Как да създадете Еластични пенсиониране план

Home » Retirement » Как да създадете Еластични пенсиониране план

Как да създадете Еластични пенсиониране план

“Ако не можете да го промените, променете начина, по който мислим за това.”

Издръжливостта се определя като способност да се справят с събития в живота и по същество “се търкаля с удари”. Когато отделите няколко минути, за да мисля за всички събития, които се противопоставят на нашата гъвкавост на списъка на тези житейски опит може да изглежда да е доста обширна. Тези важните събития в живота могат да бъдат положителни (например, раждането на дете, като се започне нова работа) или те биха могли в крайна сметка е отрицателна (например, медицински проблеми, загуба на работни места).

 

Как да изберете да се отговори на тези потенциални пречки по пътя към пенсиониране оказва голямо влияние върху цялостното ви финансово благополучие. Като такива, финансова устойчивост може в крайна сметка е разликата между процъфтяваща по време на пенсионирането си години и просто се опитва да оцелее.

Какво означава да има гъвкав пенсиониране план

Да бъдеш гъвкав, не се счита черта на характера, но тя представлява един динамичен процес на учене. Еластичност на хора не виждат потенциално стресови ситуации като нерешим. Но вместо това, те ги възприемат като поучителен опит и възможност за личностно израстване и развитие.

Концепцията за финансова устойчивост се отнася до възможността да се съвземе и да издържат на житейски събития, които имат голямо влияние върху вашия доход и / или активи. Способността да се възстанови от финансови неуспехи се засилва с финансови ресурси, като например подходящи спестявания, здравно осигуряване, както и надеждни приходи.

Някои примери за мерки, финансови действие и други поведения които можете да предприемете, за да подобрите своето собствено чувство за финансова устойчивост, включват:

 1. Поддържане на ниско съотношение дълг към доход.
 2. Поддържане на спешен фонд на разходите най-малко три месец.
 3. Помислете си образование или кариера обучение един непрекъснат процес.
 4. Погрижете се за физическото си здраве и благополучие.
 5. Покупка пълноценен живот и застраховка увреждания за защита на любимите си, срещу евентуална загуба или намаляване на доходите.

Ако сте сигурни, че сте на път да постигне своите цели за пенсиониране, вие сте в малцинство. Констатации от Националния индекс Пенсиониране на риска (NRRI) показват, че 52 процента от домакинствата са в риск да не е в състояние да поддържа същите жизненият им стандарт по време на пенсиониране. С нива на доверие пенсиониране толкова ниско, че е важно да се избегне отдаване страх и тревога поеме контрол. Стабилната пенсиониране план се измества фокуса на нещата, които можете да направите и овластява действа днес, за да увеличите шансовете си за успех. Една основна стъпка е да стартирате основен изчисление пенсиониране, за да видите колко много трябва да се запише в постигането на целите си.

Предполага се, че вие ​​ще изпитате потенциални препятствия по пътя към пенсиониране. Някои от най-често срещаните финансови пречки, които вредят пенсионни планове включват следното:

 • Повишена цена на живот
 • Ограничените ресурси оставени да запазите за пенсиониране
 • Няма достъп до пенсионен план по време на работа
 • Травматичните събития в живота (болест, инвалидност, развод и т.н.)
 • Натрупването на дългове
 • разходите за образование
 • Плащане за настоящи и / или бъдещи разходи за здравеопазване
 • Грижа за застаряването на родител или друг любим човек

От гледна точка на планиране за пенсиониране, тук са пет важни признаци, че вашата пенсиониране план има устойчивостта на атмосферни потенциалните предизвикателства и пречки, които могат да попречат на плановете си за постигане на финансова независимост.

1. Вашият план за финансова Life Включва дългосрочни планове за пенсиониране

Създаване финансови и други цели в живота на регулярна основа може да повлияе положително и върху способността ви да взимате находчиви финансови решения. От финансова гледна точка издръжливи хора използват цели да се даде приоритет на техните решения и да остана фокусиран върху това, което има значение, най-много. Поставянето на цели също така помага за подготовка за нещата, които потенциално биха могли да поставят важни планове извън пистата. Но просто създаване на писмен финансов план е само първата стъпка, за да се вземат. Трябва да имате старанието да успее да осъществи плана и остана фокусиран върху финансовите поведения, които имат значение.

Можете да създадете своя писмен план за пенсиониране с изброяването кратко и дългосрочни финансови цели и си задайте следните важни въпроси за пенсионирането си.

 • Защо е да имате план за финансова живот толкова важно за мен?
 • Какво да очакваме с нетърпение да прави най-много в пенсиониране?
 • Защо е постигането на тези цели пенсиониране е толкова важно?
 • Колко доходите е необходимо да живеят комфортен стил на живот по време на пенсиониране?

След като имате отговорите на тези въпроси пенсиониране планиране можете да започнете да въвеждате вашия план в писмен вид. За повече информация относно това как да се направи този процес да изглежда малко по-малко обезсърчително да обмисли създаването на проста една страница финансов план.

2. сте взели мерки за защита на семейството и имота си

Финансова устойчивост изисква повече от една силна воля и решимост да се измъкне сам трудни житейски събития. Можете също така трябва да има план за защита на богатство и на първо място да започнете е да се създаде профил в спестявания при извънредни ситуации. След това можете да се измести фокуса на защита срещу катастрофални събития, свързани със здравето, с необходимото здравно осигуряване. застраховка за хората с увреждания за планиране и друг начин за защита срещу рисковете, свързани със загуба на доход. Консултирайте се с вашия работодател, за да видите, ако имате дългосрочно покритие увреждания. Ако сте в своите 50 или по-възрастните е, застраховка за дългосрочни грижи се превръща в друг район на загриженост за опазването на богатството. Долната линия е на себе си и семейството си за тези големи събития в живота, които могат значително да навредят на шансовете си за пенсиониране от условията Ви подготви.

3. Вие пенсионните спестявания план е на път да постигне целите си за приходите и разходите

Финансова уелнес е употреба срок за оценка на цялостната си финансово състояние. Финансова уелнес се състои от повече от просто нашите възприятия и чувства за нашата собствена финансова здраве. Концепцията за  автентичен финансова уелнес  се измерва чрез комбинация от фактори, включително и общата удовлетвореност с настоящия ни финансово състояние, реални финансови поведение (т.е., бюджетиране, спестяване, изплащане баланси на кредитни карти в пълен), финансови отношения, финансови познания, както и обективен финансов статус. Финансова Finesse определя финансовата уелнес като състояние на благополучие, когато дадено лице е постигнало минимален финансов стрес, установена силна финансова основа, а е създаден текущ план, за да се подпомогне постигането на бъдещи финансови цели.

Финансова уелнес не гарантира устойчивост при възникване на пречки или препятствия стоят на пътя. Фокусирайки се върху цялостната си финансово състояние може да се извърви дълъг път в помага да се подготвят за пенсиониране, докато се занимават с предизвикателства. Можете да следите вашия финансов напредък чрез редовно оценяване на важни финансови измервания като цялостната си нетна стойност, съотношението дълг-доход, и съотношения спестовни. Проверка на финансово здраве поне няколко пъти в годината трябва да бъдат също толкова важни, колкото и редовни здравни и уелнес прегледи.

След като разгледахме вашата финансова основа можете да продължите да следите финансово здраве, тъй като по-специално се отнася за пенсиониране цели. Това често се предполага, че работи основно изчисление пенсиониране най-малко веднъж годишно трябва да бъде част от текущ финансов план. Повечето финансови плановици препоръчваме да настроите гол стадион да замени 70 до 90 на сто от предварителната си доходи след пенсиониране. Тази цел може да се променя в зависимост от пенсионирането си начин на живот. След като планираната дата за пенсиониране е 10 години или по-малко то обикновено има смисъл излиза извън рамките на подхода на заместване на дохода и управлявате евтин план за пенсиониране.

4. сте създали фондация на основни финансови Знание

Финансова устойчивост изисква базова на финансови познания, за да направи важни решения. То също не е изненада, че общото финансово знания е важен аспект на финансовото здраве. Когато става въпрос за вземане на финансови решения има разминаване между знание и действие. Разликата в познаването-прави обикновено се медиира от доверие. Изследователите  са установили, че собствените ни възприятия за това колко знаем за финансови теми е по-добър предиктор на финансовите поведение ние действително ще проявяват.

Ето някои конкретни стъпки за пенсиониране планиране, за да се образоват бъдещите възможности:

 • Вземи прогнозна сума за социално-осигурителни обезщетения
 • Разберете различни алтернативи доход за пенсиониране
 • Прегледайте Medicare допустимост и други алтернативи за здравни грижи
 • Научете повече за начините за намаляване на дълга си преди пенсиониране

5. Вие имате повече от финансов капитал Застроена за пенсиониране

Изграждане на адекватни спестявания за пенсиониране е очевидно важно. Но има нещо, обикновено се нарича “психологически капитал” е друг важен компонент на пенсиониране готовност, че може да бъде машина за разлика.

Вие не може просто да мисля пътя си към пенсиониране успех. Но като гъвкав начин на мислене може да ви помогне да получите чрез големи преходи в живота. В допълнение към важният аспект на устойчивостта, също така е важно да имаме надежда, оптимизъм и личната ефикасност (или вяра в себе си). Това са основните компоненти на психологически капитал, който може да бъде полезен инструмент, за да помогне, да процъфтяват по време на пенсиониране.

Допълнителен аспект на устойчивостта е човешки капитал. Непрекъснато се предприемат мерки за да се научат и напредък в работата си и лични умения могат да създават възможности за кариера и да се намали рискът от финансов неуспех, които биха могли да повлияят на способността ви да увеличите приходите си и да растат вашите пенсионни спестявания.

По време на големи преходи в живота, може да се обърнете към приятели, колеги и продължителни социални мрежи (включително социални медии), за да се осигури подкрепа. Този така наречен “социален капитал” е полезен инструмент, за да оцелеят трудни преходи и да ви помогне да се демонстрира устойчивостта.

Как да създадете план, който е с устойчивост

Ако имате някакви пречки, стоящи на пътя на постигане на собствената си чувство за финансова устойчивост на информираността на тези потенциални препятствия може да помогне за идентифициране на необходимостта от промяна. Оценка на потенциалните слабости в своя финансов план ще ви помогне да използвате, че информираността за предприемане на действия и да се създаде план за пенсиониране за днес, че също балансира настоящите приоритети. В резултат на това подобрения в отдела за финансова устойчивост по-добре ще ви подготвят за следващата голяма прехода живот и в крайна сметка ще бъде по-добре подготвен за пенсиониране успех.

За да обобщим, помислете за заделяне на няколко минути, за да се мисли за това, което стои между теб и живее сегашния си живот, колкото искате. Сега бързо напред до пенсионирането си години. Кои са някои от пречките, които стоят на пътя на вас достигайки най-важните си цели в живота за пенсиониране? Толкова по-стабилна можете да станете, на по-малко вероятно тези пречки ще станат постоянни препятствия.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.