10 typer kredittkort (og hvordan du bruker dem)

Home » Credit and Debt » 10 typer kredittkort (og hvordan du bruker dem)

10 typer kredittkort (og hvordan du bruker dem)

Det er hundrevis av kredittkort spredt over dusinvis av kredittkortselskaper. Det første skrittet for å velge et kredittkort er først å finne ut hvilken type kredittkort du ønsker. Hvilke typer kredittkort på markedet spenner fra grunnleggende eller “plain vanilla” uten dikkedarer til premium-kort med masse perks og fordeler.

1. Standard eller “vanlig vanilje” Kredittkort

Standard kredittkort er noen ganger referert til som “vanlig vanilje” kredittkort fordi de tilbyr enkelt eller belønninger. De er også relativt lett å forstå. Du kan velge denne type kredittkort hvis du vil ha et kort som ikke er komplisert, og du ikke er interessert i å tjene belønninger.

Standarden kredittkort kan du ha en rullerende balanse opp til en viss kredittgrense. Kreditt er brukt opp når du foretar et kjøp og gjort tilgjengelig igjen når du har gjort en betaling. En finansiell ladning påsettes utestående beløp ved slutten av hver måned. Kredittkort har et minimum betaling som må betales innen en bestemt frist for å unngå sen betaling straffer.

2. Saldo overføring kredittkort

Mens mange kredittkort kommer med mulighet til å overføre beløp, er en balanse overføre kredittkort som tilbyr en lav innledende satsen på balanse overføringer for en periode. Hvis du ønsker å spare penger på en høy rente balanse, er en balanse overføre en god vei å gå.

Saldo overføring tilbyr varierer i markedsførings rente – noen er så lav som 0% – og lengden av kampanjeperioden. Jo lavere tilbudspris og lengre kampanjeperioden, jo mer attraktiv kortet er – men du trenger ofte god kreditt for å kvalifisere seg.

3. belønninger kredittkort

Akkurat som navnet indikerer, belønner kortene er de som tilbyr belønninger på kredittkort kjøp.

Det er tre grunnleggende typer belønninger kort: cashback, poeng, og reise. Noen mennesker foretrekker fleksibiliteten i cashback belønninger, mens andre liker poeng som kan innløses i kontanter eller andre varer. Reise belønninger kort forbli en favoritt blant hyppige reisende på grunn av muligheten til å tjene gratis flyreiser, hotellopphold og andre reise perks.

4. student kredittkort

Student kredittkort er de som er spesielt beregnet for studenter med den forståelse at disse unge voksne ofte har liten eller ingen kreditt historie. En førstegangs kredittkort søkeren generelt vil ha en enklere tid å få godkjent for en student kredittkort enn en annen type kredittkort.

Student kredittkort kan komme med flere frynsegoder som belønning eller lav rente på balanse overføringer, men disse er ikke de viktigste funksjonene for studenter på jakt etter sitt første kredittkort. Studenter generelt har for å bli registrert på en akkreditert fireårig universitets å bli godkjent for en student kredittkort.

5. Charge kort

Betalingskort ikke har en forhåndsinnstilt kostnadsgrensen og balanserer må betales i sin helhet ved slutten av hver måned. Betalingskort vanligvis ikke har en finans kostnad eller minimum betaling siden balansen skal betales i sin helhet. Sen betaling er gjenstand for en avgift, kostnad restriksjoner, eller kort oppsigelse avhengig av kortavtalen.

Du må vanligvis ha en god kreditt historie for å kvalifisere for et kredittkort.

6. Sikret kredittkort

Sikret kredittkort er et alternativ for folk som ikke har en kreditt historie eller som har skadet kreditt. Sikret kort kreve et depositum som skal plasseres på kortet. Kredittgrensen på et sikret kredittkort er vanligvis lik innskudd gjort på kortet, men det kan være mer i enkelte tilfeller. Du er fortsatt ventet å foreta månedlige innbetalinger på din sikret kredittkort balanse. Sjekk ut anmeldelser av de best sikrede kredittkort.

7. Subprime kredittkort

Subprime kredittkort er en av de verste kredittkort produkter. Disse kredittkort er rettet mot søkere som har en dårlig kreditt historie og vanligvis har høy renter og gebyrer. Mens godkjenning er ofte raske, selv for de med dårlig kreditt, vilkårene er ofte forvirrende. Den føderale regjeringen har gjort regler om mengden av avgifter subprime kredittkortselskaper kan lade, men kortutstedere ofte lete etter smutthull og måter å omgå disse reglene.

Til tross for unattractiveness av subprime kredittkort, noen forbrukere fortsetter å søke om kortene fordi de ikke kan få kreditt andre steder.

8. Forhåndsbetalte kort

Kontantkort krever kortinnehaveren å laste penger på kortet før kortet kan brukes. Kjøp er trukket fra kortet balanse. Den kostnadsgrensen ikke fornye før mer penger er lastet inn på kortet.

Kontantkort har ikke finansiere kostnader eller minimum betalinger siden beløpet er trukket fra depositumet. Disse kortene er faktisk ikke kredittkort, og de har ikke direkte hjelpe deg gjenoppbygge kreditt score. Kontantkort er lik debetkort, men er ikke knyttet til en brukskonto.

9. begrensede formål kort

Begrensede formål kredittkort kan bare brukes på bestemte steder. Begrensede formål kortene brukes som kredittkort med et minimum betaling og finanskostnader. Oppbevar kredittkort og gass kredittkort er eksempler på begrensede formål kredittkort.

10. Business kredittkort

Virksomheten kredittkort er utviklet spesielt for forretningsbruk. De gir bedriftseiere med en enkel metode for å holde virksomheten og personlige transaksjoner separat. Det er standard business kreditt- og betalingskort tilgjengelig.

Din personlige kreditt historie brukes selv for en virksomhet kredittkort – kredittkortutstederen fortsatt behov for å holde en person ansvarlig for kredittkort balanse.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.