10 ting du Venstre ut av budsjettet

Home » Budgeting » 10 ting du Venstre ut av budsjettet

Sørg for at budsjettet er komplett med disse 10 Utgifter

10 ting du Venstre ut av budsjettet

Når det gjelder å holde din økonomi på rett spor, etter et budsjett er helt avgjørende. Men hvis budsjettet ikke faktor i alle dine utgifter, kan du finne deg selv å gå over hver måned uten å vite hvorfor.

Sørg for at budsjettet ikke mangler noen av disse ofte oversett kategorier for å sikre at du fordele pengene på riktig måte:

1. Fun Money

Du må behandle deg selv nå og da for å holde budsjettet fra følelsen kveles.

En “godbit” kan være noe så lite som et magasin fra kassa midtgangen eller en fancy latte fra hjørnet kaffebar.

Tildele deg en viss mengde “lekepenger” hver måned som du kan bruke, men du vil, og du vil finne det lettere å holde seg til budsjettet i andre kategorier.

2. Eating Out / Underholdning

Langs de samme linjene, bør du også gi deg selv litt penger for ting som å spise ute, ser en film eller gripe et par drinker med venner. Når du budsjett for disse tingene, er du i stand til å spytte (innenfor rimelighetens grenser) uten skyld.

3. Klær

Hvis du ikke er en stor shopper, kan du være i stand til å forlate denne linjen av budsjettet helt, men de fleste av oss gjør i alle fall litt klær shopping, selv om det bare er en garderobe oppdatering i løpet av våren og høsten, eller et nytt par støvler for vinteren.

Uansett utgifter til klær (og sko, tilbehør og vesker), sørg for å inkludere det i budsjettet.

Du kan gi deg selv et visst beløp hver måned eller sette litt til side hver måned mot årlige innkjøp.

4. abonnementer / medlemskap

Det er lett å huske månedlige utgifter som verktøy, men ting som tidsskriftabonnement og gym medlemskap blir ofte oversett. Hvis det er noe som vil komme fra ut av lommeboken din, må du budsjettet for det.

Til budsjett for årlige abonnementer, dele kostnadene med 12 og sette av så mye hver måned for å bygge nok etter når de er opp for fornyelse. Disse budsjett regneark kan veilede deg gjennom dette.

5. Ikke-månedlige regninger

Ikke glem regninger som er vanlig, men ikke månedlig. Bruke den samme “dividere med 12” metode for å sette av penger for årlige innbetalinger (som eiendomsskatt) og kvartalsvise innbetalinger (som vannregningen eller avgifter hvis du er en frilanser).

6. Gaver / Spesielle anledninger

Bursdager, helligdager og jubileer vil beskjære opp hvert år, så det er lett å budsjettere for dem. Legg opp alle dine årlige spesielle anledninger, og dele dem med 12. Factor i ikke bare kostnadene for gaver, men noen ekstra utgifter som å ta noen ut for et hyggelig måltid eller vert for en fest.

Andre anledninger, som bryllup, bør også komme med nok avanserte varsel du kan arbeide dem inn i budsjettet for kommende måneder.

7. Reparasjoner

Noen hjem vedlikeholdskostnader er forutsigbare. Du vet at du skal rense tepper hver vår og kjøpe nye blomster og mulch for hagen din, så budsjettet for disse årlige elementene.

For alle de andre (som uforutsette reparasjoner), tildele et visst beløp hver måned for å dekke ting som de oppstår.

(Hvis du har vært et hus for noen tid, vet du at noe uunngåelig vil oppstå, så du kan like godt planlegge for det.)

8. Pet Care

Ikke glem dine hårete venner! Faktor i alt fra mat til grooming til årlige veterinær besøk og vaksinasjoner. Hvis du liker å skjemme bort kjæledyrene dine, legge inn litt ekstra for godbiter, leker og velvære.

9. Reise

Du bør budsjettet for daglig pendling kostnader (gass, parkering, passerer metro) samt noen årlig reise som ferier eller besøke familien (som inkluderer bensin, mat for turen, hotellopphold, etc.).

10. Savings

Sist, men absolutt ikke minst, sørg for å inkludere en linje i det månedlige budsjettet for besparelser. Noen mennesker sørge for at de har nok for hver måned av “betale seg selv først,” eller sette opp automatiske trekk fra hver lønnsslipp til sine sparekonto slik at de ikke finner seg “å gå tom for penger” før de kan sette noen bort.

Store besparelser til budsjett for: en nødsituasjon fondet, mål-spesifikke midler (som sparer deg for en ferie eller barnas utdanning), og langsiktig sparing (dvs. pensjon).

 

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.