Различните форми на дигиталната реклама

Home » Online Business » Различните форми на дигиталната реклама

 Различните форми на дигиталната реклама

Преди двадесет години, дигиталната реклама е просто един куп банери, поставени на видно място в уеб сайтове. Те бяха досадно, върху който сте кликнали един на всеки 100, и те станаха жертвите на “банер слепота.” Днес, дигиталната реклама е огромен, с много и различни видове онлайн рекламите се произвежда на базата на целевата аудитория, съдържание на уебсайта, както и призив за действие. Но преди да се гмурне в разходите, както и различни форми, нека да разгледаме основната дефиниция на дигиталната реклама (известен още като онлайн реклама).

Основна Definition

Ако видите една реклама в интернет, а след това той се класифицира като дигиталната реклама. В действителност, има реклами на този страница, както и повечето други уеб сайтове, които посещавате, тъй като те са основният двигател на приходи за интернет компании.

От банер реклами (включително Мултимедийните банери) за оптимизация за търсещи машини (SEO), социални мрежи, имейл маркетинг, онлайн обяви Обяви, придобиване на мястото, и дори спам, онлайн реклама е един от най-бързо развиващите се начини за достигане до аудиторията.

С интернет сега лесно достъпни смартфони, дигиталната реклама се е разпространил към мобилна платформа. Фирми харчат милиони долари се опитва да намери начин да се рекламират на телефони без да се създава неприятно или разрушителен опит. Досега най-популярният начин да направи това е чрез местните методи за реклама.

Разходите, свързани с дигиталната реклама

Има стотици различни рекламни модели онлайн, но най-попада в една от следните три категории.

Без съмнение, всяка обява сте видели онлайн днес се заплаща от един от следните методи:

 • CPA (Cost Per Action) – В този модел, всички рискове се пада на издателя на рекламата. Рекламодателят плаща само на издателя, ако някой кликне И допълва сделка.
 • PPC (Pay Per Click) – Най-честата форма на онлайн реклама, както подобава двете страни. Рекламодателят плаща, когато някой кликне върху рекламата, но те не трябва да се извърши покупка за да се плаща на издателя. При този модел, целеви ключови думи са много важни.
 • CPM (Cost Per Mille) – по-известен като CPT (цена на хиляда), рекламодателят плаща за излагане на базата на посетителите на сайта и очи върху реклама. Ако един сайт получава два милиона посетители на ден, и тя не бъде видян на 50% от тези страници, а след това CPM на $ 2 ще бъде равен на $ 2000.

Видове дигиталната реклама

За да се изброят всички тях ще отнеме цяла вечност, но тук са някои от основните начини, по които рекламодателите стават за потребителите с онлайн покупка:

 • Банери реклами (включват небостъргачи, пълни банери, четириъгълни и бутони.)
 • Adsense (това са рекламите, показвани на потребителите чрез Google, чрез показване на реклами, свързани с информацията, на всяка страница.)
 • Email реклама (и SPAM)
 • Native Реклама (Това продължава да расте и да доминират на онлайн реклама пространство.)
 • Facebook Ads
 • рекламите в YouTube
 • Спонсорирани Tweets
 • Сайт за вливане
 • Мултимедийните реклами
 • Изскачат реклами (и изскачащи)
 • Предварително видео реклами
 • Blogging

Съвети за успех в дигиталната реклама

Digital реклама вече не е шега. Банер реклами използват, за да се присмивали и имейли бяха считани безсмислени и досадни. Но сега, с всеки погълнат от смартфон или дигитално устройство, рекламата трябва да се направи тук. А това означава, че трябва да се направи добре, защото тя е наситена.

Ето някои съвети, за да се гарантира вашата рекламна кампания получава добра възвръщаемост на инвестициите.

 1. Направи си кампании с възможност за споделяне
  Каквото и да правите, помислете за въздействието, което тя ще има върху хората, които я виждат. Ще го обичам толкова много, че да те удари на бутона “акция” и разпространението на думата за вас? Ще те искат техните приятели и роднини, за да го видят? Дали ще е “отиде вирусна?” Един добър цифров кампания се нуждае от shareability да осигури впечатляваща възвръщаемост на инвестициите. Без да споделяте, работите твърде усилено, за да получите най-много кликвания и реализации.
 2. Не мисля, че вътре цифров кутия
  Цифров кампания е точно това; кампания, която живее в дигиталния свят. Но, това не трябва да бъде всичко цифров. Можете да генерирате видеоклипове или филми каскади, а след това ги поставя онлайн. Можете да имате кампании, които използват на открито, партизански и телефон. Докато кампанията е свързан заедно с цифров, той може да бъде създадена в различни начини.
 3. Анализ е ключът
  Трябва да следите Вашите дигитални кампании отблизо и да бъде готов да действа върху тази информация и, разбира се, правилно в един момент. Ако някои части на вашата целева аудитория просто не реагират, канала си пари кампания в области, които се справят добре. Ако видите негативни реакции, както и намаление на кликванията, уверете се, че имате план готов да отида.

Проблемите с SPAM

Ти, без съмнение, знаят термина и дори са по-запознати с действителния продукт. SPAM се извлича от класически Монти Пайтън скица, в която всичко в менюто в малко кафене се състои от спам. Това бомбардиране с Спам превърна в синоним на пътя на нежелани имейли бомбардират електронни пощи на потребителите.

При получаване на имейл маркетинг е сравнително нов, SPAM е широко разпространена. Въпреки това, анти-спам закони са изсечени много от този трафик, с глоби и други наказания се раздаде на виновните лица. Той не го е спрял напълно, все пак, с Спамерите стават все по-сложни, а също и намират начини последните анти-спам филтри. Това е нежелана поща на дигиталния свят.

Друга форма на СПАМ е фишинг, която включва порочен 419 измамата. Все пак, това излиза извън пределите на реклама и в нещо, което е едновременно много незаконни и потенциално опасна за живота унищожаване.

Дайте на клиентите лесен път да се отпишете

Докато по темата за спам, да направи всичко възможно, за да направи лесно за клиентите си бързо да се отпишете от списъка си с имейл. Макар да изглежда контра-интуитивен, че не искате да се създаде негативен опит. Нещата лесно да се откажете ще остави на клиента с положително впечатление за теб. Те може и да продължат да купуват от вас, въпреки че те не получават имейлите си. От друга страна, ако поставите бутона за отписване в 6pt тип в средата на един куп легално копие, и да ги направи скочи през обръчите, за да излезе от списъка, ще загубите този клиент за добро.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.