Лични финанси: Пари Осъществяване Secrets

Home » Finance » Лични финанси: Пари Осъществяване Secrets

Лични финанси: Пари Осъществяване Secrets

С течение на годините, честотата, в която съм виждал инвеститори заблуждаваме себе си е удивително. Понякога те се заблуждават да мислят, че финансовото им състояние не е толкова лошо, колкото е в действителност. В други случаи те се заблуждават, да мислят, те могат да се игнорира тяхното пенсиониране и да прекарат днешния брой, а след това направи за него по-късно – те рядко правят.

Когато става въпрос за управление на инвестиционен портфейл, един от най-често срещаните заблуди, които виждам, е, когато дадено лице инвеститор страстно твърди, че на запас “подценени” при 100 бр печалба (да се научат как да се изчисли цена-печалба) или, че причината те са загуба на пари е така, защото на “мошеници” на Wall Street.

В 4 ключове за печелене на пари

Имаше четири ключове, които използвахме по време на тези първи дни, които ни подкрепиха стремежа ни да се правят пари. Ако отделите време да се помни, всеки един, аз вярвам, че ще имате много по-добра перспектива за постигане на финансовите си цели, отколкото бихте чрез върви сам. Тези клавиши са:

  • Никога не забравяйте, че правенето на пари се състои от една проста формула: Приходи (продажби или брутно възнаграждение) цена минус (разходи) = печалба . За да направят повече пари, вие или трябва да увеличите приходите си, да намали разходите си, или и двете. Няма друг начин. Той наистина е толкова просто. Как ще направите, който включва компромиси по отношение на времето, взаимоотношения, както и качеството на живот. Някои хора се опитват да правят пари, като отидете на юридическия факултет и да печелите по-висока заплата, въпреки че това означава години на обучение и много дълга. Други се опитват да правят пари от започване на успешен бизнес.
  • Фокус маниакално върху контрола на риска. Никога не трябва да бъде готов да поеме изкоренят риск само заради възможността за печелене на пари. Не започвайте да спекулират с опции в надеждите на поразително го богат. Не безразсъдно заеме пари в опит да се наберат до дръжката и има един голям резултат. Никога не разчитаме само на един доход на домакинство да плаща всички сметки (I много предпочитат модела на Berkshire Hathaway).
  • Отнасяйте парите си като служител. Помислете за един долар, като потенциален служител, които могат да печелят повече пари за вас, ако ги защитена и сложи на работа. В един момент, си долара (работници) ще печели достатъчно, за да живеят на разстояние от пасивен доход.
  • Правенето на пари е невъзможно, ако се заблуждаваме. В реч 1982 до британския парламент по време на международна посещение на тогавашния президент Роналд Рейгън каза: “Ако историята учи на нещо, то учи самозаблуда в лицето на неприятни факти е безумие.” Докато Рейгън е обсъждане политология, че същото важи и в областта на икономиката. Първата стъпка към постигането на напредък е да се изправи срещу реалността, тя се изправи смело, и да признае ситуацията, в която се окажете. Само тогава може да ви се разработи план за подобряване на живота си. Може да не е приятно, но е необходимо.

С две думи, печелене на пари и богатство сграда е лесно, ако остане време, поддържането на ниски разходи и сложи парите си да работят в добри инвестиции за дълги периоди от време. Усложнява ще направи всичко от тежката работа. Едно 18-годишно спестяване на $ 500 на месец през целия си кариера ще се пенсионират на 65, с почти $ 2 милиона в изобилие при скорост от 7% на възвръщаемост. Добавете още едно десетилетие и щастието нараства до близо $ 4.0 милиона. Увеличаване на връщането на 10% и на портфейла набъбва до $ 13665700. Това е същността на пари и печелене на пари.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.