Как да останете мотивирани да се спестят пари

Home » Budgeting » Как да останете мотивирани да се спестят пари

Как да останете мотивирани да се спестят пари

Бюджетиране тактики и съвети ще ви помогнат да изпълни работа ден за ден на управление на вашите финанси.

Стратегии бюджетиране ще ви помогне да разберете, на цели, ориентирани или философско равнище защо точно правиш всичко това работа.

Но в допълнение към заковаване тактиката си и да знае вашата стратегическа визия, има и трети елемент на бюджета, който трябва да обхване: поддръжка на мотивация.

Защо Поддържане на пари Мотивация Essential?

Означава ли това звучи като един куп жаргон?

Нека да сравним това с един друг пример:

Когато сте на диета, трябва тактика. Трябва да се научите, например, да се замени кремаво ранчо дресинг с ниско съдържание на мазнини, ниско съдържание на въглехидрати, кисело мляко-базирана алтернатива.

Трябва да се научите тактиката на подмяна на бял ориз с кафяв ориз, мастни парчета месо с постно месо, като и пържени зеленчуци с печени, задушени или сурови зеленчуци.

Това са всички тактики. Те са съвети, които да ви помогнат да се изпълни в деня за ден на диета.

Вашата диета стратегия помага да разбера, философски, защо сте да изпълни тези тактики. Може да имате стратегия на водещи ниско съдържание на въглехидрати начин на живот, превръщайки се в сърцето-здрави яде, или рязане на наситени мазнини от вашата система.

Но в допълнение към вашата стратегия и тактика, вие също трябва обикновена стара мотивация. Няма значение колко ще се стремя да бъда полезна за сърцето яде, или колко полезни съвети и тактики да научите. Нищо от това няма да има значение, ако в момент на слабост, вие излапате цял пакет чипс, последвани от четиринадесет бисквити с парченца шоколад.

Мотивацията е също толкова важно, колкото и визията си и тактиката си. Стратегия, тактика, и мотивацията са трите ъгъла на “успех триъгълник”.

Сега, че знаете защо е важно да останете мотивирани, как може да се запази темпото, когато става въпрос за вашите финанси? Ето няколко предложения:

1. Дръжте дългосрочна цел в ума

Може би целта ви е да се превърне в напълно без дългове.

Може би искате да се пенсионират на 45-годишна възраст (Да, това може да бъде направено.)

Може би искате да притежавате дом чист и подреден, с прикрепен без ипотека. Може би искате да изпратите децата си в колеж, без да ги натоварва с студентски заеми, да плаща за сватбата на детето си, или да излезете от работа не се ползват, така че да може да продължи по-ниска платена, но по-голямо удоволствие алтернатива кариера.

Каквато и да е “защо”, се пазят в челните редици на ума си. Дръж снимки, представящи си “защо” в целия си дом. Постоянно си напомните на големия, основната цел сте за цел.

2. Представете си, себе си чрез златните години

Проучванията показват, че хората, които са умели в себе си визуализиране като възрастни граждани са склонни да спестяват повече за пенсиониране от хора, които не го правят.

Можете да изтеглите безплатно приложение от качи се съхранява, наречена “Възраст на лицето ми”, която ви позволява да дигитално възраст снимка на лицето ви. Merrill Edge също има безплатна програма, наречена Face пенсиониране, която предлага една и съща услуга.

Първи поглед към себе си като старши гражданин може да ви мотивира да запазите за пенсиониране. (И като бонус, може да бъде и по-мотивирани да носят слънцезащитни, пие вода, и да получите много сън!)

3. Говорете с хора, които са пенсионери

Много възрастни хора ще ви кажат, че техните двата най-големи съжаление не приемат по-добре се грижи за здравето си и техните финанси.

С изпълнението и говорене с хора, които се занимават с последиците от младостта техните решения, може да стане по-мотивирани да стоят настрана от грешките, направени те.

Не съм сигурен къде да се срещнат пенсионери? Опитайте да прочетете блоговете на пенсионерите, в които те документират живота им, техните радости и техните предизвикателства. Вие също може да попитам родителите си за препоръки, ако те живеят в 55+ общност.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.