100 Minus Age: The Tilldelningen regel som sätter Pensionärer at Risk

Home » Retirement » 100 Minus Age: The Tilldelningen regel som sätter Pensionärer at Risk

Andra fördelnings metoder ger bättre resultat för pensionärer.

100 Minus Age: The Tilldelningen regel som sätter Pensionärer at Risk

Är att bestämma din investering fördelning genom att använda “100 minus ålder” styra en smart metod för att investera din pension pengar? Forskning visar denna tumregel kan skada dig mer än det hjälper.

Vad är “100 minus ålder” Rule?

När du investerar dina pengar, är beslutet du gör som kommer att ha störst inverkan på dina resultat hur mycket du håller i aktier jämfört med obligationer. Under årens lopp har många tumregler har utvecklats i ett försök att ge vägledning om detta beslut.

En sådan populär regel är ”100 minus ålder” -regeln, som säger att du ska ta 100 och subtrahera din ålder: Resultatet är den procentuella andelen av dina tillgångar för att tilldela aktier (även kallad aktier).

Med hjälp av denna regel, vid 40 skulle du ha en 60% allokering till aktier; med 65 års ålder, skulle du ha minskat din allokering till aktier till 35%. I tekniska termer kallas en ”minskande kapital glidbanan”. Varje år (eller mer sannolikt med några års mellanrum) skulle du minska din allokering till aktier, vilket minskar volatiliteten och risknivå din placeringsportfölj.

Praktiska problem denna regel

Problemet med denna regel är det inte samordnas med dina finansiella mål på något sätt. Investera beslut bör baseras på jobbet dina pengar måste göra för dig. Om du är för närvarande 55, och inte planerar att ta uttag från din pension konton tills du är skyldig att göra det vid en ålder av 70 ½, sedan dina pengar har många fler år att arbeta för dig innan du måste röra den.

Om du vill ha dina pengar för att få den högsta sannolikheten för att tjäna en avkastning på över 5% per år sedan med endast 50% av de medel som anslås till lager kan vara alltför konservativ baserat på dina mål och tidsram.

Å andra sidan, kan du vara 62, och på väg att gå i pension. I denna situation många pensionärer kommer att gynnas av att fördröja startdatum för sina sociala förmåner och använda pensionskonto uttag för att finansiera uppehälle tills de når 70 års ålder.

I detta fall kan du behöva använda en stor del av din investering pengar under de kommande åtta åren, och kanske en 38% allokering till aktier skulle bli för hög.

Vad Forskningen visar

Akademiker har börjat genomföra pension forskning om hur väl en sjunkande aktieglidbana (vilket är vad 100 minus ålder regeln kommer att leverera) utför jämfört med andra alternativ. Andra alternativ är att använda en statisk fördelning strategi, såsom 60% lager / 40% obligationer med en årlig ombalansering, eller med hjälp av en stigande aktieglidbana, där du går i pension med en hög tilldelning till obligationer, och spendera dessa obligationer och samtidigt låta ditt lager tilldelning växa.

Forskning av Wade Pfau och Michael Kitces visar att en dålig aktiemarknaden, till exempel vad du kan ha upplevt om du gick i pension 1966, 100 minus ålder allokering strategi levererade det sämsta resultatet, vilket ger dig på pengar trettio år efter pensioneringen. Med hjälp av en stigande aktieglidbane där du tillbringar din obligationer först levererade det bästa resultatet.

De testade också resultatet av dessa olika fördelning närmar över en stark aktiemarknad, till exempel vad du kan ha upplevt om du gick i pension 1982. I en stark börs alla tre metoder lämnade dig i god form med den statiska tillvägagångssätt leverera starkaste slut kontovärden och stigande aktieglidbane tillvägagångssätt lämnar dig med de lägsta slut konto värden (som fortfarande var långt mer än du började med).

100 minus ålder strategi levererade resultat rätt i mitten av de två andra alternativen.

Planera för det värsta, hoppas på det bästa

När du går i pension, det finns inget sätt att veta om du kommer att ange ett decennium eller två av starka börsutvecklingen eller inte. Det är bäst att bygga din fördelningsplanen så att det fungerar bygger på en värsta tänkbara utfall. Som sådan, inte 100 minus ålder tillvägagångssätt inte verkar vara den bästa fördelningstillvägagångssättet för att använda i pension eftersom det inte gå bra under dåliga börsförhållanden.

I stället för att fördela portföljer detta sätt bör pensionärer överväga exakt det motsatta tillvägagångssättet: Avgår med en högre tilldelning till obligationer som kan avsiktligt tillbringade, medan aktiedelen ensam att växa. Detta skulle sannolikt leda till en gradvis ökning till allokering till aktier under pension.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.