Седем Признаци Вашият дълг е извън контрол (и какво да направя за него)

Home » Credit and Debt » Седем Признаци Вашият дълг е извън контрол (и какво да направя за него)

Седем Признаци Вашият дълг е извън контрол (и какво да направя за него)

В много отношения, понеже се натрупват дългове почти се превърна във American игра. Закупуването на нов набор хол? то финанси от 12 до 36 месеца при 0%. Търговия в колата си? Е, разбира се, вие ще искате да получите нова кола заем – дори можете да го простра над 84 месеца до тъпа болка. Отивате на почивка? Просто го заредите и плащат за това по-късно – Искам да кажа, че това, което повечето хора правят, нали?

Толкова сме се използва за използване на дълга за всяка покупка, че това е почти нечувано, за да остане без дългове. И ако се избегне дълг, вие дори може да се разглежда като някаква откачалка.

Но, колко дълга е твърде много? За много хора, има много тънка линия да настъпвате. Въпреки че със сигурност нищо лошо в това теглене на ипотечен за закупуване на жилище, заемат твърде много и вашите финанси могат да бъдат разтеглени хартия тънка. Същото може да се каже за кола заеми, лични заеми и дългове по кредитни карти. Без значение дали имате право да заема повече пари или не, има една точка, където можете заемат толкова много сте се изложи на риск за финансова опасност.

Седем Признаци Вашият дълг е извън контрол

Ако сте се борят с дълговата но не сте сигурни дали вашата ситуация е управляема или не, тук са седем признаци сте в над главата си:

# 1: Вие сте справяме с минималните плащания по дълга си.

Ако имате кредитна карта дълг излиза на wazoo и редовни сметки за плащане, може едва да се справи с вашите минимални плащания, камо ли да плащат нищо допълнително към вашия дълг. Ако тази ситуация звучи като вас, това е много вероятно, че сте отхапал повече, отколкото можете да се дъвче.

Ако сте се справяме с минимални плащания всеки месец, трябва да се намери начин да се намалят месечните си задължения или да печелят повече пари – има наистина няма начин около него.

# 2: Вашият дълг расте всеки месец.

Да речем, че се борят с дълговата вече, но си баланси продължават да растат всеки месец. Независимо дали сте прави минималните плащания всеки месец или разплащателната дори повече от това, ако се зарежда повече, отколкото плащат, вие сте насърчаване на вашите вземания от всяка покупка, което правите. Плащане $ 600 към баланс на кредитна карта е страхотно – но не и ако сте таксуване $ 800 през същия месец.

В този случай, вие определено има повече дългове, отколкото можеш да се справиш. И ако не се сложи капак на разходите си, вашите финанси може бързо да излязат извън контрол.

# 3: Вашият кредитен рейтинг е взел хит.

Един от най-големите детерминанти на вашия FICO резултат е вашата кредитна оползотворяване или сумите, които дължите по отношение на кредитни лимита. Ако имате две кредитни карти с общ лимит от $ 10 000, например, и си комбиниран баланс е $ 7500 между тях, вашата кредитна оползотворяване е 75%. (Можете искате тя да бъде по-близо до нула.)

Този фактор съставлява почти една трета от на вашия FICO резултат – само броя на твоите историята на плащанията за повече. Най-общо казано, толкова повече пари ще дължа и по-висок използване, толкова по-вероятно вашата кредитна оценка ще падне.

# 4: Не сте спестяване на пари.

Ако вашите дългове са толкова непреодолими, че не сте спестяване на пари всеки месец, вие не сте сами. Според Go банкови цени, повече от половината от американските домакинства е имал по-малко от $ 1000 в спестявания през 2017 г..

В идеалния случай, вие ще искате да имате напълно зареден спешен фонд – достатъчно за покриване на няколко месеца на разходи, ако сте загубили работата си – или поне $ 1000 е скрил някъде, за да покрият основни спешни случаи. Дълговете толкова трудно да се убедят, че те да ви попречи да спестява пари най-вероятно ще се превърне в проблем скоро рано, отколкото късно.

# 5: Ти си жива заплата до заплата.

Ако трябва да се изчака до ден на плащане за покриване на основните сметки всеки месец, шансовете са добри, вие сте един финансов аварийно или неочаквано законопроект далеч от финансова криза. Имайте предвид, че тя просто има една пропусната заплата или финансова грешна стъпка за вашата способност да се справи с вашите сметки да падне от ръцете си.

# 6: дълг колектори са започнали обажда.

Ако събирачи на дългове призовават да ви хрътка над неплатени сметки, а след това си дългове са определено отглеждат извън контрол. Тъй като вашият дълг е в колекции, това означава, че сте изостанали и не успя да се справи с месечните си плащания. Вашият кредитен рейтинг ще започне да усеща последиците от стандартната си доста бързо в този момент, и трябва да се намери изход.

# 7: Вие сте назаем пари, за да плащат сметките си.

Не на последно място, ако сте пари назаем от роднини и приятели, за да покрият сметките си, това е доста вероятно, че сте в над главата си. Може да имате проблеми с изплащането на тези заеми, освен ако нещо драстични промени с вашите дългове и навици на разходите.

Какво да правите, ако имате твърде много дълг

Ако някой (или всички) по-горе фактори опишете ситуацията, има много начини, по които могат да започнат по пътя към възстановяване – въпреки че много от вашите възможности няма да е лесно такива. Вместо да се бори, ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да получите по пътя на базата на дълг днес:

Нарежете си разходите на домакинствата и се качи на “бюджет голите кости.”

Във време на финансова криза, това е от решаващо значение за намаляване на мазнините. Когато сте в дългове и се борят да плащат сметките си, това обикновено означава, че търси начини за намаляване на вашия седмични и месечни разходи, така че да може да се хвърли повече пари към дълговете си.

Гол бюджет костите изисква от вас да се изрежат всички дискреционни разходи и да се съсредоточи върху плащането на ядро ​​жилища, сметки за храна, комунални услуги, както и дългови облигации всеки месец – с други думи, не вечеря, харчат пари за забавление, или закупуване на нови дрехи за известно време , Докато гола бюджет кости може да бъде твърде строга, за да се запази като дългосрочно решение, тя може да ви помогне да се справя по дълговете си в самото начало на пътуването си и да Ви помогнем по пътя от дълга.

Уверете се, че изплащането на дълговете си стратегически.

Когато боравите твърде много дългове наведнъж, може да е трудно да се следи. Може би просто се опитваме да се поддържа и постоянно да плащат каквото и законопроект се дължи най-спешно, или плащате малко повече за някои сметки, а не други, без рима или причина или реална стратегия зад него. В този случай, тя може да помогне да се организира и да се създаде план за атака.

Започнете, като седна с вашия съпруг или партньор, така че можете да разбера какво точно общия товар на дълга изглежда. След това създаде списък на всеки дълг имате, толкова по текущия баланс, месечната вноска, както и лихвения процент.

От там можете да разберете как да се подходи всеки от дълговете си. Ако имате няколко по-малки дългове, например, бихте могли да ги атакува първото използване на метода на дълга снежна топка – и просто да ги измъкне от живота си. Ако лихвените проценти са по-голяма тежест, от друга страна, можете да използвате лавината на дълга и справяне с най-високите салда по интереси на първо място.

Така или иначе, това ще ви помогне да получите пълна представа за това къде се намирате, така че може да реши какво да прави по-нататък.

Помислете за консолидиране на дълговете си с кредитна карта прехвърлянето на баланса.

Ако имате много дълга при високи лихвени проценти, баланс трансфер кредитна карта може да ви помогне да купуват от известно време, за да се направят допълнителни напредък. Тези карти предлагат 0% ГПР в навсякъде от девет до 21 месеца, а някои от тях дори дойде без трансферна сума баланс.

Ако сте в състояние да изберете карта без такса за прехвърляне на баланс особено отбеляза 0% ГПР по прехвърлени дългове може да помогне по няколко начина; не само ще го намалите задължение месечен дълг, тъй като няма да се плаща лихва, но тя може да ви помогне да плати дълг по-бързо стига да продължат да плащат най-малко една и съща сума към вашите дългове ви плащаха преди.

Ако обмисляте оферта с прехвърляне на баланс, не забравяйте да четат дребния шрифт, преди да дръпне спусъка. В идеалния случай, вие ще искате да преследва трансфер карта баланс, който идва с възможно най-ниските такси и има най-дългия уводна оферта. Вие ще искате да се уверите, че разбирате всички специални условия, така че да можете да го следите, писмото.

Все пак, имайте предвид, че с прехвърляне на баланс няма да работи, освен ако не се направи. За да извлечете максимума от тези оферти, трябва да плати дълг с плам – в идеалния случай, преди да си уводна оферта свършва. Ако не го направите – и ако сте небрежното за изплащане на дълга – вашата начална оферта ще приключи и лихва вашата кредитна карта ще изчисти, оставяйки ви не е много по-добре, отколкото са били преди (или потенциално по-зле, ако си дългове са сега при по-висока скорост).

Вземете страничен блъскане, за да печелят повече пари.

Друг начин да се облекчи бремето на дълговете монтажни е да се опита да намери начин да се спечелят повече пари. Ако бихте могли да печелите дори няколко стотин долара допълнително всеки месец, ще бъде в по-добра позиция, за да плати дълга по-бързо или започнете да спестявате спешен фонд.

Бране на страничен блъскане е един от начините да се печелят пари от страната, а също така работи на пълен работен ден. За щастие, това е по-лесно от всякога да си намерят работа на непълно работно време извършване на широк спектър от задачи от сглобяване на мебели, за да гледат кучета, почистване къщи, или предоставяне на хранителни стоки. Вижте нашите публикации в най-добрите работа в дома работни места и страната hustles да се опита тази година.

По същия начин, дори и временно в брой инфузия може да ви помогне плати някои баланси и да получите глътка въздух. Ако имате неща, които вече не се използват около година на тавана или мазето, обмисли продажбата на някои елементи на иБей или Craigslist, и въвеждане на постъпленията към по дълга. Това е само едно натискане на едно време, но ако можете да свалям целия баланс, това е един по-малко месечна сметка ще трябва да плащат от сега нататък – ще освободи повече пари да се сложи към другите си задължения всеки месец.

Спрете разходите!

Крайният начин да се помогне в пътуването ви на базата на дълг е да спрат да копаеш. Освен ако не се направи нещо, за да промените вашите навици на разходите, това е много възможно, си дългови проблеми ще получат много по-зле, преди да получите по-добро

Помислете за превключване на брой или с дебитна само като планирате вашата стратегия на базата на дълг. Той може също да помогне да следите разходите си за известно време, за да видите какви са вашите слабости и проблеми области са. Така или иначе, дълговете си начинание няма – и вие лесно може да ги направи по-лошо, ако не обуздае разходите си.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.