10 Vprašanja morate Odgovor ustvariti močan trženjski načrt

Home » Small Business » 10 Vprašanja morate Odgovor ustvariti močan trženjski načrt

10 Vprašanja morate Odgovor ustvariti močan trženjski načrt

Načrt trženja je bistveno marketinško orodje za vsako majhno podjetje. Če želite ustvariti učinkovit načrt, boste morali odgovoriti na naslednja deset vprašanj:

 1. Marketing strategija:  Kako bo vaš marketinški načrt podpirajo svoje poslovne cilje?
 2. Poslanstvo:  Kaj hočeš doseči, in zakaj?
 3. Ciljni trg:  Kdo bi rad dosegel s svojimi trženjskimi aktivnostmi?
 4. Konkurenčni Analiza:  Kdo si proti, in kje čin?
 5. Unique Prodaja Proposition:  Kaj je vaše podjetje edinstveno?
 6. Strategija cene:  Kaj boste zaračunali, in zakaj?
 7. Promocijski načrt:  Kako boste dosegli svoj ciljni trg?
 8. Trženje Proračun:  Koliko denarja boste porabili, in za kaj?
 9. Ukrep Seznam:  Katere naloge pa morate izpolniti, da doseže svoje trženjske cilje?
 10. Meritve:  Kako ste izvajanje, in kjer lahko izboljšali?

Tukaj je, kako lahko odgovorili na vsako od teh desetih kritičnih vprašanj.

Marketing strategija: Kako bo vaš marketinški načrt podpirajo svoje poslovne cilje?

Preden začnete razvija svoj načrt trženja, morate imeti zelo jasno predstavo o tem, kaj želite doseči. To je vaša strategija trženja, in je neposredno povezana s svojimi poslovnimi cilji in cilji. Vaš strategijo trženja opisuje , kaj želite storiti, in preostali del tega načrta za promet bo podrobnosti o tem, kako boš to naredil.

Na primer, recimo, eden od vaših poslovnih ciljev je, da razširite svoje opeke in malte trgovina na drobno v spletni strani e-poslovanje. Vaša strategija trženja za ta cilj bi bilo uvesti svoje izdelke na novem nacionalnem segmentu trga. Ti bi nato razgradi svojo strategijo še v kratkoročne in dolgoročne cilje, hkrati pa določajo, kaj bo posebna tržno sporočilo bo. Preberite več o tem, kako tržno strategijo in načrt trženja skupaj.

Če nimate posebnih poslovnih ciljev še sprehod skozi ta poslovni cilj vodnika nastavitev, da bi začeli. Prav tako se prepričajte, da se veže poseben časovni za svoje cilje (tj 90-dnevni načrt). To vam bo pomagal ustvariti bolj ciljno usmerjeno in realističen načrt trženja.

Poslanstvo: Kaj hočeš doseči, in zakaj

Vaše poslanstvo odgovarja na vprašanja: Kaj hočeš narediti? Zakaj ste to počeli? Morda ste že ustvarili poslanstvo kot del vašega procesa poslovnega načrtovanja. Če je tako, boste želeli, da ga dodate na svoj načrt trženja.

V svoj načrt trženja, vaše poslanstvo je temelj. Čeprav ni lahko igrajo neposredno vlogo v svojih trženjskih aktivnosti, vaše poslanstvo je osredotočen na vaše poslovne cilje in vam pomaga, da se prepričajte, da so tržne dejavnosti, ki jih opravljajo podpirajo splošne cilje podjetja. To je učinkovito orodje, da vrne k vsakič, ko začnete spraševati, če ste še vedno na pravi poti.

Ciljni trg: Kdo bi rad dosegel s svojimi trženjskimi aktivnostmi?

Vaš ciljni trg je specifičen občinstvo želite doseči s svojimi izdelki in storitvami; skupina boste poskušali prodati. Več podrobnosti, ki jih vključite kot ste odgovorili na to vprašanje, bo bolj usmerjena vaš načrt trženja biti.

Vzemite si čas za izvedbo tržne raziskave, tako da lahko opredeli:

 • Kdo sestavlja vašo ciljno publiko
 • Kje jih lahko najdete
 • Kaj cenijo kot pomembna
 • Kaj so zaskrbljeni
 • Kaj potrebujemo zdaj

To je koristno, da ustvarite skico osebe ali podjetja, ki bi po vašem mnenju vaš “idealno stranko.” Ne samo, da lahko to pomaga prepoznati posebnosti o njih, lahko pa tudi pomaga prilagoditi trženje sporočila.

Konkurenčni Analiza: Kdo si proti, in kje čin?

Eden od najboljših načinov, da raziskujejo svoj ciljni trg in pripravljajo svoje tržne dejavnosti, je ob pogledu na vašo konkurenco. Moral bi vedeti, kdo je tam prodajajo nekaj podobnega temu, kar se prodaja, še posebej, če so ga prodajajo potrošnikom, ki ustrezajo svoj idealni profil stranke. Bodite težko gledati, kaj delajo prav, in kaj lahko delam narobe.

Eden od načinov za izvajanje konkurenčne analize je s SWOT analizo, ki je strateško orodje, ki ocenjuje podjetje je prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti. Vzemite si čas za merjenje SWOT vašega top konkurenco, kot tudi svoje poslovanje, da bi dobili jasno sliko o vaši konkurenci in kako meriti gor.

Vodenje temeljito analizo vaše konkurence bo pomagalo določiti področja, na katerih lahko premagati konkurenco, Izboljšajte svojo tržno nišo in se prepričajte, da ste pripravljeni, da odgovorijo na izziv, ki ga predstavlja konkurence.

Unique Prodaja Proposition: Kaj je vaše podjetje edinstveno?

Ko veste, kaj ste proti na trgu, morate določiti pristop, ki vas bo ločijo od vseh ostalih. Kaj naredi vaše podjetje, izdelke in storitve, edinstven in zaželeno, da vaš ciljni trg?

Edinstvena prodajna predlog (USP) je izjava, ki opisuje, kako so vaši poslovni, izdelkov ali storitev razlikuje od konkurence. Opredeljuje, kaj je vaše podjetje je boljša izbira, in zakaj bi vaše ciljne stranke vas izbrali pred konkurenco.

Strategija cene: Kaj boste zaračunali, in zakaj?

Če imate tradicionalni poslovni načrt, potem ste že porabili veliko časa za raziskovanje najboljšo ceno točke za svoje izdelke in storitve. Zdaj je čas, da se nanašajo te informacije cen do svojih marketinških aktivnosti.

Eden od najpomembnejših dejavnikov, da ocenijo, kako boste delali svojo strategijo oblikovanja cen v svojo tržno sporočilo. V večini primerov, ki jih želite, da bi lahko podprli cenovne točke, ki ste jih izbrali, ki ga zagotavlja svojim strankam z jasno idejo o vrednosti in koristi, ki jih bodo dobili v zameno. Visoka vrednost predlog je pogosto dejavnik, ki vodi stranko na odločitev za nakup.

Promocijski načrt: Kako boste dosegli svoj ciljni trg?

Kot ključni element trženjskega spleta, promocijski načrt zajema vse komunikacije, ki bo potekala s potrošnikom. V bistvu, svoj promocijski načrt odgovarja na vprašanje: Kako boste dobili besedo ven o vašem edinstveno prodajno predlog, da bi vaš ciljni trg?

Vaš promocijski načrt mora združiti različne marketinške dejavnosti in lahko vključujejo:

 • Oglaševanje
 • embalaža
 • Odnosi z javnostjo
 • neposredna prodaja
 • Internet marketing
 • Pospeševanje prodaje
 • Marketing materiali
 • Drugi prizadevanja javnosti

Čeprav ne želite, da mečejo preveč variacij v svoj promocijski načrt v začetku, bi morali začeti z izbiro 3-5 posebne aktivnosti, ki vam bo pomagal izvajati strategijo trženja, ki jih je opisan v prvem koraku.

Na primer, če je eden od vaših ciljev je zagotoviti pet brezplačne začetne posvetovanja v treh mesecih, potem pa lahko vaš promocijski načrt vključuje osredotoča na ciljno vodi skozi hladno kliče akcijo, načrt socialne medije ozaveščanjem in neposredne pošte akcijo.

Ta korak je treba izpolniti ob istem času, kot bo naslednji korak, saj svojega proračuna vplivajo na katere dejavnosti lahko vključite v svoj načrt.

Trženje Proračun: Koliko denarja boste porabili, in za kaj?

Kot ste predstavili promocijski načrt, boste morali imeti proračun v mestu, tako da boste lahko ugotovili, katere dejavnosti lahko privoščite med bivanjem v okviru svojega proračuna. Na žalost, večina novih malih podjetij imajo omejena sredstva, ko gre za trženje, zato ustvarja promocijski načrt, ki deluje s sredstvi, ki jih imajo na voljo, je ključnega pomena.

Morda imate letni proračun za trženje, vendar pa bo tudi potrebno, da se razgradi v ločene mesečne proračune, tako da lahko spremljate rezultate in spreminjanje promocijski načrt, da se osredotoči na aktivnosti, ki vam z največjim donosom naložbe.

Ukrep Seznam: Katere naloge pa morate izpolniti, da doseže svoje trženjske cilje?

natančno opisuje, kaj morate storiti, ko morate storiti, je pomemben del vašega načrta trženja. To bo postal vaš seznam opravil, ki vas vodi skozi vsako od svojih promocijskih aktivnosti. Vaši akcijski koraki vam bo pomagal ostati na pravi poti, tako da lahko dosleden napredek, ne da bi morali zbrati in ponovno kolo in vsakič, ko ste pripravljeni, da naredimo korak.

Če želite ustvariti svoj tržni seznam akcijski načrt, boste sledili isti postopek, ki ga uporabljate, ko vam je uspelo svoje redne dnevne naloge: Ti bo končni cilj, in jo razčleniti v vrsto enem koraku naloge, ki vas bo vodila k uresničitvi svoje cilj.

Na primer, če je ena od dejavnosti, navedenih v promocijski načrt je začeti direktna pošta kampanjo, v svojih prvih nekaj akcijske korake lahko videti takole:

 • Določite svoj proračun za akcijo
 • Pojasni svoj cilj kampanje
 • Določite vrsto direktne pošte boste poslali
 • Najem oblikovalca ali podjetje, da ustvarite svoj zavarovanje
 • Napiši (ali v najem), kopijo za direktne pošte kos
 • Pojasniti poziv k dejanju
 • Imajo osnutek direktne pošte del ustvarjenega

Vaš seznam ukrep lahko več različnih oblik, tako dolgo, kot je ustvarjen na način, ki podpira napredek. Vsak ukrep postavka mora vsebovati tudi datum zapadlosti, ki deluje z časovnici jo ustvarili za načrt trženja. In ponavadi je manjši koraki, lažje bo za vas, za izvedbo nalog in graditi nov zagon.

Metrike: Kakšne rezultate ste dosegli, in kjer lahko izboljšali?

Vse to delo, ki ste jih dal v izdelavo načrta trženja za mala podjetja bo šel skozi okno, če ne morejo slediti in meriti rezultate svojih dejavnosti. Ta korak bo omogočilo, da bo svoj načrt trženja z enkratnim, statični dokument in ga spremeni v dihalno načrt, ki bo rastejo in se razvijajo z vašim podjetjem.

Tako boste spremljanje in merjenje vaši rezultati bodo odvisni od vrste trženjskih taktik jih opravljajo. Na primer, spletni marketing slediti s pomočjo analitike in drugih internetnih meritve, medtem ko sledenje offline načine trženja bo zahtevalo bolj ročno pristop.

Na splošno velja, da bolj standardizirani sistem za sledenje, bolj pomembni bodo rezultati … in bolj uspešni boste postali pri prilagajanju svoje marketinške aktivnosti, da se osredotoči na območjih, kjer boste imeli največ uspeha.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.