Ще ви спести пари Пакетирането застраховка? Не винаги

Home » Insurance » Ще ви спести пари Пакетирането застраховка? Не винаги

Ще ви спести пари Пакетирането застраховка?  Не винаги

Вероятно сте чували, линията “пакет и спаси” от застрахователни компании, като обеща големи отстъпки, ако получите всичките си политики на същия превозвач.

Често това е вярно, че става два или повече политики от една и съща компания ще означава, отстъпки – до 25% отстъпка политика на собствениците на жилища – в зависимост от застрахователя. Плюс това, пакетирането застрахователни полици е удобно, тъй като данните за плащане и подробности по покритието могат да бъдат достъпни от една и съща сметка за всички политики.

Но това удобство е лесно да се забрави за вашата застраховка, и това е един сигурен начин да плащате твърде много.

Да, пакетирането обикновено спестява пари

Фирмите, които предлагат в пакет са склонни да дадат 5-25% отстъпка за всяка политика. Собствениците на жилища застраховка обикновено получава най-голямата отстъпка, тъй като стойността на Вашия дом е вероятно далеч по-голяма от вашата кола.

“Повечето компании наистина не се интересуват” в продажбата на политики само на собствениците на жилища, казва Майкъл McCartin, президент на Joseph W. McCartin застраховане в Beltsville, Мериленд, която продава политики от няколко превозвачи, чиито политики са на разположение в региона.

Превозвачите “са повдигнати на размера на застраховка жилище, но предлагат огромна отстъпка при пакет всичко заедно”, казва McCartin. Автомобилно застраховане отстъпка често е по-малка процент, но това зависи от компанията, казва той.

Например, ако вашият дом и автомобилна застраховка е част от пакета, може да получите отстъпки от 10% на вашия автомобил политика и 15% от вашата застраховка жилище. Ако в комплект си автомобилна застраховка с политика наематели вместо това, което може да видите до 5% отстъпка.

Какво се случва, когато ти не търсиш

Пакетирането политики насърчава “да го настроите и да го забравя” манталитет, но автоматично подновяване година след година с една и съща фирма може да дойде при цена. Вие сте по-малко вероятно да се провери цените на конкурентите, ако трябва да преминат два политики, вместо от един, особено ако един се изплаща автоматично чрез профила ипотека ескроу.

Цените са склонни да се увеличи по време на подновяване на политиката, и те могат инчов нагоре далеч отвъд това, което биха платили с друга фирма, ако не провери цената онлайн или по телефона.

Разбира се, не всички застрахователни компании да увеличат премиите, докато техните клиенти са overpaying и проценти са длъжни да се увеличи с течение на времето, с който и да е продукт. Това, което наистина има значение, е дали текущата компанията ще направи това – и ако не покажат, никога няма да разбереш.

Различни народе, държави и цени

Въпросът за това дали да се обединят е по-дълбок, отколкото удобство: Застраховка ценообразуване е силно индивидуален, и много зависи от това къде живеете, вашата кредитна история (в повечето държави) и стойността на артикулите, които застраховат.

“Истината е, че застрахователя, който може да ви даде най-ниската цена дома Застраховката е най-малко вероятно този, който може да ви предложи най-ниската цена авто застраховка”, казва Кайл Nakatsuji, главен изпълнителен директор на Clearcover, автомобилни застраховки стартиране на.

Кажете вашата ситуация се превежда като много скъп автомобил политика – може би ще карам спортна кола или със скорошна авария в предаварийно – но къщата ви е скромен и изисква малко покритие. Ако операторът ви ви предоставя най-евтината кола застраховка е възможно, дори и ако процентът на собствениците на жилища не е толкова ниска, колкото може да бъде, вие вероятно още запазваме с пакета.

Но сценарият се обърна, ако автомобилни застраховки на оператора си е скъп в сравнение с други възможности във вашия район. Отстъпка за евтина политика на собствениците на жилища – дори и 25% – може да бледнеят в сравнение с по-големите икономии ще получат чрез счупване на снопа и избор на най-евтиния автомобил застраховка. След пазаруване и сравняване на цени и за двете, може да искате да запазите вашия дом политика същото, но да си автомобилна застраховка другаде.

Имайте предвид, че някои авто застрахователи предлагат отстъпки за това, че една политика на собствениците на жилища в място и обратно заместник – “. Така че все още получавате ползите от пакетните продажби без пакета”, дори ако тя не е от тях, Nakatsuji казва:

Какво можеш да правиш

Можете да опитате да се избегне процент пълзене от около пазаруването за политики, както и в пакет:

  • Всяка друга година.
  • Ако видите увеличение в размер на 10% или повече при подновяване.
  • Винаги, когато имате сериозна промяна живот, включително брак, развод или ход.
  • Ако кредитната е намерила по-добре или по-зле. В повечето държави, лош кредит може да повиши лихвите повече от слаби резултати шофиране. (Изключения са Калифорния, Хавай, и Масачузетс, където е незаконно за застрахователите да разгледат вашата кредитна при определянето на цената.)
  • Само след три години от движещ нарушение, билет или инцидент. McCartin казва вашата цена ще отразява състоянието си в деня, когато пазарувате, а три години марката е типично, когато цените вървят надолу.

При сравняване на оферти онлайн, да търсите в пакет и обособени политики, а за същото покритие като текуща застраховка изглежда.

Вие също може да се говори за независим застрахователен агент като McCartin, който може да се сравни политики и да намерят ябълки към ябълки покритие. Знайте, че независими агенти не могат да получат на разположение всеки цитат – някои компании продават политики само чрез собствените си агенти или онлайн.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.