Управление на Студентски кредити: Оцеляване на Студентски кредит по подразбиране

Home » Uncategorized » Управление на Студентски кредити: Оцеляване на Студентски кредит по подразбиране

 Управление на Студентски кредити: Оцеляване на Студентски кредит по подразбиране

В тази серия, ние говорихме за стратегиите за управление чрез които да направите студентски заеми – особено федерално подкрепени FFEL заеми и федерално издадени преки заеми. Но какво се случва, ако не са се възползвали от някоя от тези програми, или сте изтече от време разсрочване или не могат да отговарят на условията за търпение? Ако не направите плащане за 269 дни, докато преминавате от един “обикновен” престъпност в пълен разцвет статус по подразбиране на 270-ия ден.

Това е сериозно нарушение на споразумението си със заемодателя и вашите възможности са намалени като резултат.

Ето какво може да се случи, ако по подразбиране:

  • Целият баланс на вашия кредит ще стане дължимо и платимо веднага.
  • Обслужващото дружество или собственикът на кредита може да се върне кредита до Министерството на образованието, който ще се наеме агенция за събиране на сивокафяв ви за пари.
  • агенция за събиране е позволено да халс върху баланса си такса до 25% от баланса.
  • Обслужващото дружество или на колектора все още може да се обадите и пишат гадни писма, но те също могат да се вземат по-драстични мерки, като:
  1. След като гарнирано си заплата.
  2. ви съди и добавяне на разходите към салдото си заем.
  3. Прихване възстановяване на данъци.
  4. вие отричате повече студентски заеми.
  5. Доклад по подразбиране за кредитни бюра.

Намиране на кредит обслужващото

От положителна гледна точка, че е възможно да донесе заеми текущите ви, но как, зависи от вида на кредитите, които имате.

Ако сте изпаднали в неизпълнение на Perkins за кредит, трябва да се свържете на училището, която е издала на кредита, за да обсъдят опциите си за погасяване.

За FFEL заеми и преки заеми, първото място, където най-вероятно ще бъде последното ви сервиз. Ако не сте сигурни коя фирма обслужва кредитите си, можете да проверите състоянието чрез Националната система за студентски заеми на данни в NSLDS.ed.gov или се обадете на кредит Locator отдел на Министерството на образованието в 1-800-433-3243.

За достъп до тази информация, ще трябва да знаете вашия номер на социалната осигуровка и вашия персонален идентификационен номер (ПИН). Ако не сте получили ПИН или не помните какво е, можете да се справите, че в сайта на ПИН , pin.ed.gov .

Рехабилитационния процес

По подразбиране, целият баланс се дължи не само на месечните плащания не сте платили. То може да бъде трудно, ако не и невъзможно, да плати заема изключи напълно, както и много кредитополучатели дори не биха били в състояние да компенсира деветте месеца на просрочени плащания. Ето защо, много от кредитополучателите да изберат за рехабилитация заем.

За да се съвземе, а в неизпълнение студентски заем, вие и агенцията за събиране преговаря за “разумна и достъпна схема на плащане. След като покажете, че сте готови и способни да правят тези плащания, Министерството на образованието ще пазарувате своя заем наоколо, за да обслужващите да намерите този, който ще ви отведе отново. Разходите за събиране са намалени до максимум от 16%, но тези, които са закрепено върху неплатените суми по вашия кредит.

Договарянето Вашият Рехабилитация

Агенцията за събиране вероятно ще ви предложи рехабилитация период от десет месеца. Трябва да се направи девет от общо десетте плащания.

Може да се реабилитира кредитите си само веднъж, така че не го брои.

Вие ще трябва да предостави на колектора с доказателство за годишен доход.

Това най-вероятно ще бъде на данъчна декларация, но бихте могли да осигурят други форми на доказателства, приемливи за колектора.

Колекторът вероятно ще ви предложи плащане, което представлява 15% от вашия разполагаем доход. Това е стандартен размер, който възниква от формулата, използвана в основата на програмата за погасяване на доходите за по-старите студентски заеми. Вие не сте задължени да приемат това плащане оферта. Можете да преговаря с различен размер. Но имайте предвид, че печалбата на колектора, зависи отчасти от това, което сме в състояние да ви накара да се съгласи да плати. Те ще бъдат мотивирани да зададете Вашите плащания възможно най-високо и може да се противопостави на всякакви опити за намаляване на плащането. Така че трябва да сте подготвени с разумно оправдание за намаляване на плащането. Имате ли много медицински сметки? Възможно ли е да плаща за обучение на едно дете, което изисква специално образование за обучение или медицински проблем?

Имате ли необичайни разходи, свързани с вашата работа или бизнес, който не се възстановяват?

Ако решите да преговаря за по-ниско заплащане с колектора, има голяма вероятност, че плащането ще се увеличи, след като си рехабилитационен период, дори и да кандидатстват за доходите Зависим план на плащане.

Уверете се, че сте съгласни с нищо, докато не го видя в писмена форма и то съответства на вашето разбиране на споразумението ви договаряне.

Когато Вашите Кредитите са рехабилитирани

Когато сте завършили успешно вашата клиника изпълните условията отново за федералните обезщетения и за програми за заеми, като търпение, отлагане, заем прошка и за допълнителни студентски заеми. Вашите месечни плащания може да се увеличи след първоначалния период рехабилитация, но успешна рехабилитация също така означава, че можете да се консолидират кредитите си (ако те са допустими) или да кандидатства за доходите Зависим погасяване.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.