Се нуждая спестявания в банката, ако имам инвестиции?

Home » Investing » Се нуждая спестявания в банката, ако имам инвестиции?

Се нуждая спестявания в банката, ако имам инвестиции?

Животът си има начин на хвърляне скъпо изненадва пътя ни, независимо дали става въпрос превозни средства разграждане или неправилното функциониране на климатици у дома. Когато тези непланирани сметки изскачат, значението на спестявания става ясно. Ето защо е изключително важно да има спешен фонд за тези неочаквани разходи.

В идеалния случай, че фонд за спешна помощ трябва да съдържа достатъчно пари, за да покрие навсякъде от стойност на разходите за издръжка на три до шест месеца. Някои хора дори отиде толкова далеч, че да скътвам една година струва на сметки. Така или иначе, въпросът е да има източник на незабавно парични средства в наличност, така че, когато непредвидени стачките, че не сте принудени да прибягват до дълг за покриване на тези внезапни разходи.

Проблемът с водене парите си заключен в спестовна сметка, обаче, е, че това със сигурност ще каскадьор си растеж. Тези дни, ще бъда щастлив да отбележи 1% годишна лихва в размер на по традиционна спестовна сметка, а ако ви се налага да инвестират тези пари в фондовия пазар, можете лесно да видите средна годишна възвращаемост от 7% или повече.

В краткосрочен план, тази разлика може да не е от значение. Но нека си представим, че сте в състояние да спестят до 20 000 $ и я държи в банката за период от 30 години, като през цялото време по 1% лихва върху тази сума. След три десетилетия, че $ 20 000 ще нарасне до около 27 000 $. Сега, вместо да водят тези пари в банката, да речем, че тя се инвестира и се закачат, че 7% средна годишна възвращаемост ние просто говорихме. След 30 години, ще се седи на 152 000 $ – доста разликата.

Ясно е, че има много да бъдат загубени по съхранение на пари в банката. Поради това повдига въпроса: Наистина ли нужда от това спешен фонд, ако имате инвестиционен портфейл да се включи?

Защита на главницата

Има две причини, поради които това е умен, за да държат спестяванията си за спешна помощ в банката. На първо място, спестовни сметки са лесно достъпни. Не е нужно да се чака да ликвидира активи, за да получите пари в брой, а по-скоро, обикновено можете да вземете парите си на място, ако възникне такава необходимост.

Другата полза на запазване на Вашия фонд за спешна помощ в банката е, че вие ​​не рискувате да загубите главница – при условие, че не сте при надхвърляне на лимита FDIC. С други думи, ако се придържате $ 20 000 в банката, като тази сума не може да се понижат – тя може само да се покачва.

Когато инвестирате, от друга страна, винаги има риск, че губите върху някои главницата. Но още по-голям риск се налага да се вземе отнемане в момент, когато пазарът е надолу.

Представете си, че се случи да срещнете ситуация ремонт на дома по време на една седмица, когато на пазара се основен сушилна. Ако имате нужда, за да платите изпълнител веднага и сте принудени да продават инвестиции на загуба, за да получите пари в брой, които веднага, това е пари ще сбогувате.

Може да се твърди, че отделихте време на време загубата е полезно поради възможността за по-висока доходност. А в някои сценарии, може би сте прав. Но дали това е наистина риск сте готови да вземете?

Това заяви, които имат стабилна инвестиционна сметка и не спешен фонд не е най-лошата ситуация, можете да се поставите в. Представете си, че харчат $ 5000 на месец, като в този случай вашият фонд за спешни случаи трябва да падне някъде в диапазона $ 15 000 до $ 30 000. Ако имате $ 5000 в банката, но $ 80 000 в инвестициите, нека си го кажем – Вие още сте в доста добра форма. И ако се прекратява приема на загуба, не само, че имат хубава възглавница, но вероятно ще се възстанови в някакъв момент. Но ако седите на $ 15 000 общо , вие сте по-добре, като че парите в банката, а след пускането каквото и допълнително средства, които се натрупват в инвестиционен профил.

Накрая, макар че е разумно да има специален фонд за спешна помощ, вие не искате да се прекалява, един от двамата. Там е такова нещо, че имат твърде много пари в брой, така че след като сте, че предпазната мрежа, създадена, не забравяйте да започнат да инвестират останалата част от спестяванията си за по-добри дългосрочна възвръщаемост.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.