Три Общи кредитни грешки и как да ги Прикрепвам

Home » Credit and Debt » Три Общи кредитни грешки и как да ги Прикрепвам

Три Общи кредитни грешки и как да ги Прикрепвам

Ако кредитната беше лесно, тогава всеки ще има VantageScore или FICO резултат от 850. Но това не е лесно, и грешки се случват. Вашето предизвикателство, като консуматор на кредита е да бъде достатъчно умен, за да се прави разлика между това, което е правилно и какво не е грешка, така че можете да ги избегне на всяка цена.

Credit Грешка No. 1: Едновременното Подписване

Не, не, не – не винаги го направя. Съвместно подписване е един от най-големите грешки хората правят, когато става въпрос за защита на техните кредитни доклади и оценки. Когато си сътрудничат знак за задължение за кредит, което поема отговорността за дълга просто като че ли са основната кредитополучателя. Освен това, заем или кредитна карта, за която се е подписал почти сигурно ще намери своя път към кредитните си отчети в рамките на няколко месеца след като е открита сметката.

Когато си сътрудничат знак, шансовете за получаване изгорени от вашата щедрост са тревожно високи – 40%, според проучване, проведено през 2016 г. Работата е там, ако сте готови да се гарантира изплащането на заем или кредитна карта с, за които основната кредитополучателят не може да се класира на неговата или нейната собствена, тогава по-добре заделят средства да извърши плащанията – защото може да се изиска да се направи това. И вие не може просто да се скрие зад факта, че вие сте “само” за съвместно подписващия, поради това, че подписалия е също толкова отговорност като основна кредитополучателя.

Уговорката: За съжаление, има няма лесни рецепти, когато кредитната ви е повреден поради съвместно подписване отишло лошо. Понякога можете да поискате от вашия ко-длъжник да рефинансира или да изплати дълга, но това може да е трудна задача, освен ако те са готови и способни да го направят.

Ако те не могат да се отплати на финансово задължение или рефинансиране на дълга от името си, а след това останалите опциите включват: (а) ако се приеме плащанията себе си, (б) да убеди ви съ-длъжници за продажба на актива, за да се изплати дълг, или (в) в най-лошите обстоятелства, може би дори обмисля фалит. Ето защо аз винаги съветвам хората да се каже, просто не, когато става дума за съвместно подписване.

Credit Грешка № 2: Затваряне на кредитни карти

Закриване на кредитна карта със сигурност има потенциал да увреди вашите кредитни оценки. Няма да загубите кредит за възрастта на сметката, след като тя е затворена (това е мит), но може да се отрази отрицателно върху това, което е посочено като “въртяща съотношение усвояване” – общо взето, каква част от разполагаем кредитен лимит сте изчерпали – чрез затваряне неизползван сметка.

Кредитен скоринг модели обръщат специално внимание на това съотношение при изчисляването на резултатите си. Когато затворите неизползван кредитна карта, потенциално може да доведе до съотношение си да се изкачи в неприятна територия, тъй като загубите от стойността на неизползвания кредитен лимит. Самото съотношение се изчислява чрез разделяне обобщения си дългове по кредитни карти от общите кредитни лимити за отворените сметки на кредитни карти.

Например, да речем, че има четири кредитни карти с лимит $ 5000 за всеки, и дължимите от Вас суми между всичките четири карти е $ 5000. Ако затворите една карта, вашата разполагаем кредитен лимит се свива от $ 20 000 до $ 15 000, а съотношението си оползотворяване веднага ще скочи от 25% на 33%.

Уговорката : Ако сметката на кредитната ви карта е затворен поради грешка или дори по Ваше желание, може да сте в състояние да убеди издателя на кредитната карта отворен повторно. Вярно е, че това решение е удар от далечно разстояние, но винаги е полезно да питате.

Ако издателят на картата не желае да отвори отново затворен профил, пак може потенциално да отмените всички щети, причинени от кредитен рейтинг по-висок коефициент на дълга към лимитирана от изплащане на салдата върху остатъчното пластмаса. В случай, че не може да си позволи просто да напише голям чек, може да имате възможност да се намалят вашите щети, задавайки съществуващите издателите на карти за увеличаване на ограниченията на профилите си.

Credit Грешка № 3: Кандидатстване за магазин кредитни карти

Като правило, това е най-добре да подаде заявление и да открие нови, само когато наистина имате нужда да го направят. Така че, при търкалянето на празниците около и вие се съгласявате да се отвори магазин за кредитна карта на дребно, за да получите 15% от транзакциите си, че може да е много вероятно да бъде грешка. Самият акт на подаване на заявление и откриване на нова карта магазин може потенциално да управлява своите кредитни оценки надолу, защото на нова кредитна разследването и рестриктивните кредитни лимити по картите на дребно.

магазин кредитни карти са известни спортни високи лихвени проценти и ниски граници. В резултат на това е лесно да се използват над карта магазин за търговия на дребно – и, както бе споменато по-горе, когато си дълг към лимитирана съотношение изкачвания, вашите кредитни оценки обикновено попадат.

Уговорката: Ако вече сте направили грешката да отваряте излишна магазин кредитна карта, не трябва непременно да се втурнете да закрие сметката – виж Грешка № 2 по-горе. Закриване на сметката няма да отмените въздействието на разследването и няма да премахне акаунта, от кредитните си отчети. Точка е, вредата вече е направено.

Въпреки това е важно да се запази някакви дребно магазин кредитни карти се изплаща изцяло всеки месец. Револвиращ баланс от месец на месец почти със сигурност ще навреди на вашите резултати най-малко до известна степен. Дори и малка 300 $ баланс на магазин за търговия на дребно с карта $ 300 лимит на потенциално биха могли да имат значително влияние (а не в добрия смисъл) на вашите кредитни оценки.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.