Трябва ли да прекарат с дебитни или кредитни карти?

Home » Banking and Loans » Трябва ли да прекарат с дебитни или кредитни карти?

Трябва ли да прекарат с дебитни или кредитни карти?

Разплащането с пластмаса е лесно, но е важно да изберете правилния тип на пластмаса. Можете да използвате и двете дебитни карти и кредитни карти за почти всичко: всеки ден разходи, пазаруване онлайн, а дори и плащането на сметки. Но кой тип карти е най-добре?

Кредитните карти имат няколко предимства пред дебитни карти – особено ако сте загрижени за защитата на вашата проверка на сметка – но дебитни карти имат своето място.

Преди да се ангажират с един-единствен вид карта (която не е нужно да се направи, тъй като можете да използвате различни карти за различни цели), това е полезно да се знае плюсовете и минусите на всеки вид.

Предимства на дебитни карти

Не дълг:  За много хора, жалбата на дебитни карти е, че те не ви пусна в дългове. Ти си позволи да похарчи какво се предлага във вашата проверка на сметка, и това е всичко. Освен ако не се регистрирате за  избор  овърдрафт защита, картата си просто ще спре да работи, когато свършат парите, и това е полезно, ако имате контрол на разходите си с мъка. Има няколко ситуации, в които все още можете да се удрят с такси недостиг на средства, но тези случаи са относително редки. Вие няма да намерите себе си потънал в дългове, и няма да се налага да се бори с такси високи лихвени всеки месец.

Разходи, която плащате:  дебитни карти не са скъпи за използване. За разлика от кредитни карти, дебитни карти не могат да налагат годишни такси.

Някои сметки за проверка (които ще ви трябват за стандартна дебитна карта) такси за поддръжка такса, ако не отговарят на условията за освобождаване, но разплащателна сметка е практически необходимост – на кредитна карта не е така. Плюс това, вероятно можете да намерите безплатно проверка на друго място. Ако имате нужда от пари в брой от банкомат, имаш добър шанс да го получат безплатно с дебитната си карта, но в брой кредитна карта аванси са изключително скъпи.

Разходи, търговци плащат: дебитни карти могат да бъдат евтини за търговците на дребно. Търговците заплащат такси за обработка на плащанията си, и прокарване на дебитна карта такси обикновено са много по-ниски от таксите за кредитни карти (въпреки че има изключения). В резултат на това някои търговци се изисква да отговаряте на минималните прагове за покупка, когато използвате кредитна карта ($ 10 минимум, например). Можете да помогнете на любимите си фирми поддържането на ниски разходи, когато се плащат с дебитна карта.

Простота:  Вашият дебитна карта идва с вашата проверка на сметка, и се нуждаете от разплащателна сметка, така че добавянето на кредитна карта към сместа е просто добавяне на слой на сложност на вашите финанси. Това е още едно потребителско име и парола, номер на друга карта, която може да се откраднат, и допълнително заплащане, което трябва да останете на върха на всеки месец. Вашата дебитна карта ще работи почти навсякъде кредитна карта работи.

Няма кредитни необходимо:  дебитни карти са по-лесни, за да получите, ако имате лош (или не) на кредит. Ако можете да получите по разплащателна сметка, можете да получите на дебитна карта. Можете дори да използвате предплатена дебитна карта, ако получаването на банкова сметка не е опция. Дали не ви харесва идеята за дълг или не можете да получите одобрение за дългови продукти, дебитни карти позволяват да направляват ясно на кредитни карти.

Всичко, което каза, кредитни карти имат своите предимства.

Предимства на кредитни карти

По-малък риск:  Когато използвате дебитна карта, парите идват от вашия разплащателна сметка веднага. С кредитна карта, Вие (или крадци с номера на картата) се харчат пари на банката, а вие имате гратисен период, преди плащането е дължимо. Това ви дава повече време, за да забележите грешки и да ги оспори – като същевременно поддържат разплащателна сметка непокътнати. Кредитните карти предлагат и по-добра защита срещу измамите (въпреки че повечето дебитни карти с доброволен “нула отговорност” покритие са сходни): С кредитни карти, вие не можете да загубите повече от $ 50 до измами, но и с дебитни карти, вашата отговорност е потенциално неограничен под федерален закон.

Допълнителна защита:  Докато нулеви политики отговорност правят дебитни карти почти толкова безопасен, колкото кредитни карти (без времето, необходимо, за да получите парите си обратно във вашата проверка на сметка), кредитни карти предлагат допълнителни предимства.

По-лесно е да оспори такси, ако има проблем, както и някои кредитни карти предлагат разширени гаранции относно елементите, които купувате, както и ограничен пътническа застраховка.

Изграждане и поддържане на кредит:  K eeping сметка на кредитна карта отворен ви помага да изгради силна кредитна история – или да си кредит в добра форма. Дебитните карти, в по-голямата си част, не оказват влияние върху вашия кредит. Някои заклетите потребители дебитни карти казват, че не ми пука за кредитен рейтинг, защото те никога не ще трябва да се заеме, но тези резултати са важни. Може би искате да заеме  някой ден  (за закупуване на жилище или автомобил, например), и започва от нулата е трудно. Няма да плащате никакви такси лихви, ако се отплати баланси на кредитната си карта в пълен размер всеки месец, а някои карти са без годишни такси, така че има какво да загубиш.

Награди:  Ако сте от типа, който иска малко повече, кредитни карти предлагат по-добри награди от дебитни карти (независимо дали това означава, че достъп до отстъпки, пари обратно, или туристически точки).

Високи лимити:  Кредитни карти често идват с граници, които са по-големи от размера на паричните ви държи при проверката. В резултат на това не е нужно да се притеснявате за удря си лимит поради разрешения и държи. Ще има по-малко проблеми с използването на картата си за коли под наем, хотели, газ на помпата, и трапезария (където предварително разрешение държи заключа средства в продължение на няколко дни, независимо дали са или не плащате с картата).

Други предимства: В зависимост от вашата ситуация (и издателят на картата), може да има и други ползи при използването на кредитни карти. Например, в някои наем агенции на автомобили, на кредитна карта е единственият приемлив начин на плащане.

Кое е по добре?

В крайна сметка ще трябва да реши какво е най-важно. Ако искате най-доброто от двата свята, използвайте и двете карти:

А кредитна карта е най-добре за повечето покупки. Когато пазарувате онлайн или лице в лице, кредитна карта, която защитава по няколко начина, които дебитна карта не може да (включително подслон вашата проверка на сметка, разширени гаранции и повече). Ключът е да се изплати баланс на картата напълно всеки месец, за да се избегнат финансови разходи.

Дебитна карта е най-подходяща за теглене на пари и избягване на дълг . При теглене на банкомати, дебитната си карта е най-добрият вариант. Ще се запази такси до минимум, и е малко вероятно да се откраднат данните за картата, ако се придържате към безопасни банкомати. Ако една кредитна карта ще ви изкуши за поемане на планина от дългове, придържайте се с дебитна карта. Но в крайна сметка, ще трябва да поеме отговорността за разходите си (от вида на картата, който използвате, не може да го направи за вас). Ако не направите това, вие ще се намерят начини да мамят и харчат повече, отколкото трябва, независимо от това, което е в портфейла си.

Предплатени дебитни карти

Ако просто не мога да преценя, предплатени дебитни карти предлагат някои от предимствата и на двете кредитни карти и дебитни карти.

Подобно на кредитни карти , те държи основния си профил проверка да бъдат изложени на света. Ако има грешка или някой краде номера на картата си, единственият наличните пари са пари, които сте заредени в картата. Въпреки това, вие ще бъдете в състояние да прекарат тези средства (които може да се наложи), и получаване на средствата заменени може да бъде бавен и труден процес.

Подобно на дебитни карти , предплатени карти да ви попречат да отиде в дългове. Можете да прекарате само средствата, които сте заредени в картата. След като тези пари, е използвана, картата спира да работи.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.