Трябва ли да притежават акции в пенсиониране?

Home » Retirement » Трябва ли да притежават акции в пенсиониране?

Само 3 вида хора трябва да притежават акции в пенсиониране

Трябва ли да притежават акции в пенсиониране?

Има три вида хора, които трябва да имат предвид, притежаващи акции при пенсиониране.

  1. Тези, които могат да си позволят да поемат риск
  2. Тези, които се вземат на риска като част от един цялостен план за доходи след пенсиониране
  3. Тези, които разбират действията, които трябва да се вземат, ако се материализират рисковете

Тази статия обяснява как да определите дали да се запознаем някои или всички от тези критерии.

Можете да си позволите да поемат риск?

Както в близост до пенсионирането си, вие ще искате да се изчисли минималната върне вашите инвестиции трябва да спечелят, за да отговарят на вашите начин на живот цели.

Да предположим, че имате $ 200 000 спасени. Вие решавате, че е добре да умра с $ 1 в банката. В същото време, трябва 10,000 $ годишно за следващите 30 години. Вашият $ 200к ще има необходимата минимална доходност от 2.85% за изпълнение на вашата цел начин на живот на 10 000 $ на година.

Ако можете да се постигне тази цел с нещо сигурно и гарантирано, като непосредствен годишен анюитет, тогава защо поеме риск? От друга страна, ако беше $ 300 000 спасени, тогава може би първата $ 200k може да се използва за осигуряване на вашата цел начин на живот, а останалата част може да се използва, за да инвестират в акции – защото в този момент можете да си позволите да поемат риск с екстра $ 100k.

Ако се нуждаете от своя състав портфолио, за да печелят за възвращаемост на инвестициите за вашия план за работа, тогава не могат да си позволят да поемат риска. Средно означава, че половината от времето запасите си, ще печелят повече и половината от времето, когато те ще печелят по-малко. Вашият пенсиониране план трябва да използва запасите като “екстра” тласък, ако пазарът се справя добре – но ако имате нужда от фондовата част от портфолиото си за извършване след това не е нужно солиден план.

Използвате ли риска като част от Холистичният план?

Друг начин за използване на запасите, като част от плана е да се вземе $ 200 000 и по стълбата на CD-та или облигации, така че $ 10 000 отлежава всяка година за следващите 20 години. С нуждите на паричния поток, обезпечени в продължение на 20 години, останалите $ 100k биха могли да бъдат инвестирани в акции, с изключително висока степен на вероятност, че ще удвои стойност над тези 20 години.

По време на този период от 20 години, ако акциите се справиха добре, разумна част от печалбите могат да бъдат предприети за осигуряване на допълнителни години на паричните потоци, или да финансират екстри по пътя.

Тази стратегия означава, че използвате запаси, като част от план – те се нуждаят, за да печелят около 2.36% средна възвръщаемост на над 20 години – което е доста под историческата 20 години на пазара се връща показатели дори в лоша 20 години. Вие не сте се изисква запаси да достави нещо, което се случва, само 50% от времето.

Имате ли план за действие, за да Следвайте ако рискът се материализира?

Какво става, ако се запази част от спестяванията си, инвестирани в акции на пенсиониране и запаси не се справят добре изобщо? Трябва да се разбере последствията.

На първо място, не трябва да имате пари в акции, ако ще трябва да се продават и използват тази част от спестяванията си в следващите пет години. Не искам никога да притежават акции, освен ако имате гъвкавост, за да НЕ ги продадат, когато пазарът е надолу.

Второ, ако запасите са в лошо за по-продължителен период от време, може да се наложи да се намалят разходите си. Ако сте планирали да прекарате 10 000 $ на година от вашето портфолио и запаси доставят и при липса на може би ще трябва да намали разходите за $ 9500 или 9000 $ на година.

За някои пенсионери, способността да се харчат повече в началото на деня е достатъчна компенсация за поемане на риск – но те знаят, ако те ще получат продължителни бедните доходите на фондовата борса, те може да се наложи да се намалят разходите за по-късно.

Те използват запаси в пенсионна възраст – но с план за действие на място. Те разбират възможните последствия, ако фондовите пазари не дават положителна възвръщаемост.

Как да притежават акции в пенсиониране

Ако отговаряте на критериите по-горе, следващото нещо, което да се разбере, е как да запаси. Когато казвам “запаси” Не искам да кажа поставяне на голяма част от запасите си в един склад и не искам да кажа поръсване парите си в цяла шепа акции, които сте проучили или чел за (освен ако не е една малка част от общите си пенсионни фондове и не се нуждаят от тази част, за да ви помогне да отговарят на вашите нужди доход за пенсиониране).

Това, което искам да кажа, е поставянето на подходяща част от парите си в диверсифициран портфейл от склад индексни фондове. По този начин можете да получите излагане на близо 15 000 публични компании по целия свят и значително намаляване на количеството на инвестиционния риск, който посещавате.

Предимствата и недостатъците на Притежаването Запаси (чрез фондове индекс) в пенсиониране

Ето и кратко резюме на плюсовете и минусите на акции като част от вашето пенсиониране портфолио.

Професионалисти

  • Въз основа на миналите приходи запаси са по-склонни от други инвестиции, за да помогне на вашия портфейл и доход след пенсиониране да се справи с инфлацията.
  • Запасите ви дават възможност за по-висока доходност и по този начин възможността за по-високи бъдещи доходи и възможността да напусне по-голям наследство.

Против

  • Запасите са летливи и че нестабилността означава, че ако се пенсионират в период от време, с по-нисък от средните доходите на фондовата борса това може да ви принуди в ситуация, в която трябва да харчат по-малко, отколкото си мислех в пенсионна възраст.
  • Тя може да бъде стресиращо за да се справи спадове на фондовия пазар. Ако не използвате запаси, като част от плана на емоционален стрес може да доведе до продаде в грешното време и по този начин постоянно се заключва до загуба и ще ви накара да живеят с по-малко при пенсиониране.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.