10 ting du må gjøre før du begynner å investere

Home » Investing » 10 ting du må gjøre før du begynner å investere

10 ting du må gjøre før du begynner å investere

Gjennom årene har jeg besvart tusenvis av spørsmål fra leserne i den ukentlige Reader postsekk artikler her på Simple Dollar (disse store spørsmålene og svarene vises hver mandag morgen), og mange av disse spørsmålene har å gjøre med investeringer. Leserne får begeistret over muligheten til å få en fin avkastning på sine penger gjennom å investere, slik at så snart de har en liten bit av kontanter, er de klare til å investere. De ønsker å gjøre sine penger arbeide for dem, og det er helt forståelig.

Men ikke alle er i en økonomisk situasjon der det er fornuftig å investere i noe mer risikabelt enn en sparekonto eller en ferdig pensjonisttilværelse. Folk bare se tallene som et stigende aksjemarked er å sette ut og ønsker å kaste alle pengene sine i, eller annet de høre noen apokalyptisk wannabe guru fortelle dem til å investere i gull og de er klare til å begynne å sette pengene sine ned. Ofte er dette mennesker som ikke er økonomisk klar til å investere og ikke har den tankegangen eller kunnskap til å gjøre det arbeidet.

Gjør ingen feil om det, men: Grunnarbeidet er nødvendig for å investere er noe som alle kan oppnå med litt tid og innsats. Det tar bare litt tid, litt læring, og en liten bit av selvevaluering.

Her er 10 ting du bør gjøre før du selv vurdere å investere i noe utover din sparekonto eller pensjonisttilværelse.

1. Net Worth må bli Primær Personlig økonomi Antall du bryr deg om

Først av alt, hva er “net worth”? Netto verdt betyr ganske enkelt den totale verdien av alt du eier – ditt hjem, din bil, noen verdisaker som lett kan videreselges, og balanserer på din brukskonto, sparekonto, og eventuelle investeringer du har – minus summen av enhver og alle gjeld du har – boliglån, kredittkort, studielån, og så videre. Så, hvis jeg eide et hus verdt $ 100.000 og en bil som jeg kan selge for $ 10 000, men jeg hadde $ 50.000 i studielån (og ingen annen gjeld), ville min formue være $ 60.000.

Mer enn noe annet, bør den økonomiske fokuset være på dette nummeret, og hvordan du kan gjøre den større. Det er mange måter å gjøre det større: lønner seg gjeld, ikke bruke penger på dumme eller sløsing ting, forbedre din inntekt, og, ja, investere.

Dette kan virke som en åpenbar ting, men det er ikke. På et tidligere stadium i mitt økonomiske liv, mitt hovedfokus var på min brukskonto balanse . Hadde jeg har nok til å få endene til å møtes for måneden? Hvor mye penger har jeg har til overs til å bare bruke på hva som kommer til tankene?

Den beste måten å oppsummere overgangen er at fokus på din brukskonto er en svært kortsiktig perspektiv, mens fokus på din nettoformue er desidert et langsiktig perspektiv. Hvis du ikke har et langsiktig perspektiv på ting, bør du ikke være å investere, og hvis du finner din brukskonto balanse for å være viktigere og overbevisende enn din nettoformue, trenger du ikke en langsiktig perspektiv ennå .

2. Du må betale av alle dine kredittkort og andre høy rente gjeld

Hvis du har høy interesse gjeld – noe over, sier en 8% rente – det er absolutt ingenting bedre kan du gjøre med pengene enn å betale ned det gjeld. Det er ingen investering, som gir noe nærmer seg en stabil langsiktig avkastning som slår hva du sparer fra å betale av kredittkort.

Tenk på det på denne måten: Making en ekstra betaling på et kredittkort med 15% rente er funksjonelt det samme som å gjøre en investering som returnerer 15% per år etter skatt . Hvis du betaler av $ 100 for denne balansen, som er $ 15 i renter som du ikke trenger å betale hvert år til kortet er nedbetalt. Det er ingen investeringer der ute som kan selv komme nær det med noen konsistens.

Ikke bare det, lønner seg kredittkortet ditt vil ha en umiddelbar positiv effekt på netto verdt , og det vil føre til netto verdt å starte stadig klatring fordi det ikke blir holdt tilbake av renter og finansiere kostnader.

Ikke bare det , bli kvitt din gjeld betyr færre månedlige regninger, noe som betyr at du vil umiddelbart få mer penger til å investere med enn noen gang før.

Det er enkelt: Hvis du har høy interesse gjeld, bør du være å betale de av som høyeste prioritet, langt over alle slags tanker om å investere. Ikke bare vil de gi deg en bedre avkastning enn alle investeringer, betale dem vil raskt forbedre din nettoformue og det vil forbedre månedlig kontantstrøm. Dette er det første steget. Ta ansvar for det.

3. Du trenger å fjerne det meste av din verste personlige forbruksvaner

Når jeg ser på min økonomi hver måned, jeg har en tendens til å se på det som en haug av inntekt som jeg har utgifter som trekke fra inntekten. Hva er igjen er en mye mindre haug. Jeg kaller det “the gap” – forskjellen mellom min inntekt og mine utgifter. At “gap” er penger som jeg kan bruke til å investere. Selvsagt ønsker jeg at “gapet” for å bli større, slik at jeg har mer å investere, noe som betyr at jeg vil være i stand til å nå mine mål raskere enn før!

Når det kommer til stykket, er det egentlig to måter å effektivt øke din “gap”. Du kan enten bruke mindre penger eller tjene mer penger. Jeg kunne skrive uendelige om metoder for å tjene mer penger – å få en bedre jobb, får en raise, starte egen virksomhet – men jeg faktisk kommer til å fokusere på å tilbringe en del av ligningen fordi det er noe du kan ta direkte aksjon på akkurat og se resultater nesten umiddelbart.

Saken er, de fleste får en umiddelbar dårlig smak i munnen når de vurdere å kutte sine utgifter. Og de bør ikke . Grunnen til at folk får den negative reaksjonen er fordi de i utgangspunktet tenker på utgifter som de bryr seg mest om , og at de ikke ønsker å klippe det. De tenker på penger brukt på litt ekstravagante måltider med gode venner. De tenker på den siste hobby varen de kjøpte at de likte. Ideen om å kutte disse tingene virker forferdelig.

Og det er forferdelig. De er ikke de tingene du bør kutte.

Hva du bør kutte er forgettable ting, kjøp du ikke vil huske i dag, ting som bare stille kjøpt og raskt glemt. En drink i nærbutikken. En ekstra element kastet i vogna på matbutikk. Den digitale element kjøpt på et innfall, nøt en gang, og deretter glemte. Latte konsumert uten tanke eller ekte glede i morgen. De er de tingene du bør kutte, de tingene du ikke husker en dag etter at du bruker dem.

Se etter disse tingene. Vær på vakt for dem. Når du ser deg selv i ferd med å tankeløst å bruke penger på noe som ikke virkelig betyr noe, stoppe deg. Ikke bruke de pengene. Kutt at kjøpet fra ditt liv. Fokus på å eliminere hva rutine som brakte deg til poenget med å gjøre at tankeløs kjøpet.

Gjøre det gjennom hele livet ditt, og du vil finne deg selv å bruke mye mindre penger på uviktige ting, som frigjør mye mer penger for å investere.

4. Du må etablere en Cash Emergency Fund

Like det eller ikke, livet noen ganger griper inn i de beste lagt planer. Du har kanskje en god investering plan, men hva skjer hvis du mister jobben? Hva hvis du blir syk? Hva hvis bilen bryter ned?

I slike situasjoner, mange slår til kredittkort, men kredittkort er ikke den beste løsningen. De vil ikke hjelpe deg med identitetstyveri problemer i det hele tatt. Hvis du sliter økonomisk, kan bankene ofte avbryte kortene. Ikke bare det, selv om alt går bra, du har fortsatt en ny gjeld å stri med som fortsatt kan velte planene.

Det er derfor jeg oppfordrer alle som investerer for å ha en sunn cash nødstilfelle fondet stuet bort i en sparekonto eller annet sted. Det er det ene og alene for å sikre at livets kriser ikke uroe dine større økonomiske planer.

Jeg er en forkjemper for det jeg kaller “evigvarende” nødstilfelle fondet. Sett opp en online sparekonto et sted med en nettbank av ditt valg (jeg liker Ally og Capital One 360) og deretter sette opp en automatisk ukentlig overføring fra din primære sjekke inn den kontoen for noen små beløp som ikke vil drepe budsjettet, men vil bygge opp rimelig raskt.

Så glem det. La kontanter bygge over tid. Deretter, når du trenger litt penger for en nødsituasjon – en jobb tap eller noe annet – overføre penger tilbake til din bruks. Jeg anbefaler aldri å slå av overføringen; hvis du finner ut at balansen blir for høyt for din smak, ta litt penger ut av kontoen og investere det.

Det er systemet jeg selv bruker og det fungerer som en sjarm.

5. Du må finne ut hva dine store mål i livet er

En av de viktigste prinsippene for å investere er å aldri investere uten en hensikt. Det er mange grunner til det, men den store er at uten et bestemt formål i tankene, du kan egentlig ikke vurdere din tidsramme for investere og hvor mye risiko du er villig til å ta på, som begge er viktige spørsmål når det kommer til å investere.

Ta aksjemarkedet, for eksempel. Det er veldig volatile, noe som betyr at det er betydelig kortsiktig risiko i en investering i aksjemarkedet. Men på lang sikt – i flere tiår, med andre ord – aksjemarkedet har en tendens til å bevege seg mot en ganske stabil 7% gjennomsnittlig årlig avkastning. Du må bare være i for lang sikt for stabilitet.

Dermed, hvis du har et kortsiktig mål, å investere i aksjemarkedet gjør lite fornuftig. Men hvis du investerer på lang sikt, kan det være en god vei for deg.

Alt dette tenkning bør starte med dine egne personlige mål. Hvorfor er du investere? Hva er det du håper å gjøre med disse pengene? Er du håper å bli økonomisk uavhengig og leve av avkastningen? Det er et langsiktig mål, så lager investere kan være fornuftig. På den annen side, kanskje du investerer å kjøpe eller bygge et hus i noen år. I så fall investere i aksjer er trolig ikke den beste ideen, siden du trenger penger rimelig snart.

Hva er målet ditt? Hvorfor gjør du dette? Finne det ut før du investerer en krone.

6. Du trenger din ektefelle å være om bord med dine planer

Hvis du er gift, bør enhver investering plan du ta på drøftes i full med din ektefelle. Den diskusjonen må dekke minst tre viktige poeng.

Først, hva er målet? Hvorfor akkurat denne investeringsplan kommer til å skje? Hva er det vi håper å oppnå?

For det andre, hva er planen? Hvor nøyaktig er vi investere for å oppnå dette målet? Har de investeringsvalgene fornuftig? Hvor er regnskapet og hvis navn er på dem?

Endelig, dette er noe vi begge enige om? Er målet noe som vi både verdi? Er planen noe som samsvarer med våre verdier og samtidig oppnå målet?

Hvis du ikke har denne samtalen med din ektefelle før du begynner å investere, er du ber om trøbbel nedover veien, problemer som kan starte så snart som din ektefelle merknader pengene forsvinner inn i en investering konto.

7. Du trenger en sunn forståelse av investeringsmuligheter

Et annet viktig skritt før du investerer er å vite hva ulike investeringsalternativer er tilgjengelige for deg og hvordan du skal tolke dem. Vet du det grunnleggende om hva aksjer og obligasjoner og fond og ETFer og indeksfond og edle metaller og eiendom er? Vet du hvordan du skal sammenligne to lignende investeringer til hverandre? Du trenger disse ferdighetene før du begynner å investere.

Hvis dette er noe du er usikker på, jeg anbefaler å plukke opp en investering bok og gi den en full gjennomlesning før du tar en investerings trekk i det hele tatt. Min personlige anbefaling for en virkelig god alt-i-ett investering bok er The Bogleheads’ Guide til å investere ved Larimore, Lindauer, og Leboeuf. Det er en spektakulær ett volum bok om å investere i hvordan det kobles virkelige bekymringer og mål til investeringsmuligheter og forklarer hvordan ulike alternativene fungerer og møte de ulike hensyn og mål.

Selv om du har tenkt å ha en investering rådgiver håndtere investere, bør du likevel ta deg tid til å forstå det at pengene kommer til å bli investert i. Det er bare å stole på noen andre til å håndtere det er vanligvis et dårlig trekk.

8. Du må ha en bank som håndterer Nettbank og automatiske overføringer med letthet

Dette bør være en gitt for de fleste mennesker i dag, men det må nevnes. Før du begynner å investere, bør banken din være utstyrt for å gjøre det enkelt å gjøre nettbank og å sette opp automatiske overføringer både til og fra banken ganske enkelt. Hvis banken din ikke tilbyr disse tjenestene, se på en annen bank.

Realiteten er at de fleste bankene i dag tilbyr disse tingene. Robust nettbank er nesten en standard i dag, som er automatiske overføringer til og fra sjekke kontoer. Banker som ikke tilbyr disse funksjonene er bevisst gjør seg foreldet.

Hvorfor er disse funksjonene så viktig? For det første, du kommer til å trenge å foreta automatiske overføringer hvis du ønsker å sette opp en vanlig investere plan av noe slag. Automatisering er en stor nøkkel til å investere suksess – du vil at planen i utgangspunktet kjøre på autopilot. Du er også kommer til å ønske å være i stand til å sjekke jevnlig og sørge for at pengene blir overført ut av kontoene dine, som du trenger nettbank etter for å gjøre det praktisk.

Hvis banken din gjør noe av dette vanskelig, begynner å se seg for en annen bank.

9. Du trenger en Social Circle Det er mer støttende av Smart økonomiske trekk enn overdreven pengebruk

Selv om det er helt avgjørende at du bytter til en tenkemåte som er fokusert på formue og positiv mot smarte økonomiske trekk, bør du også huske på at du er sterkt påvirket av din nærmeste omgangskrets også. Hvis de ikke er forpliktet til disse tingene, kommer det til å være vesentlig vanskeligere for deg å gjøre slike forpliktelser.

Se på din sosiale sirkel. Hvem er de menneskene du ser oftest, særlig utenfor jobben når du har frihet til å gjøre disse valgene? Er disse menneskene økonomisk tenkende? Gjør de smarte utgifter valg? Eller er de stadig kjøper nye ting og snakke om sine nyeste kjøp?

Hvis du finner deg selv i en sosial sirkel som ikke noen gang vurdere smart personlig økonomi og er stadig snakker om de siste ting og skryter av sine nyeste utgifter, bør du sterkt vurdere å skifte din sosiale sirkel. Bruke litt av fritiden din på samlinger av mennesker med en sterkere økonomisk perspektiv. Se etter en investering klubb på Meetup, eller rett og slett utforske andre vennskap med folk du kanskje ikke noen gang har hengt ut med før. Du vil bygge noen nye relasjoner over tid, de som er støttende for positiv økonomisk utvikling.

10. Du trenger et sunt forhold til dine ønsker og begjær

Dette er den siste strategien for å bli klar for å investere, og det er en stor en. Du må ha et sterkt grep over din ønsker og begjær. Du må styre dem; de bør ikke herske deg.

Det er uunngåelig å ønske ting noen ganger. Det er menneskets natur. Vi ser velsmakende mat, deilige viner, elementer knyttet til våre hobbyer og interesser, og vi vil ha dem.

Spørsmålet er, hva gjør vi da? Har vi gå videre og kjøpe dette elementet så snart som mulig? Må vi sette opp fasaden av å tenke på det en stund før du kjøper? Eller er vi tålmodige med dette ønsket, noe som gir impuls god tid til å visne bort før du bestemmer at dette er verdt å legge merke til?

Impulskontroll er en av de mest kraftige verktøy som en investor kan ha i sin verktøykasse, og en av de mest åpenbare måter som du kan se om du har det eller ikke er når du vurderer kjøp som du ønsker. Har du selvkontroll er nødvendig for å unngå å gi etter for hver momentan ønsker og begjær? I så fall vil du ikke bare finne det enkelt å ha de ressursene du trenger for å investere, du vil også finne det lettere å ha selvkontroll for å tåle oppturer og nedturer i markedet.

Siste tanker

Jeg er ofte overrasket over hvor mange som ønsker å dykke inn investere uten å ha tingene på denne listen godt i hånden. De gjør en feil, om de ønsker å høre det eller ikke.

Selvfølgelig, jeg forstår hvorfor folk ønsker å begynne å investere. De hører alle de positive ringvirkninger på å investere på kanaler som Fox Business Network og CNBC. De får begeistret over muligheten til å få en stor avkastning på pengene sine. De hører stadig om hvordan aksjemarkedet gikk opp 1% i dag og virkelig ønsker å komme om bord med slike gevinster.

Det er alltid en hake, skjønt, og fangsten er at hvis du ikke har fundament i orden, er enhver bygning du montere bare kommer til å smuldre retten til bakken.

Få en foundation i orden. Følg disse ti trinn og være forberedt på å investere. Kom i gang på høyre fot, og du vil aldri snuble.

Lykke til.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.