Пенсионни Стратегии за собствениците на малък бизнес

Home » Retirement » Пенсионни Стратегии за собствениците на малък бизнес

Пенсионни Стратегии за собствениците на малък бизнес

Като собственик на малък бизнес, вие сте напълно отговорен за своето собствено планиране пенсиониране. Ако имате служители, може да се чувствате отговорен за подпомагането им план за успешно пенсиониране. Съображенията и пенсионно-спестовни планове, с които работите, като собственик на малък бизнес, трябва да бъде от първостепенно значение при планирането и за двете собствения си пенсиониране и тази на Вашите служители.

Изберете Традиционна пенсиониране стратегия

Има някои традиционни възможности, различни от използването на вашия малък бизнес за финансиране на пенсионирането си, като IRAs и 401 (к) ите, които функционират като допълнителни източници на доходи за пенсиониране, различни от ликвидацията на вашия малък бизнес.

Създаване на прост ИРА:  Планът за икономии стимул мач за работниците и служителите, или просто ИРА, е един пенсионен план на разположение на малките предприятия. През 2018 г. служителите могат да отложат до $ 12 500 от заплатата си, преди облагане с данъци, и тези, които са над 50-годишни могат да отложат до 15 500 $, като се възползват от $ 3000 догонване принос а. Въпреки това, служителите, които участват в други планове работодател спонсорирани могат да допринесат не повече от $ 18 000 във всички планове на работодателите спонсорирани комбинират.

Работодателите могат да се сравняват вноски на служителите в проста ИРА до 3% от обезщетение на работника или служителя. От друга страна, работодателите могат да допринесат 2% от компенсации до $ 270 000 през 2018 г. на работодателя вноски за всяко допустимо служител са освободени от данъци.

Настройте патрон ИРА:  Пенсията опростена служител (SEP) е друг вид индивидуална пенсионна сметка (ИРА), на който собствениците на малък бизнес и техните служители могат да допринесат. През 2018 г. тя позволява на служителите да направят преди данъци вноски в размер до 25% от доходите, или $ 55 000, което е по-малко. Като прост план, патрон позволява на собствениците на малък бизнес да приспадат от данъците, вноските за сметка на допустимите служители, както и служителите няма да плащат данъци върху сумите работодател допринася от тяхно име, докато не вземе дистрибуции от плана, когато се пенсионират.

Почти всеки малък бизнес може да се установи септември Няма значение колко малко служители имате или дали вашият бизнес е структуриран като едноличен търговец, сдружение, корпорация или такава с нестопанска. Всяка година, можете да решите как да допринесат много за сметка на служителите си, така че не са заключени, за да дадете своя принос, ако фирмата ви има лоша година. Собствениците на бизнеса също са считани за работници и служители и могат да правят вноски на служителите на собствените си сметки.

Като цяло, планът септември е по-добър вариант за много малки предприятия, тъй като дава възможност за по-големи вноски и по-голяма гъвкавост.

Индивидуални пенсионни сметки и Solo 401 (к) ите: Ако сте в конкурентна област и искате да привлечете най-добрите таланти, може би трябва да предложи план за пенсиониране, като двете описани по-горе. Въпреки това, работодателите не са длъжни да предлагат пенсионни обезщетения на техните служители. Ако не го направите, един начин можете да спестите за собственото си пенсиониране, без намесата на служителите си е чрез Рот или традиционен ИРА, която всеки, който има доходи от трудови правоотношения може да допринесе за.

Можете също така да допринесе за ИРА от името съпруга или съпругата си. Рот IRAs позволяват да допринесе долара след облагане с данъци и да се облагат с данъци в дистрибуции пенсиониране; традиционни IRAs позволяват да допринесе преди облагане с данъци долара, но ще плащат данък върху разпределението. Най-много може да допринесе за ИРА през 2018 г. е $ 5500 ($ 6500, ако сте на 50 или повече години).

И накрая, ако вашият малък бизнес все още няма право на служителите, различни от съпруга си, вие може да допринесе за по-Solo 401 (к).

Разработване на стратегия за излизане за вашия бизнес

Може да изглежда странно, че разработването на стратегия за излизане на бизнеса трябва да бъде един от първите си съображения, когато се планира за пенсиониране. Но помислете за това: на малкия бизнес да прекарате Вашата сграда живот може да стане най-голямата си актив. Ако искате да финансират пенсионирането си – и да спре да работи – ще трябва да се ликвидират инвестициите си. За да се подготви за продажба на Вашия малък бизнес един ден той трябва да бъде в състояние да работи без теб. Никога не е твърде рано да започнем да мислим за това как да се постигне тази цел и за това как да намерим най-доброто купувач за вашия малък бизнес.

Пазарните условия ще се отразят на способността Ви да продаде бизнеса си. Може би искате да се изгради гъвкавост във вашия пенсиониране план, така че да може да продаде дела си по време на силен пазар или работят по-дълго, ако рецесия удари. Определено искам да се избегне принудителна продажба: Един от проблемите, които ще се сблъскате, ако чакате до последния момент, за да излезете от вашия бизнес е, че вашият предстоящото пенсиониране ще създаде впечатление за принудителна продажба сред потенциалните купувачи и няма да бъде в състояние да продаде компанията с премия.

Долния ред

Повече от една трета от собствениците на малък бизнес анкетираните през 2014 г. каза, че те не искат да се пенсионират, една четвърт са заявили, че не планират да се пенсионират, повече от една трета казват, че планират да се разделят пенсионирането си време между работа и свободно време, и по- от половината заявяват, че ще е трудно да се пенсионират напълно. Дори и да сте сред много от дребните предприемачи, които планират да продължим да работим, за установяване на план за пенсиониране за вашия малък бизнес е добра идея, защото тя дава възможности – и като възможности означава, че ще се чувстват по-удовлетворени от каквото и да изберете път ,

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.