Разбирането и Избор Животозастраховане

Home » Insurance » Разбирането и Избор Животозастраховане

Да не се правят тези грешки при закупуване на застраховка живот

 Разбирането и Избор Животозастраховане

Изборите в животозастрахователни полици могат да изглеждат объркващи, и те са трудно да се разбере на пръв поглед. Трудно е да се знае точно откъде да започне.

Вие трябва да започнете с измамно лесно звучащ въпрос: Имате ли нужда от застраховка живот изобщо? Вашият подробен отговор на този въпрос може да ви помогне да решите какъв тип застраховка живот за закупуване, ако приемем, че решите, че ви е нужна.

Ако решите наистина имате нужда от застраховка живот, то следващата стъпка е да се запознаят с различните видове застраховки живот, както и да сте сигурни, че купувате правилния тип политика.

Наистина ли нужда Застраховка Живот?

Животозастрахователните нужди варират в зависимост от личния си ситуация – хората, които зависят от вас.

Ако нямате издръжка, най-вероятно не се нуждаят от застраховка живот. Ако не генерират значителен процент от доходите на семейството ви, може или не може да се наложи животозастраховането.

Ако заплатата ви е важно за подкрепа на семейството си, да плащат ипотека или други повтарящи се сметки, или да изпратите децата си в колеж, трябва да помислите за застраховка живот като начин да се гарантира, че тези финансови задължения са обхванати в случай на вашата смърт.

Колко Животозастраховане Нуждаете ли се?

Трудно е да се прилагат принципите на палеца, тъй като количеството на животозастраховането, което трябва, зависи от фактори като другите си източници на приходи, колко зависими имате, вашите дългове, както и начина ви на живот.

Въпреки това, има общо правило може да намерите полезна: помисли за получаване на една политика, която ще бъде на стойност между пет и 10 пъти си годишна заплата в случай на вашата смърт.

Отвъд тази насока, може да се консултирате с професионален финансово планиране, за да се определи колко покритие да се получи.

Видове живот застрахователни полици

Има няколко различни видове застрахователни полици живот, включително целия живот, срок живота, променлив живот и универсална живот.

Цялата живот предлага както смърт полза и парична стойност, но е много по-скъпо в сравнение с други видове застраховки живот.

В традиционните цели животозастрахователни полици, премиите си остават същите, докато не се увенчаха с успех на политиката. Самата политика е в сила до смъртта си, дори след като сте платили всички премии.

Този вид застраховка живот може да бъде скъпо, защото заради огромни комисионни (хиляди долара през първата година), както и такси за ограничаване на паричната сума, в ранните години. Тъй като тези такси са вградени в сложните инвестиционни формули, повечето хора не осъзнават колко много от парите си ще в джобовете им застрахователен агент е.

Променливи живот политики, форма на постоянна застраховка живот, се натрупват натрупан резерв, който можете да инвестирате в нито една от възможностите за избор, предлагани от застрахователната компания. Стойността на парите си резерв, зависи от това колко добре се справят тези инвестиции.

Можете да променяте размера на премията си с универсални животозастрахователни полици, друга форма на постоянна застраховка живот, като използва част от натрупаните печалби за покриване на част от разходите за премия. Можете и да променяте размера на обезщетението за смърт. За тази гъвкавост, ще плащат по-високи административни такси.

Някои експерти препоръчват, че ако сте на възраст под 40 години и нямат семейна разпореждане за заболяване застрашаващи живота, трябва да изберат план застраховка, която предлага смърт полза, но няма парична стойност.

Животът на разходите за застраховки

Най-малко скъпи застраховки живот, е вероятно да бъде от план застрахователна група живота си нает на работа, като се предполага работодателят ви предлага един. Тези политики са типично дългосрочни политики, което означава, че сте покрити, стига да работи за този работодател. Някои политики могат да бъдат превърнати при прекратяване.

Цената на други видове застраховки живот варира значително в зависимост от това колко си купувате, вида на политика и да изберете, практики поемател, а колко комисионна, че компанията плаща си агент. Основните разходи са базирани на актюерски таблици, които прогнозират продължителността на живота. Висок риск лица, като например тези, които пушат, са с наднормено тегло, или да има опасна професия или хоби (например летене) ще плащат повече.

Има често скрити разходи в животозастрахователни полици, като например такси и големи комисионни, че може да не разберат за едва след закупуване на полицата.

Има толкова много различни видове застраховка живот, и толкова много фирми, които предлагат тези политики, които аз препоръчваме да използвате такса само за застраховка съветник, който, за фиксирана такса, ще проучи различните политики, достъпни за Вас и да препоръча този, който най отговаря на вашите нужди. За да се гарантира обективност, вашият съветник не трябва да е свързана с конкретна застрахователна компания и не трябва да получават комисионна от всяка политика.

Здравословният 30години-стар човек може да се очаква да плати около $ 300 на година за $ 300 000 на мандат застраховка живот. За да получите същото количество покритие в рамките на политиката на парична стойност ще струва над $ 3000.

Долния ред

При избора на застраховка живот, се използват ресурсите на интернет, за да образова себе си за животозастрахователни основи, намери брокер имате доверие, а след това да има политики, той или тя препоръчва да оценява чрез такса само за застраховка съветник а.

Международно известен финансов консултант Сузи Орман силно вярва, че ако искате застраховка, купуват срок; ако искате инвестиция, купуват инвестиция, а не застраховка. Не смесвайте двете. Освен ако не сте много разбирам инвеститор и да разберат всички последици от различните видове животозастрахователни полици, най-вероятно трябва да закупите термин животозастраховането.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.