20 Οικονομικές Δεξιότητες που πρέπει να κυριαρχήσει στα είκοσί σας

Home » Finance » 20 Οικονομικές Δεξιότητες που πρέπει να κυριαρχήσει στα είκοσί σας

20 Οικονομικές Δεξιότητες που πρέπει να κυριαρχήσει στα είκοσί σας

Οι δεξιότητες και τις συνήθειες που έχετε δημιουργήσει στα είκοσί σας μπορεί να επηρεάσει τα οικονομικά σας για τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικό να είναι δυναμική και να εργαστούν σκληρά για να αναπτύξουν τις οικονομικές δεξιότητες που πρέπει να πάρετε πραγματικά τον έλεγχο των οικονομικών σας. Εδώ είναι είκοσι δεξιότητες που πρέπει να κυριαρχήσει στα είκοσί σας.

1. Δώστε κάθε δολάριο που κερδίζουν ένα Σκοπός

Ένας προϋπολογισμός σας επιτρέπει να αποφασίσετε πότε και πώς να ξοδεύουν τα χρήματά σας. Είναι εντάξει να δαπανήσει χρήματα για διασκέδαση ή τρελά πράγματα, εφ ‘όσον έχετε ένα σχέδιο και να ξέρετε ότι μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά. Ο προϋπολογισμός σας σας δίνει αυτή τη δύναμη. Ξεκινήστε τη δημιουργία και μετά από τον προϋπολογισμό σας τώρα, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε τονίζοντας για τα χρήματα.

2. Έχουν τακτικές συνεδριάσεις του προϋπολογισμού

Χρειαστούν πέντε λεπτά κάθε βράδυ για να πάει πέρα ​​από τον προϋπολογισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε σε συμφωνία με τα έξοδά σας και να δώσετε στον εαυτό σας μια σαφή εικόνα για το πώς θα το κάνετε για το μήνα. Αν το κάνεις κάθε βράδυ, θα πρέπει να λάβει μόνο περίπου πέντε λεπτά. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τον έλεγχο του προϋπολογισμού για το αν είστε άγαμοι ή αν είστε παντρεμένοι. Μόλις είστε παντρεμένοι, είναι σημαντικό να προγραμματίσουν έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε γρήγορη και αποτελεσματική συσκέψεις για τον προϋπολογισμό.

3. Υπόλοιπο λογαριασμών σας κάθε μήνα

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα πολύ δουλειά για πολύ λίγο αποπληρωμή, αλλά την εξισορρόπηση των λογαριασμών σας είναι μια αναγκαιότητα. Αυτό μπορεί να σας κρατήσει από overdrawing το λογαριασμό σας και να λειτουργήσει σε άλλα προβλήματα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πιάσει την κλοπή ταυτότητας ή δείτε αν κάποιος έχει κλέψει τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια check-in με τον προϋπολογισμό σας, αλλά θα πρέπει να ισορροπήσει σε τραπεζικό σας λογαριασμό κάθε μήνα.

4. Ρυθμίστε τακτική τους οικονομικούς στόχους

Βοηθά στον προϋπολογισμό, αν έχετε σαφείς στόχους και ένα σχέδιο στο μυαλό. Θα πρέπει να έχετε μακροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα οικονομικούς στόχους που εργάζεστε κάθε χρόνο. Δεν θέλετε να overcomplicate αυτό, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε με την πρόοδό σας κατά τη διάρκεια μιας μηνιαίας συνόδου οικονομική check-in.

5. Ρύθμιση ενός οικονομικού σχεδίου

Το σχέδιο αυτό θα σας μεταφέρει μέσα από το σύνολο των μεγάλων οικονομικών σας βήματα από την αγορά ενός σπιτιού, να πληρώνουν για το κολλέγιο τα παιδιά σας. Μπορεί να αισθάνονται συντριπτική να καθίσουν και να σχεδιάσουν τα έξω όλα με τη μία, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα τους στόχους σας και να ξέρετε πότε και πώς να περάσετε το χρόνο σας.

6. Ξεκινήστε Συμβολή στη συνταξιοδότηση

Θα πρέπει να ξεκινήσετε τη συμβολή με την πρώτη εργασία σας. Ένας καλός στόχος είναι να εργαστούν μέχρι τη συμβολή δεκαπέντε τοις εκατό του εισοδήματός σας για τη συνταξιοδότηση. Μπορείτε να εργαστείτε μέχρι και αυτή μέσα από αυξήσεις και όπως μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Αν κάνετε τη συνταξιοδότησή σας προτεραιότητα τώρα, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε γι ‘αυτό στο μέλλον.

7. τελειοποιήσει την τέχνη του να βρεθεί μια συμφωνία

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για τις αγορές σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει την εκμάθηση της καλύτερη εποχή του χρόνου για να αγοράσει σεντόνια ή να βρουν μια συμφωνία για το αυτοκίνητό σας. Μπορείτε να βρείτε τρόπους για να σώσει για τα πάντα, από ψώνια σας για τα έπιπλά σας. Αν κάνετε ψάχνει για μια συμφωνία μια συνήθεια, θα είστε σε θέση να αποθηκεύσετε σημαντικά κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

8. Γίνετε Smart Shopper και τη στάση παρορμητικές αγορές

Ένας έξυπνος αγοραστής είναι λίγο διαφορετικό από ένα κυνηγό συμφωνία. Μόλις έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της εξεύρεσης μια καλή συμφωνία, θα πρέπει να γίνει μια έξυπνη αγοραστής και να καθορίσει εάν θα πρέπει να έχετε το στοιχείο προτού να το αγοράσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγοράσετε τα πράγματα απλά για διασκέδαση, αλλά θα πρέπει να είναι σε θέση να το κατατάσσουν ως θέλουν και βεβαιωθείτε ότι έχετε τα χρήματα διαθέσιμα για να καλύψει χωρίς εμβάπτιση σε εξοικονόμηση. Μια καλή ιδέα είναι να περιμένετε τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες πριν κάνει μια μεγάλη αγορά.

9. Κατάστημα Με Λίστα

Ένα από τα μεγαλύτερα τρόπους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα όταν ψωνίζετε είναι να ψωνίσει με μια λίστα και να επιμείνουμε σε αυτό. Αυτή είναι μια απλή συνήθεια να ξεκινήσει και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά πριν από κάθε ταξίδι. Αν έχετε μια σαφή λίστα στο μυαλό, μπορεί να σας βοηθήσει να βασιλεύει στην ώθηση των δαπανών σας και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Συν μια λίστα μπορεί να βοηθήσει να εξαλείψει την ανάγκη να το κεφάλι πίσω στο κατάστημα, επειδή έχετε ξεχάσει κάτι. Πάρτε το χρόνο να κάνει μια λίστα πριν από κάθε ένα από τα ταξίδια για ψώνια σας και την εξοικονόμηση θα ξεκινήσει την πρόσθεση.

10. Σχέδιο για την Εποχιακά Έξοδα

Αυτές οι δαπάνες μπορούν να είναι τα πράγματα όπως τα ψώνια των διακοπών, οι δαπάνες των διακοπών, οι φόροι επισκευές στο σπίτι. Εάν γνωρίζετε ότι τα έξοδα έρχονται μία φορά το χρόνο, μπορείτε να αναιρέσει τα χρήματα για να τους καλύψει κάθε μήνα. Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιο εύκολο να πληρώσει για όλες τις μεγάλες δαπάνες που έρχονται το δρόμο σας μόνο μία φορά ή δύο φορές το χρόνο. Εάν μπορείτε να τους εντοπίσει τώρα και να σχεδιάσουν γι ‘αυτούς, δεν θα πρέπει να ληφθούν από την έκπληξη και δεν θα καταστρέψει τον προϋπολογισμό σας ο μήνας που οφείλονται.

11. Διακοπή Στηριζόμενη στην Πιστωτικές Κάρτες

Μία από τις χειρότερες συνήθειες που μπορεί να αναπτύξει είναι να στηριχθεί στις πιστωτικές κάρτες για να σας καλύψει όταν είστε κοντοί χρήματα. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα καλό ταμείο έκτακτης ανάγκης και να προγραμματίσουν έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες σας. Ένα από τα πρώτα βήματα για να σας βοηθήσει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες σας είναι να σταματήσει την εκτέλεσή τους μαζί σας.

12. Επωφεληθείτε από Παροχές σε εργαζομένους

Ένα άλλο μεγάλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επωφεληθούν πλήρως από τα οφέλη των εργαζομένων σας. Η ασφάλιση υγείας που προσφέρονται μέσα από τη δουλειά σας έχει ένα φορολογικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι μπορεί να μειώσει το φορολογητέο εισόδημά σας. Η εργοδοτική εισφορά αντιστοίχιση είναι ουσιαστικά δωρεάν χρήματα για τη συνταξιοδότησή σας, και θα πρέπει να επωφεληθούν πλήρως από κάθε εργοδότη ταιριάζει με την εταιρεία σας μπορεί να σας προσφέρει. Άλλα οφέλη, όπως δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών και άλλων ασφαλιστικών μπορεί να σας ωφελήσει ανάλογα με την περίπτωσή σας. Να είστε βέβαιος ότι έχετε κατανοήσει και να επωφεληθούν από τα οφέλη σας.

13. Συνέχεια στο Δίκτυο

Είναι σημαντικό να κρατήσετε το βιογραφικό σας ενημερωμένο έτσι ώστε, όταν ακούτε μια καλή ευκαιρία για δουλειά μπορείτε να το πάρετε. Είναι εξίσου σημαντικό να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την επαγγελματική του δικτύου σας. Ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο καθιστά πολύ πιο εύκολο να βρουν μια νέα θέση εργασίας, όταν είστε έτοιμοι. Είναι σημαντικό να καλλιεργήσει την επαγγελματική σας δικτύωση.

14. Εκτός από τα χρήματα κάθε μήνα

Είναι σημαντικό να υποβάλλονται τακτικά χρήματα στο λογαριασμό ταμιευτηρίου σας κάθε μήνα. Μπορείτε να έχετε τις αποταμιεύσεις σας συνέταξε αυτόματα για την εξοικονόμηση λογαριασμό σας ή να συστήσει μια αυτόματη μεταφορά για να καταστήσει ακόμη πιο εύκολο για σας. Μπορείτε να θέσει ως στόχο να σώσει δέκα ή δεκαπέντε τοις εκατό του εισοδήματός σας για μακροπρόθεσμους στόχους σας κάθε μήνα και αναίρεση τα χρήματα αυτόματα μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολο.

15. Δώστε το κέρδος σας μια Σκοπός

Βοηθά να μείνετε κίνητρα με τις αποταμιεύσεις σας, δίνοντας σε κάθε δολάριο που αποθηκεύετε ένα σκοπό. Μπορείτε να αναιρέσει κάποια χρήματα για τις διακοπές των ονείρων σας, κάποιοι για μια προκαταβολή για το σπίτι σας, μερικοί για ταμείο κολέγιο του παιδιού σας. Μπορείτε επίσης να έχετε κάποια που χρησιμοποιείται κυρίως για την επένδυση και την οικοδόμηση του πλούτου. Παρακολουθήστε τι χρήματα είναι για κάθε γκολ, και να λάβει το χρόνο για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

16. Προστατέψτε το κέρδος σας

Αν το βρίσκετε εύκολο να βουτιά σε λογαριασμό ταμιευτηρίου σας, όταν τρέχετε λίγα λόγια, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις σας. ταμείο έκτακτης ανάγκης σας πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη ώστε να μπορείτε να καλύψουν απρόβλεπτες δαπάνες αμέσως, αλλά μπορείτε να μετακινήσετε το υπόλοιπο των καταθέσεων σας σε λογαριασμούς που είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση. Για παράδειγμα, μια ηλεκτρονική τράπεζα για λογαριασμό ταμιευτηρίου σας να προσθέσετε μερικές επιπλέον ημέρες για το χρόνο που χρειάζεται για να μεταφέρετε τα χρήματά σας, η οποία μπορεί να σας δώσει την προθεσμία υπαναχώρησης θα πρέπει πριν κάνετε μια αγορά ώθηση. CDs είναι μια άλλη επιλογή, αν μπορείτε να βρείτε κάποια με ανταγωνιστικά επιτόκια.

17. Δημιουργήστε ένα Δίκτυο Υποστήριξης

Βοηθά να έχουμε φίλους που μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικές επιλογές σας. Αν και πιθανότατα δεν θα δαπανήσει πολύ χρόνο μιλώντας για οικονομικές επιλογές σας, είναι καλό να έχουμε φίλους που τους αρέσει να κυνηγούν για τις διαπραγματεύσεις ή να σας ενθαρρύνουν να εξοικονομήσετε χρήματα όταν χρειάζεται. Κάποιοι φίλοι μπορεί να θέλουν να περάσουν συνεχώς χρήματα, ενώ άλλοι είναι πιο υποστηρικτική της να επιτύχετε τους στόχους σας. Η οικοδόμηση ενός καλού δικτύου οικονομική στήριξη μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας πιο αποτελεσματικά.

18. Ελέγξτε την πιστωτική έκθεσή σας τακτικά

Θα πρέπει να ελέγξετε τις πιστωτικές εκθέσεις σας τακτικά για να αποτρέψει την κλοπή ταυτότητας. Αν θέλετε να τραβήξετε μια έκθεση κάθε τέσσερις μήνες, θα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθούν τακτικά την πιστωτική έκθεσή σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε την κλοπή ταυτότητας πολύ πιο γρήγορα και να προστατεύσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

19. Δώστε πίσω

Είναι σημαντικό να δώσουμε πίσω με κάποιο τρόπο. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάνει φιλανθρωπικές δωρεές για τις αιτίες που σας στηρίζουν. Μια άλλη επιλογή είναι να εργαστούν εθελοντικά για μια τοπική οργάνωση.

20. βρει την ισορροπία

Τέλος, είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία μεταξύ εργασίας, την αποθήκευση, και να απολαύσετε τη ζωή σας. Είναι σημαντικό να πάρετε το χρόνο για να χαλαρώσετε τακτικά, και να βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικονόμηση αρκετά από το εισόδημά σας να είναι άνετα. Αυτή είναι μια δύσκολη δεξιότητα για την ανάπτυξη, αλλά απαραίτητη αν θέλετε να είναι ευτυχισμένος.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.