10 Smart Money flyttar för ensamstående kvinnor i 20-årsåldern

Home » Finance » 10 Smart Money flyttar för ensamstående kvinnor i 20-årsåldern

10 Smart Money flyttar för ensamstående kvinnor i 20-årsåldern

Göra smarta filmer är viktigt i alla skeden av livet. Det är viktigt att börja stark och göra val som förbereder dig för vart livet tar dig. Du kan bo enda, sluta med en partner eller starta en familj, men de positiva ekonomiska val du gör i 20-årsåldern kan ställa dig upp för att möta nästa äventyr och vet att din framtid tas om hand. Lär tio steg du behöver ta nu.

Börja planera för pension

Det första du bör göra är planen för pensionering. Bidragande tidigt och regelbundet innebär att du kan klara dig med att bidra en lägre total andel av din inkomst och du behöver inte oroa dig för att fånga upp senare. Det är vettigt att planera som om du kommer att vara ansvarig för din pension på egen hand. Detta gör det möjligt att spara tillräckligt och kommer att lämna du beredd. Det kan hjälpa dig att kunna gå i pension tidigt. Om du inte uppfyller kraven för en 401 (k) ännu, öppna en IRA och börja bidra där. Om du gör kvalificera sig för en 401 (k) vara säker på att dra nytta av din arbetsgivare match, även om du arbetar med andra finansiella mål.

Spara för framtiden

Förutom pensionssparande, är det viktigt att avsätta pengar för dina andra finansiella mål som du vill nå i framtiden. Det kan komma en tid när du vill köpa ditt eget hem eller lägenhet och börja bygga upp eget kapital i stället för att hyra.

Spara upp för kostnader som att köpa en ny bil kan hjälpa dig att spara pengar på ränta. Om du vill att så småningom starta eget företag, vilket sparar upp kapital för att göra det skulle vara ett stort mål.

Skapa en finansieringsplan

En finansiell plan kan omfatta allt från din karriär plan för din pension plan. Om det känns som för mycket börja med en femårsplan.

Var vill du vara om fem år? Vad behöver du göra ekonomiskt för att komma dit? Sedan dela upp det i årliga och månatliga mål och steg. Var noga med att inkludera långsiktiga mål som pension som en del av planen. Detta kan innebära att gå tillbaka till skolan för att få utbildning för att hjälpa till med din nästa karriär mål.

Fokus på klättra på karriärstegen

Nu är en bra tid att fokusera på karriärstegen. Det tar tid och hårt arbete för att flytta upp. Gör tydliga mål och avgöra vad du behöver göra för att nå dem. Det kan innebära att byta företag, flyttar till en annan stad eller gå tillbaka till skolan. Det kan innebära att du gör sida arbete eller skapa ett professionellt nätverk och hitta en mentor för att hjälpa dig att nå det målet. Bryt ned de olika stegen för karriärväg du vill ta och börja ta dem. Det är okej att byta riktningar vid något tillfälle och väljer att gå en ny riktning om du hittar en bättre passform för dig. Drömmar kan förändras, men det viktigaste är att fortsätta framåt mot den drömmen.

Se till att du budgetering

Budgetering är en av de största verktyg för att hantera dina pengar på rätt sätt. När du är singel, är det lätt att motivera inte skapa en budget. Dina utgifter är enkelt och om du betalar dina räkningar vad spelar det för roll när och hur du spenderar dina pengar?

Däremot kan din budget hjälper dig att hitta områden som du kan skära ned på utgifterna för att lägga mer pengar mot besparingar eller skuld. Gör din inkomst ett verktyg och budget på ett effektivt sätt. Detta betyder inte att du inte ska ha kul, men avgöra hur mycket du har råd att spendera medan du arbetar på din ekonomiska plan och hålla fast vid detta belopp.

Ta hand om din kredit / skuld

Din kredit och skuld kan påverka din förmåga att ta nästa ekonomiska steg från att köpa ett hem att ta ut ett företag lån för att öppna ditt nya företag. Betala ner din skuld kommer att frigöra extra pengar som du kan använda mot besparingar. Sena betalningar kan göra det svårt att kvalificera sig för ett lån. Att ta sig tid att åtgärda eventuella tidigare misstag och rensa upp din kredit rapport kommer att göra det lättare för dig att nå dina mål i framtiden.

Kontrollera att du har rätt försäkring

Försäkring är där för att skydda dig.

Det kan vara frustrerande att se din inkomst går till försäkring varje månad, men det är där för att skydda dig. När du är en enda, kort sikt och lång sikt sjukförsäkring kan vara en livräddare, speciellt om du inte har en katastroffond sparat. Denna försäkring kommer att skydda dig om du plötsligt inte kan arbeta på grund av en skada eller sjukdom. Sjukförsäkring kan hålla dig från att gå i konkurs när du är plötsligt sjuk. Hyresgästen försäkring kan hjälpa dig att undvika stress för att ersätta allt om du rånad. Ta dig tid att se till att du är skyddad.

Glöm inte Life Insurance

När du är singel, kan det verka som du inte behöver livförsäkring. Detta gäller särskilt om du inte har ett barn eller någon du är ekonomiskt ansvarig för. Du bör dock ha tillräckligt för att täcka dina begravningskostnader. Du kan undvika att lämna bördan av dessa kostnader på din familj eller vänner. Många arbetsgivare erbjuder en grundläggande politik som borde täcka dessa kostnader. Om du är ansvarig för att hjälpa någon ut ekonomiskt, kan du överväga att ta ut en tillräckligt stor politik som de kan leva på räntan, om de investerade.

Bygg din nödfond

En katastroffond är viktigt om du är singel. Det kan vara det som rädda dig från att vara hemlösa om du skulle plötsligt förlora ditt jobb. Det kan bidra till att täcka oförutsedda utgifter och ta oro och vikten av. För människor som lever på en inkomst, är ett år till ett värde av kostnaden ett bra mål. Detta kommer att ge dig tid att hitta ett nytt jobb utan alltför mycket tryck.

Sätta allt i ordning

Slutligen tar sig tid att sätta allt i ordning. Det kan verka som det är för tidigt att oroa sig för det, men med en vilja och slut önskemål kan göra det lättare för dina nära och kära om du skulle passera oväntat eller om du skulle bli sjuk plötsligt. Att fatta beslut om en levande kommer eller DNRs, organdonation, begravning planer och vem du ska kontakta om du passerar kommer inte ta lång tid, och en gång gjort, behöver du inte oroa dig för det igen. Ett dokument som innehåller någon försäkring information, kommer bank- och kreditkonton göra det lättare för någon att hjälpa dig om du behöver det. Vanligtvis en förälder är en bra person att ge denna information till, men om inte du kan ge den till en pålitlig vän som förstår situationen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.