20 Finančni spretnosti morate Master v tvojih dvajsetih

Home » Finance » 20 Finančni spretnosti morate Master v tvojih dvajsetih

20 Finančni spretnosti morate Master v tvojih dvajsetih

Spretnosti in navad, ki jih ustvarite v svojih dvajsetih letih lahko vplivajo na vaše financ v prihodnjih letih. Pomembno je, da se proaktivno in trdo delati za razvoj finančne sposobnosti, ki jih potrebujete za resnično prevzeti nadzor nad svojimi financami. Tukaj je dvajset spretnosti, ki jih je treba obvladati v svojih dvajsetih.

1. Daj Vsak dolar, ki ga Zaslužite Namen

Proračun vam omogoča, da odloči, kdaj in kako, da bi porabili svoj denar. To je v redu, da bi porabili denar za zabave in norih stvari, dokler imate načrt, in veš, da si to lahko privoščijo. Vaš proračun vam daje to pooblastilo. Začetek ustvarjanja in po svoj proračun, zdaj, tako da se lahko ustavite s poudarkom na denar.

2. Ali rednega proračuna Srečanja

Vzemite si pet minut vsak večer, da gredo čez svojega proračuna. To vam bo pomagal ostati v skladu s svojo porabo in da si jasno sliko o tem, kako delate za mesec. Če to storite vsako noč, naj bi trajalo le približno pet minut. Morate dokončati pregled proračuna v ali ste enotni, ali ste poročeni. Ko si poročen, je pomembno, da načrt, tako da lahko imajo hitre in učinkovite proračunske seje.

3. Bilanca Vaši računi Vsak mesec

Morda se zdi kot veliko dela za zelo malo plačati off, vendar uravnoteženje svoje račune, je nujnost. To lahko vodi od overdrawing svoj račun in teče v drugih težav. Prav tako lahko pomaga ujeti kraje identitete ali pa videli, če je nekdo ukradejo podatke o računu. To lahko storite vsak dan ček s svojim proračunom, vendar pa je treba uravnotežiti na bančnem izpisku vsak mesec.

4. Nastavite Redni Finančni cilji

To pomaga, da proračun, če imajo jasne cilje in načrt v mislih. Moral bi imeti dolgoročne, vmesno in kratkoročne finančne cilje, ki jih delajo na vsako leto. Vi ne želite, da otežila tem, vendar pa je treba preveriti na vaš napredek v mesečni finančni prijavi na seji.

5. ustanoviti finančni načrt

Ta načrt vas bo popeljal skozi vse vaše večjih finančnih korakov od nakupa stanovanja, za plačilo za kolidž vaši otroci “. To lahko občutite velika, da se usedem in načrt, vse naenkrat, vendar pa lahko pomaga prednostno svoje cilje in vedo, kdaj in kako preživeti svoj čas.

6. Začetek Prispevek za upokojitev

Moral bi začeti prispevati s svojo prvo zaposlitev. Dober cilj je, da delajo do prispevati petnajst odstotkov svojega dohodka za upokojitev. Lahko delo do tega skozi povišanj in kot ste poplačala svoj dolg. Če boste svoje upokojitve prednostna naloga zdaj, vam ne bo treba skrbeti za to v prihodnosti.

7. Popolna umetnost Iskanje Deal

Obstaja veliko načinov, kako lahko prihranite denar na svoje nakupe. To lahko pomeni učenje najboljši čas v letu za nakup posteljnino ali da bi našli dogovor o avtu. Lahko najti načine, da shranite na vse, od vaših živil do vašega pohištva. Če bi iskali posel navado, boste lahko precej prihranili tekom svojega življenja.

8. Postani Smart Shopper in Stop Impulse Nakupi

Pameten kupec je nekoliko drugačna od posla lovca. Ko ste izpopolnil umetnost najti dober posel, morate postati pameten kupec in ugotoviti, če potrebujete element, preden ga kupite. To ne pomeni, da ne bi kupil stvari samo za zabavo, vendar bi morali imeti možnost, da ga označili kot želite, in se prepričajte, da imate denar, ki je na voljo za pokritje stroškov, ne da bi se potopile v prihranke. Dobra ideja je, da se počaka vsaj štiriindvajset ur, preden večji nakup.

9. Trgovina s seznamom

Ena od največjih načinov, kako lahko prihranite denar, ko ste nakupovanje je, da trgovina s seznamom in vztrajati pri tem. To je preprosta navada, da začnete in traja le nekaj minut pred vsakim potovanjem. Če imate jasen seznam v mislih, lahko pomaga vladati v impulzno porabo in to vam lahko prihrani čas in denar. Plus seznam lahko pomaga odpraviti potrebo, da glavo nazaj v trgovino, ker si pozabil kaj. Vzemite si čas, da bi seznam pred vsako od vaših nakupov in prihrankov se bo začela sešteva.

10. Načrt za Sezonsko Stroški

Ti stroški so lahko stvari, kot so nakupovanje počitnice, počitnice porabe, davki doma popravila. Če veste, da stroški pridejo enkrat na leto, lahko razveljavi denar za njihovo kritje za vsak mesec. Na ta način je veliko lažje, da plača za vse večjih stroškov, ki prihajajo svojo pot samo enkrat ali dvakrat na leto. Če jih lahko prepozna zdaj in načrt za njih, da ne bo presenetila in vam ne bo pokvaril svoj proračun mesec so posledica.

11. Stop Sklicujoč se na kreditne kartice

Ena od najhujših navad lahko razvije je, da se zanašajo na kreditnih karticah vas kritje, ko primanjkuje denarja. Pomembno je, da imajo dober sklad sili in tako načrtujejo, da vam ni treba uporabljati vaše kreditne kartice. Eden od prvih korakov, ki vam pomaga prenehati z uporabo vaše kreditne kartice je, da ustavite jih nosi s seboj.

12. Izkoristite Zaslužki zaposlencev

Druga velika stvar, ki jo lahko naredimo je, da v celoti izkoristijo ugodnosti za zaposlene. Zdravstvenega zavarovanja, ki jo ponujajo preko svoje delo je davčne ugodnosti, saj lahko zniža vaš obdavčljiv dohodek. Prispevek iz delodajalec ujemanje je v bistvu zastonj denar za upokojitev, in jo je treba v celoti izkoristiti delodajalcu ujemajo vaše podjetje vam lahko ponudimo. Druge ugodnosti, kot so delniške opcije in druga zavarovanja lahko koristi glede na vašo situacijo. Bodite prepričani, da boste razumeli in izkoristite svoje prednosti.

13. Naprej Network

Pomembno je, da svoj življenjepis posodobiti tako, da ko slišiš dobre zaposlitveno priložnost, da ga lahko. Prav tako je pomembno, da se še naprej graditi svojo strokovno mrežo. Močna profesionalna mreža je veliko lažje najti novo službo, ko ste pripravljeni. Pomembno je, da gojiti svojo poklicno mreženje.

14. Prihranite denar vsak mesec

Pomembno je, da redno vložil denar v vaš varčevalni račun vsak mesec. Lahko so vaši prihranki samodejno pripravljen na svoj varčevanje račun ali nastaviti samodejni prenos, da bi bilo še lažje za vas. Lahko si zastavili cilj, da shranite deset ali petnajst odstotkov svojega dohodka za dolgoročne cilje vsak mesec in samodejno nastavitev razveljavi denar lahko bi bilo veliko lažje.

15. Daj svoje prihranke na Namen

Pomaga, da ostanejo motivirani s svojimi prihranki tako, da vsak dolar, ki ga shranite namen. lahko prihranijo nekaj denarja za svoje sanjske počitnice, nekateri za polog na vaš dom, nekaj za vašega otroka sklada college. Morda tudi nekaj takih, ki se uporablja predvsem za investiranje in bogastva stavbe. Spremljajte, kaj je denar za vsak cilj, in si vzemite čas, da bi spremljali svoj napredek.

16. Protect Your varčevanja z energijo

Če se zdi, da je enostavno potopite v vaš varčevalni račun, ko se izteka, boste morali najti način, da zaščiti svoje prihranke. Vaš sili sklad mora biti lahko dostopna, da lahko pokrijemo nepričakovanih stroškov takoj, vendar lahko premaknete ostanek svojih prihrankov na računih, ki so težje dostopna. Za primer lahko spletna banka za svoj varčevalni račun dodate nekaj dodatnih dni za čas, ki je potreben za prenos svoj denar, ki vam lahko da se obdobje za razmislek, kar potrebujete, preden bo impulz nakup. CD-ji so še ena možnost, če najdete kateri koli konkurenčnih obrestnih mer.

17. zgraditi mrežo za podporo

To pomaga, da imajo prijatelje, ki lahko podpirajo svoje finančne odločitve. Čeprav vam verjetno ne bo porabila veliko časa govorimo o vaših finančnih odločitvah, da je dobro imeti prijatelje, ki radi lov za poslov ali da vas spodbujamo, da prihranite denar, kadar je to potrebno. Nekateri prijatelji morda želeli, da se ves čas porabili denar, drugi pa so bolj naklonjeni vas dosegli svoje cilje. Gradimo dobro mrežo finančno podporo lahko pomaga učinkoviteje dosegli svoje cilje.

18. Preverite vaše kreditne poročilo redno

Priporočamo, da redno vaše kreditne poročilo, da se prepreči pred krajo identitete. Če potegnete eno poročilo vsake štiri mesece, bi morali imeti možnost, da redno spremlja vaše kreditne poročilo. To vam lahko pomaga veliko hitreje ujeti krajo identitete in zaščiti vašo kreditno točkovanje.

19. Daj Nazaj

Pomembno je, da dobimo nazaj, na nek način. To lahko pomeni, da bi dobrodelne donacije za vzroke, ki jih podpirajo. Druga možnost je, da se prostovoljno za lokalno organizacijo.

20. Najdi Balance

Na koncu je pomembno najti ravnotežje med delom, varčevanje, in uživa svoje življenje. Pomembno je, da se čas za redno sprostite, in se prepričajte, da ste varčevanje dovolj svojega dohodka, da se udobno. To je težko spretnost za razvoj, vendar je bistvenega pomena, če želite, da bi bila srečna.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.