Пет ситуации, в които пари и емоции не се смесват

Home » Investing » Пет ситуации, в които пари и емоции не се смесват

Пет ситуации, в които пари и емоции не се смесват

Смесване на пари и емоции рядко е добра идея. Тя почти никога не свършва добре.

Но има някои ключови моменти в живота, когато това е особено вярно, като например, когато става чрез развод, закупуване на жилище, или след загубата на любим човек и да наследи значителна сума пари.

Това е лесно в тези времена, за да позволяват на емоциите облак преценка и правят достойни за съжаление финансовите възможности, които ще ви преследват за години напред. Имайки предвид това, тук са пет ключови моменти в живота, когато е най-добре да се провери емоциите си на вратата когато правите избор на пари.

Homebuying и продаването

Сделки с недвижими имоти, обикновено са сред най-значимите финансови решения хората правят в живота, и заедно с това идва въртележка от емоции.

“Когато залогът е толкова голям, че е още по-важно да се премахне емоции от процеса на вземане на решения”, заяви Леон Goldfeld, съосновател на брокерски сайта за недвижими имоти Yoreevo.

За да ви помогне да направите това, Goldfeld препоръчва буфер период от 48 часа. Ако откриете дома ви обичам, натиснете бутона за пауза. Отделете няколко дни мисля за него, преди да вземете решение за купите. През това време, си задайте няколко ключови въпроса.

“Възможно ли е да го купуват, защото това е вашият” дом-мечта “, или защото е на атрактивна цена?”, Каза Goldfeld. “В идеалния случай отговорът е и двете. Но последният следва да бъде изискване. Не отделяне емоциите си може да причини да се плаща за дома и за период буфер може да смекчи този риск. “

При разглеждането на тези два въпроса, да са практични и да обмислят голямата картина, добавя Тоня Lockamy, базирана във Флорида, агент по недвижими имоти.

“Така че много купувачи да вземат решения за жилища, базирани на декорации и цветове боя те се свързват с”, обясни тя. “Добре украсен дом ще се продава по-бързо от един празен дом всеки път. Купувачите трябва да са по-умни. Две неща, които са много важни при закупуване на жилище е местоположението и структурата на дома. Останалото е лесно да персонализирате по ваш избор. “

Не трябва да се пренебрегва, процесът на продажба на жилище също може да бъде изпълнен с емоции. В крайна сметка, безброй спомени са създадени в нечии дом, празници празнува, повдигнати деца, и други, всички от които могат да се бутат на сърцето си при сбогуването.

“Към това се добавя още едно измерение на стрес, когато започнат преговорите”, каза Lockamy. “Виждал съм продавачи пеша от пълен ценовите оферти на чиста емоция, поради стреса на преговорите. Важно е, че продавачът се фокусира върху условията на споразумението, при прегледа на оферта. Справедливо е цената? Какви са условията на периода проверка? Има ли някакви непредвидени обстоятелства? Колко време ще трябва да затваряне? “

Брак и развод

Навлизането в нов брак е щастлив момент, изпълнен с планиране, партита, и оцветяване в детайлите на вашите надежди и мечти за бъдещето.

Без спирайки по този път, тя все още е важно да се вземат интелигентни решения пари и най-важното, да се кача на една и съща страница финансово. График на редовно дата пари с партньора си, за да се говори открито, реалистично и справедливо за финансовото си положение и цели.

Първо помислете рационално за това дали наистина имате нужда от сложен, скъп сватба. Колкото и да може да се стопят за церемония приказка, изследванията показват, че двойки, които прекарват по-малко от техните сватби по-малко вероятно да се разведат.

Говорейки за тази възможност, можете да помислите и поставяне на предбрачен договор, за да се осигури ясна финансов план трябва да приключи брака, казва Лиза Zeiderman, основател и съдружник на Ню Йорк брачно и семейно право фирма Милър Zeiderman и Wiederkehr. “Никой не иска да мисли за идеята един ден подаването на молбата за развод, но това е напълно възможен резултат”, казва тя.

Дори ако вече сте женени, може да се направи след венчавката договор до правилно разделят активите си. Освен това, ако сте имали деца, тъй като сватбата, можете да създадете след брачен договор, който включва финансово бъдеще на децата си.

Предварителни nups настрана, развод е сложен път за двойки, когато емоциите правят дори sanest сред нас действат малко по-откачени. Най-важното е да не позволи на тези емоции с кола на процеса, казва Стивън Weil, президент и данъчен мениджър за RMS Счетоводство в Форт Лодърдейл, Флорида.

“В стремежа си да накаже един с друг, че е лесно да се харчат твърде много за борбата, отколкото можете да се надява да се възстанови”, казва Вайл. “Двойките, които идват на приятелско решение не само може да се очаква да се запази повече пари на масата, за да се раздели между тях, но те могат също така да получите на процедурата от пътя и се движат с живота си.”

наследяване

През следващите дни и седмици след загубата на любим човек, тя може да бъде трудно да се мисли по-трезво. Справяне с финансови въпроси по време на периоди на значителна промяна може да бъде почти невъзможно.

“След всяко силно емоционално събитие, получаване на главата си около болтовете и гайките на финансови решения може да бъде заплашителен препятствие”, каза Майкъл Кей, автор и живот планиране финансова при Focus финансов живот на Ню Джърси. Кей подсказва първата си фокус трябва да бъде върху ликвидността: Имате ли достатъчно пари за покриване на вашите нужди?

Що се отнася до определянето на това как да се справят с всякакъв вид на неочаквани или наследяване в резултат от приемането на член от семейството, подходът зависи от вашите дългосрочни надежди и цели.

Въпреки това, Марк Painter, на CFA и основател на Ню Джърси базирани EverGuide Financial Group, казва първата стъпка трябва да се определи как може да се генерира много приходи от наследство.

“Когато хората са емоционални те са склонни да направят нещо, което те мислят, ще ги накара да се чувстват по-добре. В Холивуд той е изобразен като човек яде галон на сладолед в техните изпотяване, докато гледате филм, но в реалния живот това обикновено означава, прави голяма покупка, която винаги сте искали, но може би не може да оправдае разходите за “, каза Пейнтър. “С неочаквани, обосновката на разходите излиза през прозореца, защото имате новооткритото пари и емоциите си, ще ви кажа, за да се хваля, както и защото трябва да се вземат.”

Фокусирайки се върху доходите наследството може да спечелите е важно, защото това отнема част от емоцията на решението си. Например, ако наследи $ 500 000, първоначалната реакция може да бъде да се мисли, че това е много пари и ще издържи дълго време.

“Когато осъзнаете, че тези пари ще произвежда около 20 000 $ на година в доходите, не се чувствам като съвсем толкова, колкото първоначално мислех. Тази проста стъпка позволява на някого да направи преоценка на какво да правят с парите и да разбера най-добрите алтернативи “, каза Пейнтър.

Още един внимание, по-специално, когато наследява инвестиционен портфейл, е как да се справиш с това портфолио върви напред, казва Дейвид Едуардс, президент на базираната в Ню Йорк Heron богатство.

“А общият недостатък е нежеланието на бенефициента за промяна на инвестиционната стратегия наследствено инвестиционен портфейл”, обясни Едуардс. “” Ако тези запаси са достатъчно добри, за татко, те са достатъчно добри за мен! “

В действителност, в момента на наследството е идеален момент да започнете отначало. Често благодетел не беше в състояние да продаде акциите поради дълбоки съображения капиталови печалби, но с повишаване на сигурността в основа на разходите въз основа на запасите в портфейла в случай на смърт, няма данък наказание да се продава, каза Едуардс.

Нови Заплата Преговори

Има много неща, на гордост увит в кариерата си и заплата, която може да повлияе на начина, по който се справят с задачата да питам за това, което ти си струва.

преговори за заплати могат да бъдат емоционални, защото те включват безпокойство или страх свързан с опасения за наличието на достатъчно доходи, за да се грижи за себе си. Може да има и тревожност, свързана с информационната асиметрия, присъщи на такива преговори, обясни Мелиса Донахю, автор на книгата “Финансово Хранене за младите жени. Как (и защо) да научи момичетата за пари”

“Просто казано, вашият работодател обикновено има повече знания от теб за това, което може или ще бъде платена за вашата позиция, която е дисбаланс”, обясни тя.

Преговори Пари също изискват да говорите с вашия стойност и си струва, което може да бъде емоционално предизвикателство.
“Вашият доход вероятно ще бъде огромна част от финансовата си сигурност чрез пенсиониране. Ефективни преговори заплатите ще ви помогнат да увеличите този ключов богатство строител “, каза Донахю.

Инвестиране

Не на последно място, това не е необичайно за емоции, за да управлява инвестиционни решения. Почти всички финансови съветници са съгласни, че емоциите и инвестиране трябва да се държат в противоположни ъгли.

“Хората често се” женени “за запас или задържат инвестиция, защото има някаква лична връзка с член на семейството или инвестиционен предчувствие”, каза Мередит Briggs, сертифициран финансов плановик с базираната в Ню Йорк Taconic Advisors. “Инвестиране не е популярност конкурс или тест за лоялност. Когато става въпрос за вашия личен финансов имате внимателно да управляват риска и че често означава игнориране на това, което казва сърцето си и слушане на главата си. “

Аарон Klein, главен изпълнителен директор и основател на Riskalyze, платформа за изравняване на риска за инвеститорите, също предупреждава за емоция задвижване и страх, свързан инвестиране, което включва получаване разстроен, когато не могат да натрупат достатъчно пари за портфейл и отхвърляне на покупка склад, просто защото тя може да бъде по-висока ефективност.

“Emotion ще ни кара да отхвърля това, което е добра сделка за нашите инвестиционни сметки”, каза Клайн. “Преди няколко години, когато Apple е отпадане, един куп хора купих Apple най-ниската си и са направили невероятно добре оттогава. По-голямата част от нас реагира с емоция и каза: “Това е лошо”, а хората, които правят пари, каза: “Това е сделка.”

“Като хора ние имаме тази забележителна способност да саботира нашата инвестиране, като оставите емоциите бъде водач”, добави Клайн.

Това не е да се каже, че всички изгодни цени или намаляващите запаси са мъдър покупка. Но цената на един склад има малко общо с това дали покупката е добро или лошо решение.

Поуката от историята? Подобно на много други пъти в живота, пази емоциите си в залива, когато инвестират и най-вероятно ще се справят много по-добре.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.