето хора са по-добре да инвестират в акции и облигации, стандартни, защото това е просто и много по-малко рисковано. Но е възможно човек да получите достъп до този пазар, ако решат. Някои фирми предлагат взаимни фондове, които инвестират в застрашен дълг, или включват застрашен дълг като част от портфейла.

На Франклин взаимно Quest фонд от Franklin Templeton Investments [NYSE: MQIFX], например, включва застрашен дълг в своите стопанства заедно с подценени компании и пари в брой. Oaktree Capital е друга фирма, предлагаща индивидуални инвеститори достъп до застрашен дълг чрез частни превозни средства.

Това е полезно за инвеститорите да разберат възможностите, които застрашен дълг оферти, но рядко има смисъл в типичен пенсиониране портфолио. Да се ​​върнем към акции, взаимни фондове и инвестиционен рейтинг облигации е по-безопасно и по-разумно път към богатство за повечето хора.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.