Кога е безопасно да го затворите кредитна карта?

Home » Credit and Debt » Кога е безопасно да го затворите кредитна карта?

Кога е безопасно да го затворите кредитна карта?

Работите усилено, за да се поддържат добри кредитни оценки, но истината е, че дори и един привидно невинна грешка има потенциал да отмените вашите усилия. Кредитните грешки като закъснели плащания, сметки за събиране, или maxing от кредитните си карти бързо могат да ви по-рано впечатляващи кредитен рейтинг в нещо много по-привлекателна. Това означава, че по-високите лихвени проценти по бъдещите заеми, които могат да се добавят до хиляди допълнителни долара, платени в интерес.

Закриване стари сметки на кредитни карти е друг кредит грешка, че има потенциал да ви по-ниски резултати. Но, това не е гаранция, че това ще се случи. Ако имате профил в кредитна карта, която искате, или трябва да се затвори, има предпазни мерки можете да предприемете, за да защити своите кредитни оценки, докато все още се отърве от нежелана сметка.

Защо Закриване кредитни карти може да навреди на вашия кредитен рейтинг

Налице е по-скоро инат кредит мит за въздействието на закриването на профила на кредитна карта и какво означава това за вашите резултати. Митът е, че когато затворите стара сметка на кредитна карта, ще загубите в полза на възраст от сметката.

Кредитен скоринг модели като FICO и VantageScore наистина смятат, че възрастта на най-стария си сметка и средната възраст на сметките си при изчисляване на вашите кредитни оценки. Въпреки това, закриване на сметка не премахва своята история – включително нейната възраст – от кредитните си отчети.

Не само историята на закрит профил ще остане на кредитните си отчети, но кредитен скоринг модели ще продължат да се помисли за възрастта на сметката, както добре. И още по-добре, закрит профил продължава да възраст. Така че, ако сте затворили пет-годишната кредитна карта днес … за 12 месеца, че ще бъде с шест-годишна кредитна карта.

Сега, когато сме развенчан митът, че тук е реалната причина, поради затваряне на тази стара кредитна карта сметка може да навреди на вашите резултати: кредитен скоринг модели разгледат връзката между салдата и кредитните лимити по сметките на кредитната си карта. По-конкретно, кредитен скоринг модели ще изчисли въртяща съотношение оползотворяване или, с други думи, колко си кредит, можете да използват под формата на баланси на кредитни карти.

Отношението се изчислява чрез добавяне на баланса на вашия пластмаса и раздели, че редица от сбора на всичките си кредитни лимити – дори и на все още откритите карти, които не използвате. Това означава, че дори и да не сте с помощта на карта, неизползвания кредитен лимит помага за поддържането че съотношението ползване по-ниска. Ако затворите този профил, веднага ще загубят стойността на неизползвания кредитен лимит, и вашите резултати най-вероятно ще се понижат с някаква сума. Ето защо често четете статии за опасностите от затваряне сметки на кредитни карти.

Защо може да се наложи да затворите кредитна карта

В повечето случаи не е препоръчително да се затвори неизползван сметка на кредитна карта, поради потенциалното отрицателно въздействие върху кредитните си резултати. Освен ако не е наистина необходимо, вероятно ще трябва да напусне сметки на кредитната си карта отворен.

Има, обаче, изключения от това правило.

Може да се наложи да се затвори съвместна сметка кредитна карта след раздяла. Друг случай, може да искате да закрива сметка на кредитна карта може да бъде, когато имате карта в портфейла си с непривлекателна годишна такса. И вие може да доведе до случайно затваряне на сметка, като не използва картата за някои дълъг период от време. емитентите карти мразят бездействие, защото бездействие означава, че няма приходи.

Как да Затваряне на Стария кредитна карта Account възможно най-безопасно

Независимо от това да е причината за затварянето на профила кредитна карта, с правилното планиране може да е възможно да се направи това с малко или никакво увреждане на кредитен рейтинг.

Не забравяйте, че истинската причина за затварянето на една стара сметка би могло да навреди на кредитните си резултати е така, защото затварянето му, може да повиши вашата въртяща съотношение оползотворяване. Въпреки това, ако всичките си кредитни карти вече са $ 0 баланси, а след затваряне неизползван сметка няма да се увеличи коефициентът на използване. Ето защо, на закриването на сметката си вероятно няма да окаже въздействие върху кредитните вашите резултати в тази ситуация.

За всеки случай, ако сте наистина решен да затворите профила на кредитна карта трябва да мисля за времето. Не затваряйте картата, ако си мислите за кандидатстване за кредит или друга карта. Изчакайте, докато не затворите по кредита, а след това я закрие. По този начин ви спести всеки потенциален спад оценка за след като вече са били одобрени.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.