10 Smart Money premakne za samske ženske v svojih 20-ih

Home » Finance » 10 Smart Money premakne za samske ženske v svojih 20-ih

10 Smart Money premakne za samske ženske v svojih 20-ih

Izdelava pametnih filmov, je bistvenega pomena, v katerikoli fazi svojega življenja. Pomembno je, da začnete iz močne in da odločitve, ki jih boste pripravili za kamorkoli vas vodi življenje. lahko ostanejo enotni, na koncu s partnerjem ali ustvariti družino, vendar pozitivne finančne odločitve, ki jih naredite v svojih 20-ih lahko nastavite, da izpolnjujejo naslednjo avanturo in vemo, da je vaša prihodnost poskrbljeno. Preberite več deset korakov, ki jih je treba sprejeti zdaj.

Začetek načrtovanje za upokojitev

Prva stvar, ki jo je treba storiti, je načrt za upokojitev. Sodelujoči zgodaj in redno pomeni, da lahko dobite jih z prispevajo manjši skupni odstotek svojega dohodka in vam ni treba skrbeti za dohitevanje kasneje. Smiselno je, da načrtovati, kot da boste odgovorni za svoje upokojitve na svoje. To vam omogoča, da shranite dovolj in bo pustil pripravljena. To vam lahko pomaga, da bi lahko predčasno upokojili. Če ne boste upravičeni do 401 (k) a, odpreti IRA in začeti tam prispevajo. Če boste to storili upravičeni do 401 (k), se prepričajte, da izkoristijo svojega delodajalca tekmo, tudi če delate za druge finančne cilje.

Shranite za vašo prihodnost

Poleg pokojninskega varčevanja, je pomembno, da v prahi denarja za druge finančne cilje, ki jih želijo doseči v prihodnosti. Morda je prišel čas, ko želite kupiti svoj dom ali stanovanju in začeti gradnjo kapitala namesto najema.

Varčuje za stroške, kot je nakup novega avtomobila lahko prihranite denar na obresti. Če želite, da sčasoma začeli svoje poslovanje, varčevanje do kapitala za to, da bi bil velik cilj.

Ustvarite finančni načrt

Finančni načrt lahko vključujejo vse od vaše kariere načrt za vaše pokojninskim načrtom. Če je, da se počuti kot preveč začeli z načrtom pet let.

Kje hočeš, da bo v petih letih? Kaj morate storiti, finančno do tja? Nato jo razčleniti v letnih in mesečnih ciljev in korakov. Bodite prepričani, da so dolgoročne cilje, kot so upokojitve kot del svojega načrta. To lahko vključuje vrača v šolske klopi, da bi dobili svojo izobrazbo za pomoč pri naslednjem karierni cilj.

Osredotočite se na Plezanje po karierni lestvici

Zdaj je pravi čas, da se osredotoči na karierni lestvici. Zato je potreben čas in trdo delo, da se premaknete. Poskrbite, jasne cilje in ugotoviti, kaj morate storiti, da bi jih dosegli. To lahko pomeni, preklapljanje podjetja, ki se gibljejo na drugo mesto ali pa gredo nazaj v šolo. To lahko pomeni, da vam stransko delo ali ustvarite strokovne mreže in najti mentorja, ki vam pomaga doseči ta cilj. Razčleniti korake za poklicne poti, ki jo želite vzeti in začeti ob njih. To je v redu za preklop smeri na neki točki in odločijo, da gredo v novo smer, če ste našli boljše prileganje za vas. Sanje se lahko spremeni, vendar je ključnega pomena je, da napreduje v smeri te sanje.

Prepričajte se, da v proračun

Proračuni je eden od največjih orodij za upravljanje svoj denar pravilno. Ko ste samski, je težko upravičiti ne ustvarja proračuna. Vaši stroški so enostavne in če plača svoje račune, kaj počne glede na to, kdaj in kako boste porabili svoj denar?

Vendar pa lahko vaš proračun pomaga najti področja, ki jih lahko zmanjšal nazaj na porabi, naj več denarja v smeri prihrankov ali dolga. Naredite svoj dohodek orodje, in proračun učinkovito. To ne pomeni, da ne bi smeli imeti zabavo, ampak ugotoviti, koliko si lahko privoščite, da preživijo, medtem ko delate na svojem finančnem načrtu in se držijo tega zneska.

Skrbeti za svoje Credit / Dolg

Vaš kredit in dolg lahko vpliva na vašo sposobnost, da bo vaš naslednji finančni korak od nakup stanovanja za odvzem poslovne posojilo, da odprete nov posel. Plačevanje dol svoj dolg bo sprostil dodaten denar, ki ga lahko uporabite v smeri varčevanja. Zamude pri plačilih lahko oteži, da izpolnjuje pogoje za posojilo. Vzeli čas, da popraviti vse napake iz preteklosti in razjasnitev vaše kreditne poročilo bo lažje boste dosegli svoje cilje v prihodnosti.

Poskrbite, da imate pravo zavarovanje

Zavarovanje je tam za zaščito.

To je lahko neprijetno, da vidim vaš dohodek bo zavarovanje vsak mesec, vendar je tam, da vas zaščiti. Ko ste lahko ena sama, kratkoročno in dolgoročno invalidsko zavarovanje je življenje dober, še posebej, če nimate sklad za nujne primere prihranil. To zavarovanje vas bo zaščitil, če ste nenadoma niso mogli zaradi dela na poškodbe ali bolezni. Zdravstveno zavarovanje lahko vas, da gredo v stečaj, ko so nenadoma zbolel. Zavarovanje za najemnike vam lahko pomaga izogniti stres nadomešča vse, če ste oropali. Vzemite si čas, da poskrbite, da ste zaščiteni.

Ne pozabite Life Insurance

Ko ste samski, se zdi, kot da ne potrebujete življenjsko zavarovanje. To še posebej velja, če nimate otrok ali kdorkoli ste finančno odgovorni. Vendar pa morate imeti dovolj za pokritje svojih stroškov pogrebnih. Lahko bi pustila bremena teh stroškov na svojo družino ali prijatelji. Mnogi delodajalci ponujajo osnovno politiko, ki bi za kritje teh stroškov. Če ste odgovorni za pomoč nekoga, finančno, boste morda želeli razmisliti ob določenih dovolj veliko politiko, da lahko živijo off interesu, če so ga vložili.

Build Your sklad za nujne primere

Sklad za nujne primere, je bistvenega pomena, če ste samski. To je lahko stvar, ki vas rešil tega, da brezdomci, če bi nenadoma izgubili svoje delo. To lahko pomaga kritje nepričakovanih stroškov in se skrbi in težo off. Za ljudi, ki živijo na eni prihodkov, leto je vredno stroškov je dober cilj. To vam bo dala čas, da bi našli novo službo, ne da bi preveč pritiska.

Daj vse v redu

Končno vzeti čas, da bi vse, kar je v redu. Morda se zdi, kot da je še prezgodaj, da skrbi, vendar ima volja in končne želje lahko stvari lažje za svoje najdražje, če bi nepričakovano mimo, ali če ste bili, da zbolijo naenkrat. Odločanju o življenje bo ali DNRs, darovanje organov, pogrebne in na koga se obrnete, če se boste peljali ne bo trajalo dolgo, in ko končate, vam ni treba skrbeti za to še enkrat. Dokument, ki vključuje kakršno koli zavarovanje podatkov, bodo banke in posojila računi lažje za nekoga, da ti pomaga, če jo potrebujete. Ponavadi od staršev je dobra oseba, da bi te podatke, če pa ne, lahko dal za zaupanja vrednega prijatelja, ki razume situacijo.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.