Как да спечелим пари чрез създаване на Пасивни доходи

Home » Investing » Как да спечелим пари чрез създаване на Пасивни доходи

Въведение в Пасивни доходи

Как да спечелим пари чрез създаване на Пасивни доходи

Един от най-лесни начини за да получат финансова независимост е да се преконфигурира живота си така, че значителна част от доходите си не е активно, спечелени от труда си. Вместо това, той трябва да дойде от пасивен доход. Всъщност, идеята за пасивен доход е тясно свързан с модела на Berkshire Hathaway, която да обясни в по-ранна функция.

Основната идея на пасивен доход е, че е получил пари с малко или никакви усилия, необходима за поддържане на потока от приходи, след като първоначалната работа е направено.

Някои често срещани примери за пасивни доходи са:

 • Наем от инвестиции в недвижими имоти недвижими имоти
 • Патентно възнаграждения за изобретение
 • лицензионни такси за запазена марка знаци или търговски марки, които сте създали
 • Таксите за авторските права книги, песни, публикации или други оригинални творби
 • Печалбите от фирмите, в които имате малък или никакъв ден за ден роля или отговорност
 • Приходите от интернет реклама в блог или на уебсайт притежавате
 • Дивиденти от акции, АДСИЦ, капиталови взаимни фондове или други дялови ценни книжа
 • Интерес от които притежават облигации, депозитни сертификати или паричните пазари или други други пари и парични еквиваленти
 • Пенсиите
 • Остатъчен доход за един търговец на сметки, които обикновено се подновява автоматично като представител на спортни стоки, който печели комисионна върху сметките му, с което в няколко хиляди долара на магазина годишно за обслужване на клиентите, след като те са били отворени

Защо трябва да предпочитат да Пасивни доходи Active доходите

Пасивен доход е атрактивен, защото ви освобождава да прекарате времето си за нещата, които наистина се ползват.

Много успешна лекар, адвокат, или публицист, например, не може да “инвентаризация” печалбите си в думите на един добре известен автор. Ако искат да спечелят една и съща сума пари, и да се насладите на същия начин на живот през следващата година (и година след това), те трябва да продължат да работят по същия брой часове, със същата скорост заплащане.

Въпреки, че такава кариера може да осигури фантастичен живот, тя изисква твърде много жертви, освен ако не се насладите истински на сивото ежедневие на избрания от Вас професия. Дори по-лошо, след като имате желание да се пенсионират, или да намерят себе си не могат да работят по-дълго, доходите ви ще престане да съществува, освен ако имате някаква форма на пасивен доход. В миналото това е било постигнато чрез участие на служителите в спонсорирани от компанията пенсионни планове, но този кораб отдавна мина за по-голямата част от вътрешната и глобалната работна сила.

Двата основни типа Пасивни доходи

Има два типа на пасивен доход и по време на кариерата си, кои от тях да се съсредоточите върху най-вероятно ще зависи от текущото си финансово положение, таланти, умения и личност. Двете категории пасивни доходи са:

 1. Пасивни източници на доходи, които се нуждаят от капитал, за да започне, поддържа и развива
 2. Пасивни източници на доходи, които не изискват капитал, за да започнете, да поддържат и развиват

Тези, които изберат да се съсредоточи върху първата категория на пасивен доход ще трябва или семейство пари, средства от инвеститори, или нерва да заемат големи суми, като на дълг за финансиране на закупуването на активи. Най-лесно да се разбере, е някой, който вади значителни банкови заеми за изграждане на жилищна сграда или купуват къщи под наем.

Въпреки, че това може да се превърне една много малка част от собствения капитал в голям поток от парични потоци, не е без риск. При използване на пари на заем, нивото на безопасност е много по-малък, тъй като не може да поеме същата степен на неуспех преди неизправната и намирането на баланс заличени.

Друг пример за първа категория на пасивен доход е някой, който има дял от собствеността в оперативна дейност като фабрика или магазин за мебели и дава възможност на предприятието да емитира дълг за финансиране на разширяване. ранните управители на магазини в Wal-Mart, които бяха оставени да се инвестира, преди компанията да излезе на борсата са били в тази позиция.

Големи инвестиционни портфейли също попадат в тази категория на пасивен доход. Ако собственост $ 10 милиона на стойност син чип запаси, вие може разумно да се очаква дивиденти от $ 200 000 до $ 500 000 на година в зависимост от видовете дружества ви приоритет; например, високодоходни ценни книжа, като например големите петролни компании ще расте по-бавно, но предлагат по-богати дивиденти изплащания от фирми с по-бързи темпове на растеж на основните доходи на акция.

Независимо дали сте или не сте прекарват дните си, които играят голф, рисуване или писане на великия американски роман, ще се съберат проверки като тези предприятия, изплатени част от приходите им. Проблемът, разбира се, е, че тя е на десет милиона, за да бъде в това положение; нещо, което малко хора някога ще постигнат.

Втората категория на пасивен доход – това е, пасивни източници на доходи, които не изискват капитал да започне, поддържа и развива – са далеч по-добър избор за тези, които искат да започнат от свое и изграждане на богатство от нищо. Те включват активи можете да създадете, като на книга, песен, патенти, търговски марки, интернет сайт, повтарящи се комисионни, или фирми, които печелят почти безкрайни възвръщаемост на собствения капитал, като капка кораб търговец на дребно за електронна търговия, който има малко или никакви пари вързани в операции, но все още печели печалба за собственика.

Пътят Най-често се приема за Пасивни доходи

Изглежда, че най-често срещаният път към генериране на големи потоци от пасивен доход е да се работи в основен работа и да използвате активно трудовите доходи да купуват активи, които генерират пасивни доходи на регулярна основа.

Лекарят или адвокат в предишния пример, например, биха могли да използват доходите си, за да инвестират в медицински стартиране или да закупят акции на медицинските дружества той разбира като Johnson & Johnson. С течение на времето, естеството на смесване, долар цена усредняване и реинвестиране на дивиденти може да доведе до неговия портфейл генерират значителни пасивни доходи. Недостатъкът е, че това може да отнеме десетилетия, за да се постигне достатъчно, за да се подобри наистина си стандарт на живот, но тя все още е най-сигурният начин да богатство въз основа на историческата ефективност на бизнеса собственост и акции.

Данъци и Пасивни доходи

Основно предимство на печелите пасивни доходи е, че тя често се облага по-благоприятно, отколкото активен доход. Това може да изглежда несправедливо, но идеята е, че тя ще даде на хората стимул да инвестират в активи, които ще се развиват на икономиката и създаване на работни места.

А собственик на бизнес, който работи в неговата компания, например, ще трябва да плати допълнително 15,3% в самостоятелна заетост данъците върху доходите сравняват с някой, който просто трябваше пасивен интерес към една и съща фирма с ограничена отговорност, които ще плащат само данъците върху дохода. С други думи, един и същ доход, придобит активно ще се облага с по-висок процент, отколкото ако бяха спечелили пасивно.

Ако по-ниски данъци и контрол върху времето си, не са стимул да предпочете пасивен доход над активен доход, аз не знам какво е.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.