Как да се справим с финансовите въздействия от развод

Home » Finance » Как да се справим с финансовите въздействия от развод

Бъдете готови: Знай своя финансови задължения и как да се предпазите

Как да се справим с финансовите въздействия от развод

Може да се каже най-опустошителната разходите за развод е неговото влияние върху семейството, но развод също може много скъпо финансово. Някои изследователи смятат, че разведените съпрузи би, средно, се нуждаят от повече от 30% увеличение в доходите си, за да се запази същия жизнен стандарт са имали преди развода им. Знаейки вашите права и задължения и в крайна сметка как най-добре да защити себе си може да го направи по-евтино и може би малко по-малко болезнено.

Какви са Вашите финансови задължения: издръжка на деца и издръжка

Ако има деца, въвлечени, тяхното благосъстояние трябва да бъде и двете от основна грижа на родителя. За съжаление, това не винаги е така. Бивши съпрузи плащат понякога смятат, че наказанието лишаване от свобода бившия съпруг е “прахосване” парите на издръжка на дете, или с възложените издръжката е прекомерно висок. Въпреки, че плащанията за издръжка на деца са изчислени от държавата, в която е издадено развода, повечето държавни насоки се опитват да се вземат предвид фактори като доходите на двамата родители, броят на децата, които участват, както и родителските права и за колко време всеки родител прекарва с децата.

Въпреки законово задължение на родителя да плати съд с мандат на издръжка на дете, само половината от всички съд нареди на издръжка на дете в САЩ действително е платена, а само половината от която е внесена в пълен размер. Ако издръжка на дете е част от споразумението за развод, която е правно и морално задължен да го плати.

 В случай на някаква значителна промяна в финансово положение един родител (като загуба на работа) или промяна в договора за депозитарни услуги, размерът на издръжка на дете може да бъде преразгледана и коригирана.

Друг потенциален финансово задължение в развод може да бъде сродници подкрепа или. Макар издръжка може да бъде финансово животоспасяващо за съпруга, до които е предоставен, тя може да бъде също толкова пагубна на съпруга, който трябва да я плати.

При липсата на брачен договор, издръжката е отделен от издръжка на дете и обикновено се отделя на по-малко облагодетелстваните-съпруг. Въпреки, че като цяло се разглежда като временна мярка, за да помогне на единия съпруг “престоя на краката си”, по време и непосредствено след разделянето, как се изчислява издръжката е изненадващо субективно, а не само варира от една държава в друга, но от съда в съда. За да се избегне най-добре изключително несправедливо решение от гледна точка на потенциалния издръжка, някои специалисти предполагат избягване на съда като цяло и избират за алтернативни методи за разрешаване на спорове като медиация или арбитраж. Но в човека развод производство, тези методи просто няма да работи.

Разделянето на собствеността в развод

При липсата на брачен договор, законите във вашата държава определят как вашите активи са разделени в развод. Общо девет държави (от А до Я, CA, ID, Лос Анджелис, СИ, NM, Тексас, Вашингтон и Уисконсин) са съпружеска имуществена общност държави, което означава активи, придобити по време на брака, като единият от съпрузите се считат за съпружеската активи и като цяло ще бъде разделена еднакво в развод. Останалите държави са основани на “справедливо разпределение”, което не означава непременно “равен” дистрибуция. Съдът ще разгледа много материални активи и нематериални активи в да вземе решение за това как да се разделят активи.

Какви са семейното си имущество?

Преди да отидете на арбитър, медиатор, или адвокат, трябва да си напишеш домашното. Направете списък на брачните активи и за оценки, когато е необходимо (изкуството, антикварни предмети и т.н.). Вие ще искате да има дръжка на стойностите на активите, като тези, изброени в списъка по-долу. Също така е добре да са наясно с всяко съвместно дълг или пасиви.

 • къща
 • Автомобили
 • Лодки
 • плановете за пенсионно
 • застрахователни полици живот парична стойност
 • Акции, облигации, взаимни фондове
 • опции върху акции
 • данъци за възстановяване
 • Натрупана платена отпуска
 • Честите мили авиатор
 • Кредитите за другите
 • Произведения на изкуството или антики
 • Колекционерство, инструменти

Изчислете колко издръжка ще са необходими за покриване на храна, жилище, дневен, дрехи, ученически пособия и дейности, както и други разходи. Вземи писмено потвърждение от работодателя на съпруга или съпругата си заплата, ваканция баланс, бонуси и опции върху акции съпруга или съпругата си.

Имат добра представа за потенциалните приходи съпруга или съпругата си от изследване, което професията си плаща за по-голям опит, както и какви са ползите са типични.

Преки и непреки финансови Въздействие на развод

Разводът може да има повече от финансовото въздействие върху бъдещето си, отколкото покупката на къща или планиране за пенсиониране. Не доброволно се откаже от това, което имате право да, особено ако имате упражняването на родителските права, както си финансово положение директно ще ги отрази, както добре. В много случаи, така че си заслужава да се харчат пари, за да се консултирате с финансов плановик да се оцени реалната стойност на своите активи, като данъчни последици под внимание, и да потърсят съвет за финансово планиране преди развода.

Ако вие и вашият съпруг не може да стигне до доброволно споразумение за условията на развода си, ще е най-вероятно всеки се консултирате с адвокат. Може, обаче, да помислите за посредничество или арбитраж, които са по-скъпи, отколкото с помощта на адвокат, за да се установят различията си и не изискват съдебни изяви.

Как да се предпазите Финансово в развод

Единният най-добрият начин да се предпазите от финансовите последици от развода е превенцията, която в случай на брак или означава престой женен или изпълнение на предбрачен договор. Когато нито един от тези, които са осъществими възможности, най-добрата защита е знание. Това е жалко, но реална загриженост, че в повечето традиционни хетеросексуални връзки, човекът е склонен да се знае повече за финансовите въпроси на семейството, отколкото жена му. Въпреки че е важно винаги да действат като партньори в брака особено когато става въпрос за финанси, това е особено важно за всеки от съпрузите да се образоват за финанси в случай на развод. Във всеки брак, и двете страни трябва да разберат своите данъчни декларации и бъдете информирани за техните дългове, инвестиции и доходите на семейството и всички други активи, включително и как те са със заглавие.

След като става ясно, че за развод е в процес на изграждане, се отменят всички съвместни банкови сметки и да отвори индивидуални сметки. Отмени всички кредитни карти и да получите нови в собственото си име. Затворете всички неизползвани кредитни сметки и да уведоми кредиторите си за промяна си в семейното положение.

Когато вашият развод е окончателно и активи са били законно разделени, променят имената на жилищата дела, акции и облигации, както и заглавията на автомобили, когато е необходимо. Промяна на бенефициентите за инвестиции, пенсионни планове, животозастрахователни полици и спестовни сметки. Не забравяйте да обновите вашата воля. Проверете кредитната си доклад да се уверите, вашият съпруг не е поело задължения в името си, тъй като си развод или раздяла.

Разводът може да бъде опустошително финансово за едната или двете страни, но образоването себе си и като на няколко предпазни мерки може да намали финансовото отражение върху вас и вашите деца.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.