20 Financiële vaardigheden die je moet Master in Your Twenties

Home » Finance » 20 Financiële vaardigheden die je moet Master in Your Twenties

20 Financiële vaardigheden die je moet Master in Your Twenties

De vaardigheden en gewoonten die u in uw twintiger kan invloed hebben op uw financiën voor de komende jaren. Het is belangrijk om proactief te zijn en hard werken om de financiële vaardigheden die je nodig hebt om echt controle over uw financiën te nemen ontwikkelen. Hier zijn twintig vaardigheden die je moet beheersen in uw jaren twintig.

1. Geef elke dollar die u verdienen een Doel

Een budget kunt u zelf bepalen wanneer en hoe u uw geld te besteden. Het is prima om geld te besteden aan leuke of gekke dingen, zolang je een plan hebt en je weet dat je kunt veroorloven. Uw budget geeft je die macht. Beginnen met het maken en het volgen van je budget nu, zodat u kunt stoppen met nadruk over geld.

2. Heb gewone begroting Vergaderingen

Neem vijf minuten elke nacht te gaan over uw budget. Dit zal u helpen in lijn te blijven met je uitgaven en geef jezelf een duidelijk beeld over hoe je doet voor de maand. Als je het elke avond, moet het slechts ongeveer vijf minuten. Je moet het budget check te voltooien in de vraag of u alleenstaand bent of je getrouwd bent. Als je eenmaal getrouwd bent, is het belangrijk om zo te plannen dat je snelle en effectieve budget meetings kan hebben.

3. Balance uw accounts per maand

Het lijkt misschien een hoop werk voor heel weinig pay off, maar het balanceren van uw rekeningen is een noodzaak. Dit kan houden u van overdrawing uw account en lopen in andere problemen. Het kan ook helpen om te vangen identiteitsdiefstal of zien of iemand uw account informatie is gestolen. U kunt dagelijks een controle uit te voeren in met uw budget, maar je moet in evenwicht te brengen om uw bankafschrift per maand.

4. Stel reguliere financiële doelen

Het helpt om de begroting als je duidelijke doelen en een plan in het achterhoofd. Je moet op lange termijn, middellange termijn en korte-termijn financiële doelen die u werkt op elk jaar. Je wilt niet te ingewikkeld maken, maar je moet inchecken op uw vooruitgang tijdens een maandelijkse financiële check-in sessie.

5. Stel een financieel plan

Dit plan zal u door al uw belangrijkste financiële verrichtingen van het kopen van een huis, het betalen voor uw kinderen college. Het kan overweldigend om te gaan zitten en van plan het uit in een keer te voelen, maar het kan helpen je doelen te prioriteren en weten wanneer en hoe u uw tijd door te brengen.

6. Start Bijdragen aan Retirement

Je moet beginnen bij te dragen met je eerste baan. Een goed doel is om te werken tot een bijdrage van vijftien procent van je inkomen aan pensioen. U kunt werken tot dit door middel van verhogingen en als u betalen uit uw schuld. Als u uw pensioen een prioriteit nu te maken, zul je geen zorgen te maken over het in de toekomst.

7. Perfect de kunst van het vinden van een Deal

Er zijn veel manieren waarop u kunt geld besparen op uw aankopen. Dit kan betekenen dat het leren van de beste tijd van het jaar om beddengoed te kopen of om een ​​deal op uw auto te vinden. U kunt manieren om te besparen op alles van uw boodschappen om uw meubels te vinden. Als u op zoek bent naar een deal een gewoonte, zult u in staat om aanzienlijk besparen in de loop van je leven.

8. Word een Smart Shopper en Stop impulsaankopen

Een slimme shopper is een beetje anders dan een deal jager. Zodra u de kunst van het vinden van een goede deal hebben geperfectioneerd, moet je een slimme shopper te worden en te bepalen of u het item nodig hebt voordat je het koopt. Dat betekent niet dat je moet niet te kopen dingen gewoon voor de lol, maar je moet in staat zijn om het te classificeren als gevraagd en zorg ervoor dat je het geld beschikbaar om het te bedekken zonder dompelen in besparingen. Een goed idee is om ten minste vierentwintig uur te wachten alvorens een grote aankoop.

9. Shop met een lijst

Een van de grootste manieren waarop u kunt geld wanneer u winkelen besparen is om te winkelen met een lijst en hou je eraan. Dit is een eenvoudige gewoonte om te beginnen en duurt slechts een paar minuten voor elke reis. Als u een duidelijke lijst in het achterhoofd, kan het u helpen regeren in uw impuls uitgaven en het bespaart u tijd en geld. Plus een lijst kan helpen elimineren de noodzaak om terug te gaan naar de winkel, omdat je iets vergeten bent. Neem de tijd om een ​​lijst voor elk van uw shopping trips en de besparingen zal beginnen te tellen.

10. Plan voor Seizoensgebonden Uitgaven

Deze kosten kunnen zaken als vakantie winkelen, vakantie besteden, belastingen thuis reparaties. Als je weet dat de kosten komen een keer per jaar, kunt u gereserveerd geld om ze te bedekken elke maand. Op deze manier is het veel gemakkelijker om te betalen voor alle van de grote uitgaven die op je weg maar een keer of twee keer per jaar komen. Als je ze nu kunnen identificeren en plannen voor hen, zult u niet voor verrassingen te staan ​​en u zult niet ruïneren uw budget de maand waarin ze verschuldigd zijn.

11. Stop Op basis van Credit Cards

Een van de ergste gewoonten die je kan ontwikkelen is te vertrouwen op creditcards om je te dekken wanneer u weinig geld zijn. Het is belangrijk om een ​​goede noodfonds en zo plannen dat je niet nodig hebt om uw credit cards te gebruiken. Een van de eerste stappen om u te helpen stoppen met het gebruik van uw credit cards is om te stoppen met het dragen van hen met je mee.

12. Profiteer van Employee Benefits

Een ander groot ding dat je kunt doen is om optimaal te profiteren van uw employee benefits. De zorgverzekering die u worden aangeboden door middel van je werk heeft een fiscaal voordeel, omdat het uw belastbaar inkomen kunnen verlagen. Een werkgever matching bijdrage is in principe gratis geld voor uw pensioen, en je moet ten volle profiteren van elke werkgever passen bij uw bedrijf kan bieden. Andere voordelen zoals aandelenopties en andere verzekeringen kunt u profiteren afhankelijk van uw situatie. Zorg ervoor dat u begrijpen en te profiteren van uw voordelen.

13. Doorgaan naar Netwerk

Het is belangrijk dat uw CV bijgewerkt, zodat als je hoort van een goede baan kans die u kunt nemen om te blijven. Het is net zo belangrijk om te blijven om je professionele netwerk op te bouwen. Een sterk professioneel netwerk maakt het veel makkelijker om een ​​nieuwe baan te vinden als u klaar bent. Het is belangrijk om ervoor te cultiveren uw professionele netwerken.

14. Bespaar geld elke maand

Het is belangrijk om regelmatig geld in uw spaargeld elke maand account. U kunt uw spaargeld automatisch opgesteld om uw spaarrekening of het opzetten van een automatische overdracht naar het nog makkelijker voor u te maken. U kunt een doel om tien of vijftien procent van je inkomen te sparen voor uw lange termijn doelen elke maand en de vernietiging van het geld automatisch kan het veel gemakkelijker in te stellen.

15. Geef uw spaargeld een Doel

Het helpt om gemotiveerd te blijven met uw spaargeld door het geven van elke dollar die u een doel te slaan. U kunt gereserveerd wat geld voor uw droomvakantie, sommige voor een aanbetaling op uw huis, wat voor school van uw kind fonds. U kunt ook een aantal dat wordt vooral gebruikt voor het investeren en rijkdom gebouw. Blijf op de hoogte van wat geld is voor elk doel, en neem de tijd om je voortgang bij te houden.

16. Bescherm uw Besparingen

Als u vindt het makkelijk te dompelen in uw spaarrekening wanneer je kort actief zijn, moet je een manier om uw spaargeld te beschermen te vinden. Uw noodfonds moet gemakkelijk toegankelijk zijn, zodat u onverwachte uitgaven te dekken meteen, maar je kunt de rest van uw spaargeld te verplaatsen naar accounts die zijn moeilijker te bereiken. Bijvoorbeeld een online bank voor uw spaarrekening kan een paar extra dagen toe te voegen aan de tijd die nodig is om uw geld over te maken, die je de afkoelingsperiode je nodig hebt kunt geven voordat u een impuls aankoop te doen. CD’s zijn een andere optie als u met concurrerende rentetarieven kunnen vinden.

17. Bouw een Support Network

Het helpt om vrienden die uw financiële keuzes kunnen ondersteunen. Hoewel u waarschijnlijk niet veel tijd besteden aan het praten over uw financiële keuzes, is het goed om vrienden die graag op jacht naar aanbiedingen, of dat u aanmoedigen om geld te besparen wanneer nodig te hebben. Sommige vrienden kunt u constant geld uit te geven, terwijl anderen zijn meer voorstander van u uw doelen te bereiken. Het bouwen van een goede financiële steun netwerk kan helpen uw doelen effectiever te bereiken.

18. Controleer uw credit verslag regelmatig

U moet uw krediet rapporten regelmatig te controleren om te voorkomen dat tegen identiteitsdiefstal. Als je één rapport trekt om de vier maanden, moet u in staat om regelmatig te controleren uw credit verslag. Dit kan u helpen identiteitsdiefstal te vangen veel sneller en bescherm uw credit score.

19. Give Back

Het is belangrijk om weer in een of andere manier te geven. Dit kan betekenen dat het maken van donaties om de oorzaken die u te ondersteunen. Een andere optie is om vrijwilligerswerk te doen voor een lokale organisatie.

20. Find Balance

Ten slotte is het belangrijk om de balans te vinden tussen werk te vinden, opslaan en genieten van je leven. Het is belangrijk om tijd te nemen om regelmatig te ontspannen, en om ervoor te zorgen dat je genoeg sparen van uw inkomen om comfortabel. Dit is een moeilijke vaardigheid te ontwikkelen, maar essentieel als je gelukkig wilt zijn.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.