Колко Животозастраховане се нуждая?

Home » Insurance » Колко Животозастраховане се нуждая?

Колко Животозастраховане се нуждая?

Започнете чрез изчисляване на дългосрочните финансови задължения, а след това се изважда вашите активи. Какво остава е разликата, че застраховка живот ще трябва да се запълни.

Вие не можете да определите идеалната сума за застраховка живот трябва да се купуват до стотинка. Но можете да направите звук прогноза, ако смятате, че текущото си финансово положение и да си представя какво любимите си хора, ще трябва през следващите години.

Като цяло, трябва да се намери идеалното количество политика застраховка живот чрез изчисляване на дългосрочните финансови задължения и след изваждане на активите си. Останалата част е разликата, че застраховка живот ще трябва да се запълни. Но тя може да бъде трудно да се знае какво да включи в сметките си, така че има няколко широко разпространени практически правила, предназначени да ви помогне да решите точното количество покритие. Ето няколко от тях.

Основно правило № 1: Умножете доходите си с 10.

“Това не е лошо управление, но въз основа на нашите икономика днес и лихвените проценти, това е остаряла правило”, казва Марвин Фелдман, президент и главен изпълнителен директор на групата Life застрахователната индустрия се случва.

Правилото “10 пъти доходите” не се предлага подробен преглед на нуждите на семейството си, нито пък се вземе под внимание вашите спестявания или съществуващите животозастрахователни полици. И то не осигурява сума за покритие за родители домошар.

И двамата родители трябва да бъде застрахован, казва Фелдман. Причината е, че стойността, предоставена от компанията-майка на престоя в дома трябва да се замени, ако той или тя умира. В абсолютния минимум, останалите родител ще трябва да плати на някого да предоставят услугите, като например грижи за децата, че родителят на престоя в дома е предвидено безплатно.

Основно правило № 2: Купете си 10 пъти доходите, плюс $ 100 000 за дете за разходи колеж

Образование разходи са важен компонент на вашия изчисление животозастраховане, ако имате деца. Тази формула добавя още един слой от правилото “10 пъти доход”, но тя все още не поемете дълбоко поглед към всички нужди на семейството ви, активи или който и да е застраховка живот покритие вече са в сила.

Правило № 3: формула DIME

Тази формула ви насърчава да се вземат по-подробен поглед към вашите финанси от другите две. ДАМ щандове за дълг, доходи, ипотека и образование, четири области, които трябва да се вземат предвид при изчисляване на вашите застрахователни нужди.

Дълг и окончателни разходи : Съберете дълговете си, с изключение на вашата ипотека, както и прогнозна сума за разходи за погребение.

Доход : Решете колко години семейството ви ще се нуждаят от подкрепа, и да се размножават си годишен доход от този номер. Коефициентът може да бъде броят на години, преди най-младия си дете завършва гимназия. Използвайте този калкулатор за изчисляване на вашите нужди на заместване на дохода:

Ипотечен: Изчислете сумата, която трябва да изплати ипотеката.

Образование: оценка на разходите за изпращане на децата си в колеж.

Формулата е по-изчерпателен, но тя не отчита застраховка живот покритие и спестяванията на което вече имате, и че не се счита за неплатени вноски родител домошар прави.

Как да намерите най-добрия си брой

Следвайте тази обща философия, за да намерите вашия собствен целева сума на покритие: финансови задължения минус ликвидни активи.

  1. Изчислете задължения: Добавете годишна заплата (пъти броя на годините, които искате да се замени доход) + ипотечните си баланс + другите си дългове + бъдещите нужди като колеж и погребални разходи. Ако сте родител на престоя в дома, включва разходите за замяна на услугите, които предлагат, като например грижи за деца.
  2. От това се изважда ликвидни активи, като например: спестовни + съществуващите колеж средства + ток животозастраховането.

Съвети, които да имате предвид,

Имайте предвид следните съвети, тъй като се изчисли вашите нужди покритие:

  • Вместо да се планира животозастраховането в изолация, помислете за закупуване, като част от цялостен финансов план, казва сертифициран финансов плановик Анди TILP, президент на Trillium Valley Финансово планиране в близост до Портланд, Орегон. Този план трябва да се вземат предвид бъдещи разходи, като разходи за колеж, както и бъдещия растеж на доходите си или активи. “След като тази информация е известна, а след това можете да представите животозастраховането необходимостта на върха на плана за”, казва той.

Да не се скъпя. Фелдман препоръчва закупуване на малко по-голямо покритие, отколкото си мислите, че ще се наложи, вместо да купуват по-малко. Не забравяйте, че доходите ви вероятно ще се увеличи през годините, и така ще си разходи. Въпреки че не може да предвиди точно колко ще се увеличи и да е от тях, с възглавница помага уверете, че вашият съпруг и деца могат да поддържат начина си на живот.

  • Говорете цифрите през с вашия съпруг, Фелдман съветва. Колко пари си съпруг, че семейството ще трябва да продължи без теб? Прогнозите за вашите имат смисъл за него или нея? Например, семейството ти ще трябва да замести пълния си доход, или само част?
  • Помислете за закупуване на няколко по-малки животозастрахователни полици, вместо един голям политика, да се променя покритието си, както на вашите нужди приливи и отливи. “Това може да намали общите разходи, като същевременно се гарантира адекватно покритие за времената, необходими,” казва TILP. Например, можете да си купите 30-годишен срок политика за покриване на половинката си, докато си пенсиониране и 20-годишен срок политика за покриване на вашите деца, докато те завършват колеж. Сравнете срочни животозастрахователни кавички, за да се изчисли разходите.
  • Търнър препоръчва на родителите на малки деца да изберат 30-годишна срещу 20-годишен мандат, за да им се даде достатъчно време, за да изгради активи. С по-дълъг срок, вие сте по-малко вероятно да се хванат кратък и трябва да пазаруват за покритие отново, когато сте по-възрастен и проценти са по-високи.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.