20 финансови умения, които трябва майстор в двадесетте години

Home » Finance » 20 финансови умения, които трябва майстор в двадесетте години

20 финансови умения, които трябва майстор в двадесетте години

Уменията и навиците, които сте създали в двадесетте години може да повлияе на вашите финанси за години напред. Важно е да бъдат активни и да работят усилено, за да се развие финансовите умения, които трябва наистина да поеме контрола на вашите финанси. Това са двадесет умения трябва да овладеят в двадесетте години.

1. Дайте всеки долар спечелите Предназначение

Бюджет ви позволява да решите кога и как да харчат парите си. Това е добре да се дават пари за забавни или луди неща, стига да имате план и вие знаете, можете да си го позволят. Вашият бюджет дава тази сила. Започнете да създавате и след бюджета си сега, така че можете да спрете подчерта за пари.

2. Имате редовния бюджет срещи

Вземете пет минути всяка нощ, за да премине на бюджета си. Това ще ви помогне да бъдете в съответствие с разходите си и да даде себе си ясна представа за това как сте прави за месеца. Ако го направите, всяка вечер, то трябва да бъде само около пет минути. Вие трябва да завърши проверката на бюджета в това дали сте сами или сте женен. След като сте женени, че е важно да се планира така, че да може да има бързи и ефективни бюджетни срещи.

3. Баланс Профилите си всеки месец

Това може да изглежда като много работа за много малко заплащане на разстояние, но за балансиране на профилите си е необходимост. Това може да ви предпази от overdrawing профила си и работи в други проблеми. Тя може да ви помогне да хване кражбата на самоличност или да видим дали някой е откраднал информация за профила си. Можете да го направите на дневна проверка в с бюджета си, но трябва да се балансира с банково извлечение всеки месец.

4. Поставете Редовни финансови цели

Той помага да се бюджет, ако имате ясни цели и план в ума. Трябва да има дългосрочни, средносрочните и краткосрочните финансови цели, които работят по всяка година. Вие не искате да се усложни прекалено много това, но трябва да се провери в напредъка си по време на месечен чек-ин на сесията финансово.

5. се създаде финансов план

Този план ще ви преведе през всичките си основни финансови стъпки от закупуване на жилище, за да плащат за децата си в колеж. Тя може да се почувства непреодолимо да седнем и да го планирате всичко наведнъж, но може да ви помогне да се даде приоритет на целите си и да знаят кога и как да прекарате свободното си време.

6. Започнете Принос към пенсиониране

Вие трябва да започнете да допринесе с първата си работа. Една добра цел е да работят до допринася петнадесет процента от доходите си за пенсиониране. Можете да работите до това чрез рейзове и като си плати дълга си. Ако сте направили пенсиониране приоритет сега, няма да има нужда да се притеснявате за това в бъдеще.

7. Perfect изкуството на Намирането на сделка

Има много начини да се спестят пари за покупките си. Това може да означава изучаване на най-доброто време на годината да купуват бельо или да се намери сделка на вашия автомобил. Можете да намерите начини за спестяване на всичко от хранителни стоки до вашите мебели. Ако направите търси сделка навик, вие ще бъдете в състояние да спаси значително в течение на живота си.

8. превърне в интелигентна Shopper и Stop Impulse Покупките

А умен купувач е малко по-различно от един ловец сделка. След като са усъвършенствали изкуството на намиране на добра сделка, трябва да се превърне в интелигентна купувач и да определи дали имате нужда от тях, преди да го купите. Това не означава, че не трябва да купуват неща просто за забавление, но трябва да бъде в състояние да го класифицира като липса и се уверете, че имате на разположение пари, за да го покрие без потапяне в спестявания. Добра идея е да се изчака най-малко двадесет и четири часа, преди да направят голяма покупка.

9. магазин със списък

Един от най-големите начини да спестят пари, когато сте пазаруването е да пазаруват със списък и се придържаме към нея. Това е прост навик да започне и отнема само няколко минути преди всяко пътуване. Ако имате ясен списък в ума, тя може да ви помогне да царуват във вашия импулс разходи и може да ви спести време и пари. Плюс списък може да помогне за премахване на необходимостта да се върнете в магазина, защото сте забравили нещо. Отделете време, за да се направи списък, преди всеки от вашите търговски пътувания и спестяванията ще започнете да добавяте нагоре.

10. План за сезонни разходи

Тези разходи могат да бъдат неща като пазаруване на почивка, ваканция разходи, данъци ремонти на жилища. Ако знаете, че разходите са веднъж в годината, можете да заделят пари, за да ги покрие всеки месец. По този начин тя е много по-лесно да плащат за всички по-големи разходи, които идват пътя си само веднъж или два пъти годишно. Ако можете да ги идентифицирате сега и планират за тях, няма да бъдат взети от изненада и няма да съсипе бюджета си месец се дължат.

11. Спрете Позовавайки се на кредитни карти

Един от най-лошите навици можете да се развиват е да се разчита на кредитни карти да те покрие, когато нямате достатъчно пари. Важно е да имате добър фонд за спешна помощ и да се планира така, че не е нужно да се използват кредитните си карти. Един от първите стъпки, за да ви помогне да спрете да използвате кредитните си карти е да се спре, който ги носи със себе си.

12. Възползвайте се от Доходи на наети лица

Друго голямо нещо можете да направите, е да се възползват напълно от своите доходи на наети лица. За здравното осигуряване, се предлага чрез вашата работа е данъчно предимство, тъй като тя може да намалите облагаемия доход. Вноска от съвпадение на работодател е основно свободни пари за пенсионирането си, а вие трябва да се възползвате максимално от всеки работодател съвпада с вашата компания може да ви предложи. Други предимства като опции върху акции и други застраховки, може ли да се ползват в зависимост от ситуацията. Бъдете сигурни, че разбирате и се възползват от вашите ползи.

13. Продължи да мрежа

Важно е да се запази автобиографията си актуализиран, така че, когато чуете за добра възможност за работа можете да го вземете. Той е също толкова важно да продължим да изграждаме професионалната си мрежа. Една силна професионална мрежа го прави много по-лесно да си намерят нова работа, когато сте готови. Важно е да се направи култивира вашата професионална мрежа.

14. Спестете пари всеки месец

Важно е редовно да влагат пари в спестяванията си сметка всеки месец. Можете да имате спестяванията си автоматично, изготвени към спестовна сметка или създадени автоматично прехвърляне да се направи още по-лесно за вас. Можете да си постави за цел да спаси десет или петнадесет процента от доходите си за вашите дългосрочни цели всеки месец и заделяне на парите автоматично може да го направи много по-лесно.

15. Дайте вашите спестявания на Цел

Той помага да останете мотивирани с вашите спестявания, като всеки долар ви спести цел. Може да се заделят пари за мечтаната ваканция, някои от тях за авансово плащане на дома си, някои от тях за колеж фонд на детето ви. Може да има някаква, която се използва предимно за инвестиране и изграждане на богатство. Следете какво е пари за всяка цел, и отделете време, за да следите напредъка си.

16. Защитете спестяванията си

Ако ви е лесно да се потопите в спестяванията си сметка, когато използвате кратък, трябва да се намери начин да се защитят спестяванията си. Вашият фонд за спешни случаи трябва да бъдат лесно достъпни, така че да може да покрие непредвидени разходи веднага, но можете да се движите на останалата част от спестяванията си профили, за които по-трудно достъпни. Например онлайн с банка за вашата спестовна сметка могат да добавят няколко допълнителни дни за времето, необходимо за прехвърляне на парите си, което може да ви даде периода за размисъл, което трябва, преди да се направи импулсивна покупка. CD-та са друга опция, ако можете да намерите всички на конкурентни лихвени проценти.

17. Изграждане на мрежа за подкрепа

Той помага да имате приятели, които могат да подкрепят вашите финансови възможности. Въпреки, че най-вероятно няма да прекарват много време да говорим за финансовите си възможности за избор, то е добре да има приятели, които обичат да се издирват сделки или че ви съветваме да се спестят пари, когато е необходимо. Някои приятели, може да искате можете постоянно да харчат пари, докато други са по-стимулиращи за да постигнете целите си. Изграждане на добра мрежа финансова подкрепа може да ви помогне да постигнете целите си по-ефективно.

18. Проверка на кредитната си история Редовно

Трябва да се провери кредитните си отчети редовно, за да се предотврати срещу кражба на самоличност. Ако дръпнете един доклад на всеки четири месеца, трябва да бъде в състояние да наблюдава редовно кредитната си доклад. Това може да ви помогне да хване кражба на самоличност много по-бързо и да защити своя кредитен рейтинг.

19. Дайте Обратно

Важно е да се върне по някакъв начин. Това може да означава осъществяване на благотворителни дарения за причините, които ви подкрепят. Друг вариант е да работят като доброволци за местна организация.

20. Find Balance

И накрая, важно е да се намери балансът между работата, спестяванията, и се наслаждаваха на живота си. Важно е да отнеме време да се отпуснете редовно и да се уверите, че сте спестяване на достатъчно от доходите си, за да се чувстват удобно. Това е трудно умение да се развива, но от съществено значение, ако искате да бъдете щастливи.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.