10 Fantastic finančne navade, da si bodo prizadevale

Home » Finance » 10 Fantastic finančne navade, da si bodo prizadevale

10 Fantastic finančne navade, da si bodo prizadevale

Obstaja veliko člankov o denarnih napak, vendar vzemimo trenutek izpostaviti odlične navade, ki ste jih upajmo že oblikovane ali so v procesu oblikovanja.

V nadaljevanju je seznam fantastično finančnih navad, ki vam bodo pomagali na vaši poti do bogastva in finančne varnosti.

1. Izdelava Samodejno Starostne Prispevki

Idealno bi bilo, vaše paychecks treba urediti tako, da ste samodejno prispevajo denar v svoj 401 (k), 403 (b), ali druge vrste upokojitev račun.

Ta denar se mora izvleči iz svoje plače, preden je kdaj zadene svoj bančni račun, tako da vam nikoli ne dotikajte. Prav tako naj bi se zgodilo v trenutku vsak mesec.

Dodatni bonus točk, če boste povečali vsako leto višino svojih prispevkov upokojitve. Če ste samozaposleni, nastavite samodejni mesečni prenos iz vašega tekoči račun v račun upokojitev. To bo omogočilo, da avtomatizirati svoje prispevke za upokojitev.

2. Ob izkoriščanju prednosti vašega Flexible Poraba ali zdravje varčevalni račun

Ne samo to vam ponujamo davčna ugodnost, ampak deluje tudi kot dodatni sklad v sili, ki ga lahko uporabite za stroške, povezane z zdravjem.

Če imate FSA, poskrbite, da boste porabili ravnovesje do konca koledarskega leta. Denar v FSA je “uporabi ali izgubi”.

Če imate HSA, nasprotno, lahko še naprej kopičijo denar na ta račun toliko, kot želite (do omejitev prispevkov).

V bistvu sem se v prakso plačevanja out-of-žep za moje zdravstvenih stroškov, tako da je lahko denar v moji HSA še naprej rastejo-odloženi davek. Ko sem dosegel starost za upokojitev, lahko uporabite ta dohodek brez kazni.

3. Bodite pozorni na hipotekarne obrestne mere

Če ste v okolju nizkih obrestnih mer in imajo možnost za refinanciranje, bi vas pozivam, da jo močno razmisliti.

Run številke se prepričajte, da refinancirati smiselno, saj gre za stroške za zapiranje, če pa ne, bi lahko prihranili več deset tisoč skozi preostalo dobo vašega kredita.

4. Nastavitev Samodejno Bill plačila

S tem, da ne boste nikoli vzeti plačilo in se udaril s poznimi taks in stroškov obresti.

5. Investirajte v sklade Low-Fee

Daj indeksni skladi poskusiti in bodite pozorni na vseh različnih pristojbin v vaših računov zagotoviti več denarja je ostal v žepu.

6. Pregled Kreditna Izjave za napake

Poleg tega, preverite kredit vsaj en do dva krat na leto in si za kakršne koli napake ali goljufive dejavnosti. Če opazite nekaj, kar izgleda sumljivo, spremljanje na njej.

7. Bodite dobro skrbi za svoj avto in dom

Ja, boste plačali malo več vnaprej za stroške vzdrževanja, vendar bo to zmanjšalo tveganje, da boste morali, da se ukvarjajo z nekaj zajetne stroške po cesti.

Unčo preprečevanja vredno funt zdraviti, kot pravijo.

8. Analizirajte vaše zavarovalne premije vsaj enkrat na leto

Poglej svoje avto, avto, dom, zdravje, in življenjskih zavarovanj. Glej, če bi lahko prihranili denar s prehodom na načrt, ki ponuja nižje premije z višjo odbitno franšizo. Samo poskrbite, da imate ustrezne prihranke za kritje tega tveganja.

9. Vzdrževanje sklada za nujne primere

Prepričajte se, da to pomeni vsaj tri do šest mesecev od svojih osnovnih življenjskih stroškov. Ne dotikajte se ta sklad iz katerega koli razloga kratkem iz dire sili, ki naj bi v najboljšem primeru zgodi bodisi redko ali nikoli.

10. Vedno Razmislite oportunitetnih stroškov

Na primer, če razmišljate o oblikovanju polog na domu, kar je oportunitetni strošek za zaklepanje, da denar v nepremičnine?

Bi se odreka možnost, da namesto da vlagajo ta denar? To pa ne pomeni, da ga ne bi kupil hišo.

Z drugimi besedami, to ni previdnost pred nakupom hiše. To pomeni samo, da bi morali tehtati oportunitetne stroške, crunch številke, in še nekaj matematike.

Ugotoviti, kaj je bolj smiselno v posebnem položaju, ki temelji na ceni hiše, cena primerljivega najem, koliko časa, da boste tam živijo, in drugih dejavnikov.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.