Опитайте този прост 5-Категория Бюджет

Home » Budgeting » Опитайте този прост 5-Категория Бюджет

Опитайте този прост 5-Категория Бюджет

Вие искате да създадете план за разходите, иначе известни като бюджет, но не искате да се направи със сложни детайли бюджет договорена покупка, като тип, който може да бъде улеснено чрез тези бюджетиране работни листове. Вместо това, просто искате бюджет, който представлява “широк поглед.”

В същото време, вие не искате да се направи един бюджет, който е толкова широк, колкото видът ще очертаем в бюджета 80/20 или бюджета 50/30/20.

Искате бюджет, който е малко по-специфичен и структуриран. Искате бюджета Златокоска, златната среда между двете. Искате типа на бюджета, която ви позволява да се съборят разходите си в пет или шест категории: не е твърде малко, но не прекалено много. Какво трябва да направиш?

Ето една разбивка на това, което би трябвало да изглежда бюджетът ви харесва, когато това е посочено в пет категории. Този бюджет е този, който днес Покажи редактор Жан Chatzky открита на дълга диета Опра. Ето ни:

жилище

Жилища трябва да се състои от 35 на сто от твоята позиция дома доходи. Това включва ипотека или наем, всички ремонти и поддръжка, имуществени данъци, комунални услуги като ток, газ, вода и канализация, както и собственик на къща или застраховка на наемателя. С една дума, тя включва всички жилища, свързани с разход.

транспорт

Транспорт могат да заемат не повече от 15 на сто от приемане дома доходи. Това включва всички плащания на автомобили, които, които извършвате, бензин, автомобилни застраховки, всички ремонти и поддръжка, сумата, която сте платили за паркиране, или (ако сте се вози на градски транспорт) сумата, която сте платили за влак или метро билети.

Не забравяйте, транспорт не само да включите вашата кола плащане. Това включва всичко: Вашата кола плащане, вашите смяна на масло и си мелодия прозорци, вашият нов радиатор и времето колан.

Други Разноски за живеене

Други дневни разходи, които са предимно дискреционните разходи, трябва да заемат 25% от доходите си.

 Това включва приемане на ресторанти, закупуване на билети за концерти, закупуване на нови дрехи, ще спортни събития, и като семейството на приятна почивка.

спестявания

Спестяванията трябва да консумират 10 процента от бюджета си. Това е предимно за пенсиониране, както и изграждане на спешен фонд.

дълг финал

Дълг финал трябва да консумира 15 на сто от доходите си. Това се отнася и кредитни карти или студентски заеми. Той не включва минималното ипотека или кола плащане, които са изброени под “жилище” и “транспорт”. (Това не включва никакви допълнителни плащания, които, които извършвате към вашата ипотека и заем колата, горе-и-отвъд минимум.)

Може би си мислите: Чакай малко, защо се застъпва само спестявания от 10%? Не бюджета 80/20 и бюджетни 50/30/20 двете нормата си на спестяване застъпник на 20%? Да, те направиха, но както ще забележите, в рамките на бюджета 80/20 и бюджета 50/30/20, “спестявания” са включени дълг paydown.

В тази категория пет бюджет, вашите спестявания и дълг са посочени като две отделни категории. С 10 на сто за една и 15% за другите, вие всъщност харчат 25% (общо) на комбинация от спестявания и дълг плащане надолу.

Това е още по-агресивен и амбициозен, отколкото предишните две бюджети препоръчват.

Използвайте тази категория пет бюджет, ако искате да създадете бюджет, който е малко по-подробно, но не прекалено, така.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.