Трябва ли да сътрудничи Влезте за студентски заеми?

Home » Banking and Loans » Трябва ли да сътрудничи Влезте за студентски заеми?

Трябва ли да сътрудничи Влезте за студентски заеми?

Вземането на решение за съвместно подпише студентски заем се свежда до това дали може да изплати целия заем на собствения си, ако е необходимо.

Ти трябва да си сътрудничат подпише студентски заем, само ако можете да си позволите да го изплати себе си, защото може да се наложи.

Съвместно подписване кара да законово отговорна за погасяване на кредита, когато основният кредитополучателя не могат. И ако не може да си позволи да се извършват плащания, вашата кредитна ще бъдат повредени.

Ако можете да си позволите да си сътрудничат знак, трябва да го направите знаейки рискове и как можете да получите от куката за заем в бъдеще.

Опции, за да помисли, преди да съ-подписване

Преди да кандидатствате за частен студентски заем като ко-подписващия, насочи основната кредитополучателя към други опции.

Уверете се, че сте подали безплатно приложение за Федерална Студентски помощ, или FAFSA, за да се класират за всички федерални помощи студент. Това включва безплатно или спечелил помощ, като грантове, стипендии и работа и образование, както и федерални студентски заеми.

За студенти, федерални студентски заеми са най-добрият вариант, тъй като не изисква кредитна история или ко-подписващия да се класирате. Повечето частни заеми правят.

В сравнение с федерални заеми, частните заеми са склонни да носят по-високи лихви и имат по-малко възможности за погасяване или възможности за заем прошка. Те трябва да се разглежда само в края на краищата федерална помощ е изразходил.

Има няколко частни студентски заеми, които не изискват съвместно подписващия. Одобрението се базира на кариерата и доходите потенциал, но тези заеми носят по-високи лихви, отколкото други частни опции.

Кой може да си сътрудничат подпише заем?

На практика всеки, който има кредитна история квалификационен могат да си сътрудничат подпише студентски заем.

Това означава, че бихте могли да си сътрудничат подпише студентски заем за вашето дете, внук, друг роднина или дори приятел. Частните кредитори търсят сътрудници са подписали с постоянен доход и добри до отлични кредитен рейтинг, обикновено във високите 600s или по-горе. Те също така взема предвид други дългове, което вече имате.

А ко-подписващия дава достъп кредитополучател в колеж финансиране, той или тя в противен случай не биха имали; той може да помогне на студент изграждане кредит.

Но само защото можете да си сътрудничат подпише заем не значи, че трябва.

Как съвместно подписване засяга вашата кредитна

Когато съвместно подпише заем, вие дадете ключовете за кредитната си към кредитополучателя студент.

Въздействието на съвместно подписване ще се усети още преди даден кредит е одобрен: Вие ще получите временно Дин на своя кредитен рейтинг, когато кредиторът изпълнява трудно дърпане на вашата кредитна история по време на етапа на кандидатстване.

След като бъде одобрен, на кредита и неговата история плащане ще се появи на кредитната си доклад. Всички пропуснати плащания могат да навредят на кредитната си.

Ако кредитополучателят не може да отговори на плащанията и не можете да ги покрие, заемът може да отиде в по подразбиране. Това е една черна точка, че ще остане на кредитната си доклад за седем години, наред с други финансови последици.

Други рискове от съвместно подписване

Съвместно подписване може да повлияе на способността Ви да заеме. Co-подписване на кредита се увеличава “дълг” част на вашия съотношение дълг към доход, който може да повлияе на способността Ви да получи нов кредит за неща като кола или къща.

Забавянето на плащанията може да има кредитори или колектори след вас. Веднага след като плащането закъснее или пропуснали, можете да чуете от заемодателя, или по-лошо, събирач на дългове. За да се избегне пропуснати плащания, насърчаване на първичния кредитополучателя да се запишете за AutoPay или общуват с тях всеки месец, преди да са дължими плащания.

Може да се носи отговорност в случай на смърт или инвалидност. Може да звучи болезнено, но разберете политика на кредитора, ако кредитополучателя почине или е изведена. Ако те не се даде възможност за прошка, отговорността за извършване на плащания ще попадат само за вас.

Какво да обсъди с кредитополучателя студент

Съвместно подписване изисква открити с основната кредитополучателя, които трябва да знаете за рисковете, които предприемате, за като ко-подписващия и как дългосрочно погасяване ще се отрази на живота след колежа. Тази дискусия трябва да включва това, което учат, когато те очакват да завършат и какви са техните перспективи за работа и потенциални приходи биха могли да бъдат.

Вие вероятно знаете, на кредитополучателя и, така да се запитате: е това лице, е показал, че той или тя е достатъчно отговорен за поемане на ангажимента на заем? За да завършите години на обучение? Ако отговорът е не, тогава трябва да се отбележи на кредитополучателя към други опции.

Как да останете на върха на съ-подписан заем

Когато един кредитор прави предложение, прочетете запис на заповед на кредита в пълен размер да се разбере всички подробности. Например, частен кредитор Sallie Mae казва основният кредитополучател и сътрудничество подписващия делът на отговорността на извършване на плащания в срок.

За да се избегнат всякакви бъдещи изненади, да разберете какво е нивото на комуникация ще получите като ко-подписващия. Това може да включва, когато се извършват плащанията или колко скоро след пропусната плащане, който искате да бъде уведомен, заедно с всички такси, оценени. Попитайте заемодателя как ще получите известие, като телефон, електронна поща или поща.

Ако кредитополучателят ви казва той или тя не може да отговори на плащане, преди да се дължи, незабавно се свържете с кредитора, за да разберете вашите възможности. Може да имате възможност да се кача на нов план за възстановяване или да предизвика временна пауза в плащанията.

Как да се освободи от съвместно подписване

Има два начина за получаване на освободен от съвместно подписване отговорност: освобождаване сътрудничество подписващия и рефинансиране.

освобождаване сътрудничество подписващия е функция, която искате да търсите в частни студентски заем. Повечето кредитори позволяват вашето име и правна отговорност да бъде отстранен от кредита, след като на кредитополучателя е направил определен брой плащания по време. Този брой варира от 12 до 48 месеца, в зависимост от заемодателя.

Можете също така да се отбележи на кредитополучателя да рефинансиране, което ще премахне името си от кредита и да позволи на кредитополучателя да съчетаят своите студентски заеми в един заем с по-нисък лихвен процент, ако те отговарят на изискванията. За да се рефинансират, те ще трябва да отговарят на изискванията на кредитни и доходи, и разполага с документ за плащане на работно време.

Как да си сътрудничат подпише лично студентски заем

Ако сте готови да си сътрудничат подпише заем, може и на кредитополучателя трябва да сравняват офертите от множество студентски кредитори, включително банки, кредитни съюзи и онлайн кредитори, за да намерите най-ниските цени.

В сътрудничество подписващия вие ще искате да се уверите, че заемът има максимална гъвкавост на плащанията. Помислете функции заеми като кредитополучател защити – отлагане и търпение – заедно с възможности за погасяване и наличието на освобождаване сътрудничество подписващия.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.