20 finansiell kompetens du bör behärska i tjugoårsåldern

Home » Finance » 20 finansiell kompetens du bör behärska i tjugoårsåldern

20 finansiell kompetens du bör behärska i tjugoårsåldern

De färdigheter och vanor som du skapar i tjugoårsåldern kan påverka din ekonomi under många år framöver. Det är viktigt att vara proaktiv och att arbeta hårt för att utveckla de ekonomiska kunskaper du behöver för att verkligen ta kontroll över din ekonomi. Här finns tjugo färdigheter du bör behärska i tjugoårsåldern.

1. Ge varje dollar du tjäna ett syfte

En budget kan du bestämma när och hur du spenderar dina pengar. Det är okej att spendera pengar på roliga eller galna saker, så länge du har en plan och du vet att du har råd med det. Din budget ger dig den kraften. Börja skapa och följa din budget nu så att du kan sluta betonar om pengar.

2. Har ordinarie budgeten Meetings

Ta fem minuter varje natt för att gå över din budget. Detta kommer att hjälpa dig att hålla i linje med dina utgifter och ge dig själv en tydlig bild av hur du gör för månaden. Om du gör det varje natt, bör det bara tar ungefär fem minuter. Du ska fylla kontrollen budget om du är singel eller om du är gift. När du är gift, är det viktigt att planera så att du kan få snabba och effektiva budgetmöten.

3. balansera dina konton varje månad

Det kan verka som en hel del arbete för väldigt lite löna sig, men att balansera dina konton är en nödvändighet. Detta kan hålla dig från overdrawing ditt konto och kör in i andra problem. Det kan också hjälpa dig att fånga identitetsstöld eller se om någon har stulit din kontoinformation. Du kan göra en daglig kontroll i med din budget, men du bör balansera på ditt kontoutdrag varje månad.

4. Ställ regelbundna finansiella mål

Det bidrar till att budget om du har tydliga mål och en plan i åtanke. Du bör ha långsiktiga, halvtids och kortsiktiga finansiella mål som du arbetar med varje år. Du vill inte att overcomplicate detta, men du bör checka in på dina framsteg under en månatlig ekonomisk check-in session.

5. Ställ in en finansieringsplan

Denna plan tar dig genom alla dina stora ekonomiska steg från att köpa ett hem, att betala för barnens college. Det kan kännas överväldigande att sitta ner och planera allt på en gång, men det kan hjälpa dig prioritera dina mål och vet när och hur att spendera din tid.

6. börja bidra till pension

Du bör börja bidra med ditt första jobb. En bra målsättning är att arbeta upp till bidragande femton procent av din inkomst till pension. Du kan arbeta upp till detta genom höjningar och när du betala din skuld. Om du gör din pension en prioritet nu, behöver du inte oroa dig för det i framtiden.

7. Perfekt konsten att hitta en Deal

Det finns många sätt du kan spara pengar på dina inköp. Detta kan innebära att lära den bästa tiden på året att köpa lakan eller att hitta en affär på din bil. Du kan hitta sätt att spara på allt från dina matvaror till dina möbler. Om du gör letar efter en affär en vana, kommer du att kunna spara betydligt under loppet av ditt liv.

8. Bli en smart shopper och stoppa impulsköp

En smart shopper är lite annorlunda från en affär jägare. När du har fulländat konsten att hitta en bra affär, måste du bli en smart shopper och avgöra om du behöver objektet innan du köper den. Det betyder inte att du inte ska köpa saker bara för skojs skull, men du bör kunna klassificera det som en brist och se till att du har pengar för att täcka det utan att doppa i besparingar. En bra idé är att vänta minst tjugofyra timmar innan ett större inköp.

9. Shop med en lista

En av de största sätt du kan spara pengar när du handlar är att handla med en lista och hålla fast vid det. Detta är en enkel vana att starta och tar bara några minuter före varje resa. Om du har en tydlig lista i åtanke, kan det hjälpa dig att regera i impuls utgifter och det kan spara både tid och pengar. Plus en lista kan bidra till att undanröja behovet av att gå tillbaka till butiken för att du glömt något. Ta dig tid att göra en lista innan alla dina shoppingresor och besparingarna kommer att börja lägga upp.

10. Plan för Säsongs Kostnader

Dessa kostnader kan vara saker som semester shopping, semester utgifter, skatter hem reparationer. Om du vet att kostnaderna kommer en gång om året, kan du avsätta pengar för att täcka dem varje månad. På så sätt är det mycket lättare att betala för alla de stora kostnader som kommer i din väg bara en eller två gånger per år. Om du kan identifiera dem nu och planera för dem, kommer du inte bli överraskad och du kommer inte förstöra din budget månaden de förfaller.

11. sluta förlita sig på kreditkort

En av de värsta vanor du kan utveckla är att lita på kreditkort för att täcka dig när du har ont om pengar. Det är viktigt att ha en bra katastroffond och planera så att du inte behöver använda ditt kreditkort. En av de första stegen för att hjälpa dig att sluta använda ditt kreditkort är att sluta bära dem med dig.

12. Utnyttja Ersättningar till anställda

En annan stor sak du kan göra är att dra full nytta av dina anställda. Sjukförsäkringen du erbjuds via ditt jobb har en skattemässig fördel eftersom det kan sänka din beskattningsbara inkomst. En arbetsgivare matchande bidrag är i princip gratis pengar för din pension, och du bör dra full nytta av alla arbetsgivare matchar ditt företag kan erbjuda dig. Övriga förmåner som aktieoptioner och andra försäkringar kan gynna dig beroende på din situation. Se till att du förstår och dra nytta av dina förmåner.

13. Fortsätt till nätverk

Det är viktigt att hålla ditt CV uppdateras så att när du hör en bra arbetstillfälle kan du ta den. Det är lika viktigt att fortsätta att bygga ditt professionella nätverk. Ett starkt professionellt nätverk gör det mycket lättare att hitta ett nytt jobb när du är klar. Det är viktigt att odla din professionella nätverk.

14. Spara pengar varje månad

Det är viktigt att regelbundet sätta in pengar på ditt sparkonto varje månad. Du kan ha ditt sparande automatiskt utarbetats till sparkonto eller ställa in en automatisk överföring för att göra det ännu enklare för dig. Du kan ställa in ett mål för att spara tio eller femton procent av din inkomst för din långsiktiga mål varje månad och att avsätta pengar automatiskt kan göra det mycket lättare.

15. Ge dina besparingar ett syfte

Det bidrar till att hålla sig motiverad med dina besparingar genom att ge varje dollar du sparar ett syfte. Du kan avsätta några pengar för din drömsemester, några för en handpenning på ditt hem, en del för ditt barns college fond. Du kan också ha några som används främst för att investera och rikedom byggnad. Håll koll på vad pengar är för varje mål, och tar sig tid att spåra dina framsteg.

16. Skydda dina besparingar

Om du tycker att det är lätt att doppa i ditt sparkonto när du kör kort, måste du hitta ett sätt att skydda dina besparingar. Din katastroffond måste vara lättillgängliga så att du kan täcka oväntade utgifter direkt, men du kan flytta resten av ditt sparande till konton som är svårare att komma åt. Till exempel en online-bank för sparkonto kan lägga till några extra dagar att den tid det tar att överföra pengar, vilket kan ge dig ångervecka du behöver innan du gör ett impulsköp. CD-skivor är ett annat alternativ om du kan hitta någon med konkurrenskraftiga räntor.

17. Bygg en Support Network

Det hjälper att ha vänner som kan stödja din ekonomiska val. Även om du förmodligen inte kommer att spendera en hel del tid åt att tala om dina ekonomiska val, är det bra att ha vänner som gillar att jaga erbjudanden eller som uppmuntrar dig att spara pengar när det behövs. Några vänner kanske vill du ständigt spendera pengar medan andra är mer positiva till dig att nå dina mål. Att bygga en bra stödnätverk finansiell kan hjälpa dig att nå dina mål mer effektivt.

18. Kontrollera din kredit rapport regelbundet

Du bör kontrollera dina kreditupplysningar regelbundet för att förhindra mot identitetsstöld. Om du drar en rapport var fjärde månad, bör du kunna regelbundet övervaka din kredit rapport. Detta kan hjälpa dig att fånga identitetsstöld mycket snabbare och skydda din kredit värdering.

19. Ge Tillbaka

Det är viktigt att ge tillbaka på något sätt. Detta kan innebära att donationer till de orsaker som du stöder. Ett annat alternativ är att volontär för en lokal organisation.

20. Sök Balans

Slutligen är det viktigt att hitta en balans mellan arbete, sparande och njuta av ditt liv. Det är viktigt att ta tid att koppla av regelbundet och se till att du sparar nog av din inkomst för att vara bekväm. Detta är en svår färdighet att utveckla, men nödvändigt om du vill vara lycklig.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.