Как Консолидиране на дълг по кредитна карта Въздействие на вашия кредитен рейтинг

Home » Credit and Debt » Как Консолидиране на дълг по кредитна карта Въздействие на вашия кредитен рейтинг

Как Консолидиране на дълг по кредитна карта Въздействие на вашия кредитен рейтинг

Когато става въпрос за кредитни карти, най-добре е винаги да платите салдото си в пълен размер всеки месец. За съжаление, това не винаги е възможно. Понякога животът се случва и хората правят грешки, когато става въпрос за управление на профилите им в кредитни карти. Други времена хората използват кредитни карти по такъв начин, че те просто не разполагат с достатъчно разполагаем доход, за да ги плати в пълен размер.

Така или иначе, ако сте таксувани с повече от сметки на кредитната си карта, отколкото можете да си позволите да просто да се отплати, консолидиране на дълг е една опция, която може да ви помогне да се премахне с висока лихва дълг. Като се има предвид дали консолидиране на дълг ще ви спести пари, също така е важно да се помисли как консолидиране въздействия на кредитни карти дълг кредитни вашите резултати.

Новината като цяло е добро. Консолидиране на дълг по кредитна карта не само има потенциала да ви спести пари за такси, лихви, но може също така да даде своите кредитни оценки тласък в същото време. Разбира се, всичко зависи от това кой метод да изберете, за да консолидира своя дълг, и колко добре се управлява този процес.

Как дълг по кредитна карта влияе върху ефективността на кредитните рейтинги

Преди да можете да разберете как консолидация кредитна карта може да помогне на своите кредитни оценки, че е полезно да се разбере как дългове по кредитни карти се отразява тези числа, на първо място. Що се отнася до кредитни оценки са засегнати, степен на използване на кредитна карта не е нещо добро. В действителност, това е точно обратното.

Кредитен скоринг модели, като FICO и VantageScore, са предназначени да се отделя специално внимание на връзката между граници на кредитната си карта и си баланси. Това е известно като си въртяща съотношение оползотворяване. Както можете да използвате повече и повече от кредитния си лимит, вашият револвиращ оползотворяване нараства съотношението. Това почти винаги намалява вашите кредитни оценки.

Най-добрите начини за консолидиране на Кредитна карта дълг

Консолидиране на своя дълг е процес, където ще вземе няколко баланси неизплатени сметки и да ги комбинирате заедно. С кредитни карти специално, има няколко начина да консолидират своя дълг. Това са две популярни възможности:

  • Трансфер Баланс : с прехвърляне на баланс включва чрез друг профил кредитна карта (нов или съществуващ), за да се отплати на салдата на другите си кредитни карти. Вие се движат салдата от вашите високи лихвени карти на по-ниска лихва карта – понякога дори и с 0% встъпителна период от април
  • Лична заем:  личен заем или необезпечен заем вноска може да се използва за изплащане на салдата по вашите сметки револвиращи кредитни карти. В този случай, вие сте заемане на пари под формата на един единствен заем за целите на изплащане на различните си задължения на кредитни карти, и ще изплати еднократна кредита.

Когато Консолидиране помага на вашия кредитен рейтинг

Ако управлявате процеса разумно, има добър шанс, че консолидирането на дългове по кредитни карти може да подобри вашите кредитни оценки.

Не забравяйте, че висок процент на усвояване на кредитните си карти може потенциално да управлява вашите резултати надолу. При използване на личен заем, за да изплати всичките си баланси на кредитни карти, ви револвиращ оползотворяване пада до 0%, защото сте отплаща си въртяща дълг с вноска заем. И докато имате една и съща сума на дълга, новият дълг е не по-дълъг счита дългове по кредитни карти.

Разбира се, ако се консолидират кредитните си карти на нова карта прехвърляне на баланс, вашият въртяща съотношение оползотворяване няма да бъде намалена с толкова много. прехвърлянето на баланса, карта А с ниска скорост уводна потенциално може да ви спести повече пари в лихвите, ако можете да изплати дълга, преди да изтече скоростта на закачка, но положителното въздействие върху вашите резултати може да не е толкова забележимо.

потенциални проблеми

Не трябва да реши да консолидира своя дълг кредитна карта, без да се замисли за момент поне потенциалните негативи. Въпреки консолидация често ще ви спести пари и може да помогне на своите кредитни оценки, също има шанс процесът може да има обратен ефект, ако той не е успял добре.

Понякога хората консолидират своите кредитни карти, но с илюзията за чисто, изпаднали в още по-дълга в края. Ако ви се изплати съществуващите си баланси на кредитни карти с нов заем или прехвърляне на баланс, трябва да се постави тези стари навици на разходите в почивка.

Ако продължите да използвате съществуващите кредитни карти и харчи повече, отколкото можете да си позволите да изплати в рамките на месеца, вие вероятно ще се озове в два пъти по-дълга.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.