Как да Сплит разходи като двойка

Home » Budgeting » Как да Сплит разходи като двойка

Научете как да Бюджет и Прекарайте Запазвайки отделни сметки

Как да Сплит разходи като двойка

Как може една двойка справедливо разделят разходите, ако те спечелят всяко различно количество? Някои двойки басейн всичките си пари заедно във фонд, който е съвместно “наши”. Но какво, ако не искате да го направите? Някои двойки предпочитат да държат парите си отделно, дори и след като си женен. Те всеки чип, за да плати за някои общи разходи, като ипотеката или наема.

Въпреки това, разделяне на разходите от сурови долара – като например разделянето т $ 100 в $ 50 постепенно всеки – не е устойчиво решение, ако двама души имат напълно различни заплати.

Ако един партньор прави 200 000 $ на година, а другият прави $ 20 000 на година, може да е трудно да се иска от всеки партньор да участва в цената на ипотеката. Какво можеш да направиш?

Как да се поддържа отделни сметки, но все пак да е честно

Ако сте решени да поддържат отделни сметки, опитайте тази тактика: Разделете разходите си въз основа на определен процент от доходите си. Например, може да се съгласим, че всеки от вас ще чип в 35 на сто от доходите си към високите цени на жилищата.

Колкото по-високо-печелите партньор ще плащат повече долари (в сурово пари), а с по-нисък печелите партньор ще плащат по-малко сурови долара. Но и двамата партньори ще плащат същия процент от доходите си. Можете да направите това с всеки бюджетиране категория – хранителни стоки, услуги, ветеринарни грижи и др.

Какви други опции имаме?

Не забравяйте, че този съвет се отнася и за двойки, които искат да поддържат отделни сметки и едновременно чип в продължение на споделените разходи.

Това не е единствената стратегия, която двойки използват, за да се запази “отделни” басейни на пари.

Ето и някои други начини, които двойките могат да поддържат отделни пари:

  • Багаж:  Всеки партньор получава “квоти”. Това може да бъде или същото количество пари (в долари суровини), или може да бъде пропорционално на доходите си. Това позволява на всеки партньор да харчат джобните си пари за каквото си искат, като се поддържа по-голямата част от парите си в общ басейн. Това е особено полезно, ако единият съпруг стратегия е Shopaholic, а другата има тенденция да бъде по-пестеливи.
  • Избор:  Всеки партньор плаща за някои сметки. Един партньор плаща ипотеката, докато другият партньор плаща за хранителни стоки и автомобилни застраховки. Ако един партньор печели повече от другия, той или тя може да избере да плати за по-скъпи сметки.
  • Бонус Изпълнение:  Един партньор се фокусира върху осъществяването на толкова пари в отношенията, колкото е възможно, докато другата, по-нисък печелите партньор се фокусира върху съкращаване на разходите, колкото е възможно. По този начин, партньорът, чието време е “струва повече” може да се увеличат приходите, а по-ниско платена партньор може да упражнява пестеливост и да помогне на дуета спаси колкото е възможно повече. Партньорът, който се фокусира върху спестяването на пари трябва да се поддържа актуален списък с колко той или тя спаси всеки месец и получи “квоти” или “бонус производителност” на базата на тази сума. В крайна сметка, по-Спестената спечелено пени.
  • Малтретиране Заплата:  Какво става, ако единият партньор е родител на пълен работен ден, а другият партньор работи извън къщата, но двамата партньори искат да поддържат отделни сметки? Партньорът, който печели доходи може да плати на “заплата” на родителя, на пълен работен ден. Това звучи радикално, знам, но аз съм чувал за успешни примери от щастливи двойки, които обичат да поддържат отделни сметки, дори и когато единият от партньорите се фокусира върху домашната работа на пълен работен ден.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.