Ще работи за излизане в пенсия на Уорън Бъфет за вас?

Home » Investing » Ще работи за излизане в пенсия на Уорън Бъфет за вас?

 Ще работи за излизане в пенсия на Уорън Бъфет за вас?

Това не е трудно да се намерят хора, готови да се раздават пари съвети, но ако Уорън Бъфет предложи някои пенсиониране съвети, ще ви слуша? С нетна стойност на повече от 90 $ млрд съвета му той може да притежава по-голяма тежест, отколкото повечето, но ще работи за вас?

Бъфет 90/10 стратегия

В 2014 писмо до акционерите си, Бъфет каза, че това:

Моят съвет към довереника не може да бъде по-проста: Сложете 10% от парите в краткосрочни държавни облигации и 90% в много ниска цена S & P 500 индекс фонд. (Предлагам на Vanguard [време фондова-символ = VFINX].) Смятам, дългосрочни резултати доверието си от тази политика ще бъдат по-добри от тези, постигнати от повечето инвеститори, независимо дали пенсионните фондове, институции, или лица, които наемат мениджъри с висока такса ,

 

Нека да се разбие. На първо място, индекс фонд е договорен фонд или борсово търгуван фонд, който следва изпълнението на някои индекс. В този случай, Бъфет показва индекс фонд, който отразява представянето на S & P 500. Когато S & P 500 се повиши, така че няма фондовия индекс. Той предлага да инвестира 90 на сто от парите си в наличност базиран индекс фонд.

Бъфет предлага останалите 10 процента ще краткосрочен фонд на държавните облигации. Финансови консултанти препоръчват използването на облигационните фондове за безопасност и последователността на доходите. Ако общите финансови пазари удари груба кръпка, облигационните фондове често няма да страдат толкова, колкото и фондовите средства.

Избягвайте Такси фонд

И накрая, Бъфет подчертава, “ниска цена.” Инвестиране не е безплатна. Ако имате финансов съветник, те често ще ви начисли такса и ако инвестират във взаимни фондове, ETFs, или някои други инвестиционни продукти идват с тези такси. Някои потребители се оказват удари с двойни такси, тъй като те плащат финансов съветник и фондове такси.

Такси се натрупват бързо. Помислете за един 25-годишен, който има пенсионна сметка с баланс от $ 25,000. Те добавят 10 000 $ всяка година и да печелят 7% норма на възвръщаемост на и ще се пенсионират през 40 години. Ако този човек плаща 1% в такси, това ще им струва почти $ 600 000 в такси над 40 години.

Инвестирането в по-ниски разходи на средства като Бъфет очертава, може да спаси този човек повече от $ 200 000 в такси, позволяваща него / нея да се пенсионират почти $ 340 000 по-богати.

Противно на общоприетото мнение

Бъфет пенсиониране план няма да получи възторжени препоръки от някои от финансовата съветва общност. Общоприетото мнение казва да разнообрази, като се използва комбинация от запаси, облигации, както и международни фондове. Пенсионни портфейли често са пълни с микс от фондовете-далеч повече от 2, за да се избегне рискът от една област на пазарната недостатъчно ефективни.

Много финансови консултанти ще оспорват Бъфет претегляне. Те биха казали, че специално за клиентите по-късно в живота, стратегията си поставя прекалено голяма тежест на рисковите фондове фондовите базирани където една рецесия може да изтриете пенсионни спестявания за години напред.

Един добре познат правило казва, да инвестират процент от портфолиото си в облигационни фондове, равни на вашата възраст. Ако сте на 50 години, инвестира 50% в облигации или облигации фондове. Финансови консултанти като цяло са съгласни, че това е твърде консервативна и прекалено опростено, но те биха казали, че Бъфет съвет е твърде рисковано.

Накрая, те вероятно биха казали, че когато си на стойност 90 $ милиарда, вашата инвестиционна стратегия е по-различно от някой, който има няколко стотин хиляди в общите спестявания най-много.

Какво трябва да направиш?

Не можете да контролирате с инвестиционните пазари ще направи в бъдеще, но можете да контролирате таксите, които плащате.

По-високи такси рядко се равняват на по-добра възвръщаемост, така че когато сте избора на средства за 401 (к) или друг пенсионен фонд, изберете индексни фондове с ниски такси. Ако сте с помощта на финансов съветник, да ги попитам за техните такси. Ако общата сума на възнагражденията са много по-горе 1 процент, може да се плащат твърде много, но като нищо, да оценява това, което получавате за таксите, която плащате.

Като цяло, по-сложна си финансово състояние, толкова повече има смисъл да се плащат по-високи такси. В началото на живота, когато имате относително нисък баланс, Robo-съветници може да се обмисли.

Второ, не си падат по идея, която може да победи на пазара. Изследванията показват, че с течение на времето, представянето си до голяма степен ще отразява представянето на целия пазар. Разплащателната високи такси за инвестиционни професионалисти, които се опитват да победи на пазара вероятно няма да се отплати.

Става въпрос за Простота

Бъфет инвестиции теза винаги е била за простота. Създаване на стратегия, която е с ниска цена, лесен за разбиране, и се основава на това, което десетилетия проучвания показват, за да е истина. Най-добре е да се намери финансов съветник имате доверие и да се създаде план пригодени за вас, но Бъфет пенсиониране план е бил успешен пенсиониране сборника за не само себе си, но много други в продължение на години.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.