10 Smart Money Премества за самотни жени на 20 години

Home » Finance » 10 Smart Money Премества за самотни жени на 20 години

10 Smart Money Премества за самотни жени на 20 години

Осъществяване интелигентни филми е от съществено значение във всеки етап от живота си. Важно е да се започне силно и да правят избори, които ще ви подготвят за където и да ви отведе животът. Може да остане единна, в крайна сметка с партньора си или да създадат семейство, но положителните финансови изборите, които правите в 20-те години може да ви създаде да се срещнат следващата приключението и да знаят, че бъдещето ви се погрижа за него. Научете десет стъпки, които трябва да се вземат сега.

Започнете планиране за пенсиониране

Първото нещо, което трябва да направите, е план за пенсиониране. Принос по-рано и редовно означава, че можете да получите от с допринасяйки по-ниска обща процент от доходите си и не е нужно да се притеснявате за наваксване по-късно. Логично е да се планира, като че ли ще бъде отговорен за пенсиониране си по своему. Това ви позволява да спести достатъчно и ще ви оставя подготвени. Той може да ви помогне да бъдете в състояние да се пенсионират по-рано. Ако не отговарят на условията за 401 (к), все още, отворете ИРА и да започне да допринесе там. Ако все пак се класира за 401 (к), не забравяйте да се възползвате от мач на работодателя ви, дори и да се работи върху други финансови цели.

Запазване на Вашето бъдеще

В допълнение към пенсионни спестявания, важно е да се заделят пари за други финансови цели, които искате да се постигне в бъдеще. Може да дойде време, когато искате да закупите собствения си дом или апартамент и да започне изграждането на собствен капитал вместо отдаване под наем.

Спестяване на разходи като покупка на нова кола може да Ви помогне да спестите пари за интерес. Ако искате да в крайна сметка започнат свой собствен бизнес, спестяване на капитал, за да направи това, би било голяма цел.

Създаване на финансов план

Един финансов план може да включва всичко от кариерата си план за пенсионирането си план. Ако това се чувства като твърде много се започне с план от пет години.

Къде искате да сте в последните пет години? Какво трябва да се направи финансово да стигнем до там? След това се разделят на годишни и месечни цели и стъпки. Не забравяйте да включите дългосрочни цели като пенсиониране като част от плана си. Това може да включва връщане към училище, за да се получи образование си, за да помогне с следващата си цел кариера.

Съсредоточете се върху Изкачване в класациите на кариерата

Сега е моментът да се съсредоточи върху по професионалната стълбица. Това отнема време и упорита работа, за да се придвижите нагоре. Уверете се, ясни цели и да определи какво трябва да направя, за да се стигне до тях. Това може да означава смяна на компании, се премести в друг град или ще се върна в училище. Това може да означава, че вие ​​правите страничен работа или създаване на професионална мрежа и да се намери наставник да ви помогне да постигнете тази цел. Разчупете стъпките за пътя на кариерата искате да вземете и да започнете да ги приемате. Това е добре да премина посоки в един момент и да изберете да отидете на нова посока, ако намерите по-подходящи за вас. Мечтите могат да се променят, но най-важното е да продължим да се движим напред към тази мечта.

Уверете се, че бюджетиране

Бюджетирането е един от най-големите инструменти за управление на парите си правилно. Когато сте сами, че е лесно да се оправдае не създава бюджет. Вашите разходи са ясни и ако ти плащат сметките си какво значение има кога и как вие харчите парите си?

Въпреки това, бюджетът ви може да ви помогне да намерите области можете да намали разходите, за да влагате повече пари в спестявания или дългове. Направете си доходи инструмент, и бюджет ефективно. Това не означава, че не трябва да се забавляват, но се определи колко можете да си позволите да похарчите по време на работата на вашия финансов план и се придържаме към тази сума.

Се грижи за вашия Кредит / дълг

Вашият кредит и дълг може да повлияе на способността ви да вземете следващата финансова стъпка от закупуване на жилище за изваждане на бизнес заем, за да се отвори новия си бизнес. Разплащателната вашия дълг ще освободи допълнителни пари можете да използвате за икономии. Забавянето на плащанията може да е трудно да се класират за заем. Като време, да коригирате грешките от миналото и изчистването на кредитната си доклад ще направи по-лесно за да постигнете целите си в бъдеще.

Уверете се, че имате право застраховане

Застраховката е там, за да ви защити.

Тя може да бъде разочароващ за да видите вашия доход ще застраховка всеки месец, но тя е там, за да ви защити. Когато сте един-единствен, краткосрочна и дългосрочна застраховка за инвалидност може да бъде спасител, особено ако не разполагате спешен фонд спестил. Тази застраховка ще ви защити, ако изведнъж не са в състояние да работят поради нараняване или заболяване. Здравна застраховка може да ви предпази от фалит, когато сте изведнъж болен. застраховка на Наемателя може да ви помогне да избегнете стреса от подмяна на всичко, ако се ограбен. Отделете време, за да се уверете, че са защитени.

Не забравяйте Животозастраховане

Когато сте сами, това може да изглежда като не е нужно животозастраховането. Това е особено вярно, ако не разполагате с едно дете или някой сте финансово отговорни. Въпреки това, трябва да имате достатъчно, за да покрие разходите си за погребение. Можете да избегнете напускане на тежестта на тези разходи на семейството или приятелите си. Много работодатели предлагат основно политика, която трябва да покрие тези разходи. Ако вие сте отговорни за подпомагане на някого финансово, може да искате да обмисли предприемането на достатъчно голяма политика, която те могат да живеят на разстояние от лихвата, ако е инвестирал.

Изгради своя Фонд за извънредни ситуации

Спешен фонд е от съществено значение, ако сте единствен. Тя може да бъде нещо, което да ви спаси от бездомните са, ако ви се налага да изведнъж загубят работата си. Тя може да помогне да се покрият непредвидени разходи и отстраняват притесненията и тегло. За хората, които живеят на един доход, една година струва на разходите е добра цел. Това ще ви даде време, за да се намери нова работа, без прекалено голям натиск.

Сложете всичко в ред

Накрая отделете време да се сложи всичко в ред. Това може да изглежда като че е твърде рано да се тревожи за това, но има желание и заключителни пожелания може да направи нещата по-лесни за близките си хора, ако ви се налага да премине неочаквано, или ако ви се налага да се разболее внезапно. Вземането на решения за прехраната ще или DNRs, даряването на органи, погребални схеми и към кого да се свържете, ако мине, няма да отнеме много време, и след като се направи, че не е нужно да се притеснявате за това отново. Документ, който включва всяка осигурителна информация, банкови и кредитни сметки ще направи по-лесно за някой, който да ви помогне, ако имате нужда от него. Обикновено родител е добър човек, за да се получи тази информация, но ако не можете да го дам на доверен приятел, който разбира ситуацията.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.