Пет принципи за правене на плащания с кредитни карти

Home » Uncategorized » Пет принципи за правене на плащания с кредитни карти

Пет принципи за правене на плащания с кредитни карти

Когато имате няколко кредитни карти, всички с баланси, имате тежката задача да разберете вашите плащания с кредитни карти за месеца. Трябва ли да плащат минимум на всяка карта? Ако плащате повече от минимума, колко повече трябва да ви плащат? Или трябва да се спрете на карта и да плащат повече за това по един? Ето някои съвети, които да ви помогнат да разбера колко да плащат за кредитните си карти, за да най-малко ги държи в добро състояние. Имайте в предвид, ако се фокусира върху излизането от дълг, вашата схема на плащане, може да изглежда малко по-различно.

1. Pay поне минимума на всичките си карти.

Винаги трябва да се направи най-малко на минималните плащания по кредитни карти, без значение какво. Плащането ще се счита късно ако плащате по-малко от минималната или пропуснете минимално плащане. Забавените плащания се предлагат с няколко последствия. Не само ще бъде начислена такса за забава , си лихвен процент може да се увеличи (ако сте на 60 дни престъпно) което го прави по-скъпо да носят баланс.

След 30 дни, без заплащане, вашият престъпност е докладвана на кредитните бюра, добавен към кредитната си доклад, и отчете в своя кредитен рейтинг. Едно забавяне на плащане по цялата си кредитна история може да не направи много щети, но колкото повече грешки на имате, толкова по-лошо  се отрази на вашия кредитен рейтинг  ще бъде.

2. Разберете какво се случва на всички просрочени сметки.

Трябва да се хванат по всички сметки, които са зад него. Докато не те хванат, ще продължи да увеличава таксите за забавяне и отлагане на периода от време, докато си лихвен процент се връща надолу. (Ще трябва да се направи шест последователни месечни плащания.)

Тези просрочени сметки ще останат на кредитната си доклад и нарани своя кредитен рейтинг, докато не се увенчаха с успех на просрочени баланс.

Ако имате някакви допълнителни пари в бюджета си, след като минималните плащания на всичките си карти, сложи всичко в посока на осъществяване на вашите сметки ток. Ако сте закъснели за 180 или повече дни си кредитор може да начислява еднократно профила си или да го препрати на колекции или и двете.

3. Носете си изразходил сметки под кредитен лимит.

Всеки път, когато кредитните си карти надхвърлят кредитния си лимит, той повдига червени знамена на настоящите и бъдещите кредитори. Това ги кара да се чудя, ако може да се справя отговорно кредит. Може да бъдете таксувани лимит над такса, ако таксите за кредитната ви карта тази такса и сте се включили в притежаващ над най-граница обработените транзакции.

След като плати минимум и да се хвана на просрочени баланси, сложи си останал фондове към намаляване изразходил салда. Понижаването на баланса също ще помогне на вашия кредитен рейтинг.

4. Носете високи салда по-близо до $ 0.

За да се поддържа добър кредитен рейтинг, трябва да имате вашите салда по-близо до $ 0. Фокус особено на баланси, които са в близост до кредитен лимит. баланси висока кредитни карти се увеличи кредитния си оползотворяване и нарани своя кредитен рейтинг. Поддържане на баланс ниски показва, че могат да се справят кредит отговорно и ще ви помогнат да подобрите своя кредитен рейтинг.

5. Изплащане високите салда лихвен процент.

Ако искате да се измъкнем от дълга бързо, първо трябва да се съсредоточи върху изплащане на кредитни карти, които имат високи лихвени проценти. Тъй като плащате повече финансови разходи по високите лихвени кредитни ставка карти, това е най-мъдрият да плати тези баланси на разстояние по-бързо да се намали размера на лихвата, която плащате.

След като се срещна минималното плащане на другите си профили, сложи еднократно плащане към баланса си с най-висок лихвен процент, докато не се увенчаха с успех.

Разбира се, ако целта ви е да се измъкнем от дълга изцяло, трябва да се направи оценка на кредитната си карта лихвените проценти, заедно с лихвите по другата си дълг.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.